Konu Başlıkları: 68.Haftanın Misafiri jükekam
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Nisan 2010, 00:29   Mesaj No:20

jükekam

Medineweb Acemi Üyesi
Durumu:jükekam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 916
Üyelik T.: 14 Mart 2008
Arkadaşları:0
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: 68.Haftanın Misafiri jükekam

Alıntı:
YitikSevda Üyemizden Alıntı
Eyvallah kardeş İnsan olamadıktan sonra Dini-Dar olunabilir Dindar olunamaz . Bütün İlahi dinlerin ana teması alemlerin yaradılışı İNSAN içindir bu değer verilen bir varlık ne yazık ki FITRAT'INA yaradılışdaki özüne ihanet etmektedir....

Şeyh bedrettin'i haksız yere tekfir eden ve dışlayanlar sizce ne kadar haklıdırlar ?

Seyyid Rıza Allah rahmet eylesin ne yapmıştı da külleri savrulacak kadar büyük bir zulme uğradı ?

Bilgi nedir sice neye yarar ne bekliyoruz yada ne elde ediyoruz ?
seyid rıza ve dersim katliamı çok geniş anlatılması gereken bir olay ama kimsenin o kadar vaktini ayıramayacağını bilerek kısaca... dersimin ileri gelenlerinden olan seyid rıza mektupunda açıkça belirtiği gibi devletin sistematik olarak başlatığı katliama karşı dersimde isyanın önderi olmuştur tek suçu bu olsa gerek. Seyid Rıza’nın ailesinin çoğu 1938 Dersim isyanında öldürüldü. Seyid Rıza’ya Erzincan Valisi’nden isteklerinin kabul edileceği haberi ulaşır.İki arkadaşı ile birlikte Erzincan yoluna düşen Seyid Rıza Fırat nehri üzerindeki köprüden geçtikten sonra
köprünün karşı tarafında kurulu olan asker çadırındaki askerler tarafından iki arkadaşıyla beraber 5 Eylül 1937’de tutuklanır.... Seyid Rıza ve 71 yurtsever Elazığ'da yargılandı. Mahkeme heyeti 11 kişi hakkında idam kararı verdi ama çok yaşlı oldukları gerekçesiyle 4'ünün cezası 30 yıla indirildi.
Seyid rıza, Seyid Rıza'nın oğlu Resik Hüseyin, Şeyhan aşireti reisi Seyid Hüsen, Yusufan aşireti reisi Kamer'in oğlu Fındık, Demenan aşireti reisi Cebrail'in oğlu Hasan, Kureyşan aşiretinden Ulkiye oğlu Hasan, Mirza Ali'nin oğlu Ali hakkında verilen idam kararları 15 Kasım'da apar topar infaz edildi.
Seyid Rıza ile isyanın önderi konumundaki 11 kişi 18 Kasım 1937’de Elazığ’ın Buğday Meydanı’nda asıldılar.

Seyid Rıza’nın cesedi sonradan bir ziyaret yeri olmasını önlemek için yakılarak, külleride bilinmeyen bir yere gömüldü. atatürke ve hükümete hitaben (Ben sizin yalan ve hilelerinizle bas edemedim, bu bana dert oldu. Ama ben de sizin önünüzde diz çökmedim, bu da size dert olsun." (Seyit Riza)