Konu Başlıkları: KİLİT MİYİZ ANAHTAR MI ?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ağustos 2009, 12:27   Mesaj No:1

AŞK'ÜL İSLAM

Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart KİLİT MİYİZ ANAHTAR MI ?

KİLİT MİYİZ ANAHTAR MI ?

Güneşin kaybolmuşluğu yaşadığı saatlerde gece 01:00 suları evin terasındayım. Ay yüzüme yansıtıyor ışığını ve gecenin mavisi,yeşile dökerken siyahlarını, kendimi dinliyorum, ne bir ses nede bir yorum, sessizliğe bürünüp kapatıyorum bütün ışıklarımı. Ve kendimi mahkemeye çıkarıyorum.

Hakim ben,avukat ben,suçlu yine ben ve sorular yağdırıyorum yağmur gibi,kendimle yüzleşip,hatalarımı,günahlarımı anlatıyorum.

Doğrularımı,yalanlarımı süzgeçten geçiriyorum.
Bir ara kilitlenip kalıyorum,anahtar arıyorum bulamıyorum.Tam o sırada değerli bir kardeşim geliyor aklıma bir ara sormuştum.

Yollarım cevap,Cevaplarım yol vermiyor ne yapmalıyım diye,oda benim için kurmuştu altın gibi bir cümle '' Sığın alemlerin Rabb'ine'', Acaba bu kardeşim anahtarmıydı kilitlenmiş benliğime.

Şimdi,gerek kendimiz,gerekse ailemiz,arkadaşımız,komşumuz,bir müslüman kardeşimiz vs,bir sorun karşısında kilitlenip kaldığında anahtar olabiliyormuyuz?
sorunlarını forum yapabiliyormuyuz?

Ve şimdi soru/yorum size
Kaç kere kurumak üzere olan ağaca yağmur olduk?
Kaç cahile kitap okuttuk?
Kaç yaraya merhem,karanlıkta kalana kaç kere gün gibi doğduk?
Kaç tane cehalet meşalesi söndürdük?
Kaç yetimi güldürdük?

Bu kaçlardan kaçını yapabildik...
Kaç,kaç,kaç,kaç.
Yoksa hep kaçtık mı?

Biraz düşünelim bakalım...

Firari bir hayat yaşayıp kendi menfaatlerimize mi daldık.Sorulan soruları sorun mu yaptık.
Bir müslüman kardeşime atılan taşlara engel mi olduk yoksa bizdemi taşladık.

Ve şimdi bir daha soru/yorum

Kaçınız saman altından gıybet yürütmediniz?
Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın.
Biriniz diğerini arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz.
O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir.(Hucurat/ 12)

Kaçınız yalanı cebinde geçmediniz?

Al-i İmrân Sû»resinin 94. Ayetinde :
Artık bundan sonra Allah’a karşı kim yalan uydurursa, işte onlar zalimlerin ta kendileridir.

Kaçınız hakaret etmediniz?

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Mü'min ne ta'n edici, ne lanet edici, ne kaba ve çirkin sözlü, ne de hayasızdır."
Kaynak: Tirmizi, Birr 48,

Kaçınız,kaçınız,kaçınız.
Cevap vermeden kaçınız.
Nasılsa ahirette biter yolunuz.

Ve şimdi son kez soru/yorum
Kilitmiyiz/Anahtarmıyız?

ADEM KARAELİ

Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İnsana Tapmanın Kuranı Kerimdeki Karşılığı Kur'ân-ı Kerim Genel Medineweb 1 2877 01 Ocak 2013 16:58
Muhammed ve İnançlılar / Röportaj Anket'ler-Röportaj'lar EyMeN&TaLhA 1 2756 02 Kasım 2010 01:14
Ebuzerr / (Ali Şeriati) Ashab-Kiram(r.a) Mihrinaz 5 4938 16 Temmuz 2010 01:33
BAKMAK YETMEZ.... Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler Mihrinaz 4 2220 24 Nisan 2010 15:15
İN'SANLARDAN... Serbest Kürsü Beytül Ahzan 3 2223 02 Mart 2010 22:27