YILbaşı Neyimiz Olur?
Yılbaşı neyimiz olur?Ramazan Bayramımız mı? Kandilimiz mi? Kurban bayramımız mı? Biz , muharemlerle , martlarla başlayan yıllar da biliriz....ki, hiçbir böyle şımarıklıkla , böyle ayyaşlıkla, böyle kumarbazlıkla açılmazdı. Hepsi , efendi yıllardı.
Bu bahsi bu kadar geciyor ve NOEL BABA 'ya geliyorum:Memleketimize, herhalde,Beyoğlun'dan giren,Haliçi atlayarak Fatih'lere Aksaray'lara , sonra Rumeli'ye ve boğazı aşarak önce kadı köylere, modalara ve sonra Üsküdar'lara ve oradan Anadolu'ya gecen bu bunak, neyimiz olur: babamız mı, amcamızmı, yoksa Avrupalılıktan pirimizmi?
İstanbul'un tepe başından Adananın tepebağına her yeri bilen, her yere uğrayan bu moruk kimdir,necidir?Bir remine bakarsın Havarilere, öteki remine bakarsın Rasputine benzeyen bu iskambil papazı aramızda nenin nesidir....bunu hiç merak etmedinizmi?
SİZ BIRAKIN DA BEN SÖYLEYEYİM ONUN KİM OLDUĞUNU:
O, Haçlı seferlerinden kalma bir kılınç arttığıdır.o zaman silahla giremediği yerelere , şimdi beyaz sakalıyla saygılar ve sevgiler toplayarak girebiliyor.
O, Evimize girerken eşeğini kapımızın halkasına bağlıyan Piyer Lermittir... Kardeşlerini Mukaddes savaşa hazılamaktan geliyor.
O, Adıyla şanıyla bir misyonerdir ki, kılığını değiştirmiş... ve bizi avlamaya , kucağına getirdiği oyuncaklarla en can alıcı noktamızdan çocuklarımızdan başlamıştır.Bu cömertliğin karşılığını istemeyecekmi sanıyorsunuz, fedekarlığın sebebini düşünmedinizmi?
Bırakın, onun hakkından ben gelirim: İŞTE sakalını cekince gördünüz......sakalı elimde kaldı ve altında lücifer (şeytan)çıktı. Bilirsiniz ki, casuslarda kıyafetlerini ekseriya böyle değiştiriler. Bu mezar beğenmeyen hortlağa ya mezarını gösterin , yahut bırakın:Hacın da çarmıha gereyim onu.
Tehlikeyi sezer de kendiliğinden gitmeye kalkarsa çıkarken ceplerini yoklamayı unutmayınız: Muhakkak , bir şeyinizi çalmiştır...
SİLAHLARI KUSANIN, KUŞATIN ELHAMDÜLİLLAH......... Karlofca61