06 Mayıs 2010, 18:14
|
Mesaj No:29 |
Durumu: Medine No : 11167 Üyelik T.:
09 Aralık 2009 Arkadaşları:2 Cinsiyet: Mesaj:
329 Konular:
17 Beğenildi:2 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Re: Görünen yerler müstesna Alıntı:
HALUK:
Bana (Hayır kardeşim sadece ikimizden biri değil, bunca kuran okuyanlardan sadece yalnız siz yanlış anlıyorsunuz ayeti.)demişsiniz. Önce şunu söylemeliyim ki bu şekilde anlayan milyonlarca insan var. Bende araştırmalarım sonucunda bunun doğruluğunu kabul ettim
| Değerli, kardeşim Haluk Bey,
Ben bu sözleri sizi aşağılamak ve küçük düşürmek için söylemedim. Böyle bir durum aklım ucundan bile geçmez. Size karşı saygılı olduğumu bilirsiniz.
Ne var ki, araştırmalarınız sonucu bu ayete böyle iman ettiğinizi söylüyorsunuz ve sizin inandığınız gibi milyonların olduğunu söylüyorsunuz.
NUR 31 ayetini sizin gibi anlayan veya tefsir eden ( başörtüsü yok diyen ) kaç tane din alimi bana gösterebilirsiniz? Gelmiş geçmiş ve şimdiki bunca alimler arasından... NUR 31 AYETİNİ KENDİ GÖRÜŞÜNÜZE GÖRE TEFSİR EDİYORSUNUZ YANİ AÇIKLIYORSUNUZ- AÇIKLAMA GETİRİYORSUNUZ Kur’ân tefsiri hususunda müslümana düşen görev, Kur’ân'ı tefsir ederken yüce Allah adına tercümanlık yaptığının şuurunda olmasıdır. Bilhassa muhkem ayeti tefsir ederken O, bu söyledikleriyle Allah'ın kelâmından neyi murad ettiğine dair şahitlik etmektedir. Böylelikle bu şahidliğin ne kadar büyük olduğunu iyice idrâk etmeli ve yüce Allah hakkında bilgisizce söz söylemekten korkmalıdır. Kesinlik kazandıran ifadelerden sakınılmalıdır.
ÇÜNKÜ BU KONUDA AÇIK AYET VAR. "Kıyamet gününde Allah'a yalan söyleyenleri yüzleri kararmış görürsün. Büyüklük taslayanlara cehennemde yer mi yok?" (ez-Zümer, 39/60)