07 Mayıs 2010, 16:28
|
Mesaj No:34 |
Durumu: Medine No : 11167 Üyelik T.:
09 Aralık 2009 Arkadaşları:2 Cinsiyet: Mesaj:
329 Konular:
17 Beğenildi:2 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Re: Görünen yerler müstesna Haluk Gümüştabaktan Alıntı: Peki, görünen kısımlar müstesna sözü ile göğsün örtülmesi arasındaki bağ nedir dersek, oda kendiliğinden anlaşılıyor. Örttüğümüz göğsün iriliği ne yaparsak yapalım görülecektir. Rabbim burada bir açıklama yaparak bizleri rahatlatıyor Alıntı:
Abdülhamit 1: BAKIN NASIL BİR YANILGI İÇİNDESİNİZ ? ALLAH İÇİN SÖYLEYİN. ALLAHIN SİZE VERDİĞİ AKILLA SÖYLEYİN,
ŞAYET BİR KADININ İRİ GÖGÜSLERİ DE OLSA GAYET BOL BİR ELBİSE ( CİLBAB ) GİYDİĞİNDE BUNLAR GÖRÜNÜR HALE GELEBİLİR Mİ ?
ALLAH BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPARAK MI BİZLERİ RAHATLATIYOR . MADEM Kİ GÖĞÜSLERİNİZ İRİ O HALDE TELAŞA GEREK YOK. OLSA OLSA GÖRÜNEN YERLER MÜSTESNA BURASIDIR.
SAKIN BU ŞEYTANİ BİR RAHATLATMA OLMASIN | Bakın benim bu sözlerime nasıl cevab vermişsiniz HALUK GÜMÜŞTABAK:
Bu düşüncede olan bir insanı şeytani rahatlama olarak algılamışsınız. Bu demektir ki, dışarıda gezen imanından hiç şüphemiz olmayan, ama sizin gibi inanmayan, düşünmeyen, kadına bir kıyafet biçerek bundan gayrisi yanlıştır düşüncesinden hareketle, milyonlarca kadın şeytani bir rahatlamayla dışarıda geziyor, öyle mi dersin arkadaşım
Eğer çarşafın kadınlar için dinin önerdiği kıyafettir önermesini yaparsak, rabbin hiç bahsetmediği bir hüküm vermiş oluruz
Cevabınızın son kısmında inancınız gereği kendinize uygun gördüğünüz bir kıyafeti yine inandıklarınız doğrultusunda savunarak benim yanılgı içinde olduğumu söyledikten sonra, bol bir elbise giyen bir kadının iri göğsü hiç görünmez, fark edilmez bile diyerek kendinize savunma mekanizması yaratmışsınız gibi geldi bana. Ben asla böyle bir şey yapmadan dikkat edin Rabbin söylediklerini anlamaya çalışıyorum. Son sözlerinizi bence tekrar değerlendirin derim ben HAYRET VE ŞAŞKINLIK VERİCİ BU AÇIKLAMANIZI OKUYUNCA İNANAMADIM. HALBUKİ ALLAH İÇİN SÖYLEYİN. ALLAHIN SİZE VERDİĞİ AKILLA SÖYLEYİN DEMİŞTİM.
VE YİNE ALLAHIN SİZE VERDİĞİ AKILLA TESETTÜR AYETLERİNİ SİZ BÖYLE Mİ ANLIYORSUNUZ !. Tesettürün öncelikli amacı avret yerlerini gizlemek değil midir ? (Erkek kadın farketmez ) Siz avret yerlerini örten elbise de giyseniz eğer ki avret hatları belli oluyorsa böyle bir örtünme örtünme midir ? Ayetlere uygun bir örtünme midir ? Allahın bizden istediği örtünme bu mudur ?
İşte kadınların göğüsleri de böyledir. Yani bu kısımlar süsten ziyade avrettir. Örtünme ile bu hatların belli olmaması gerekmez mi ? Elbette belli olmaması gerekir.
Eğer ayetin muhatabı dar ve ince elbise giyerse ( avret hatlarını sergileyen elbise giyerse ) elbette örtünmüş olmayacaktır. Örtünmenin bir önemi, bir amaç ve bir anlamı kalmayacaktır değil mi ? ( Bu kez de EVET deyin yahu ! )
İŞTE KADIN İRİ GÖGÜSLERİNİ NE YAPACAKTIR ? BU KADAR BASİT BİR SORUYA CEVAP VERİLEMEZ Mİ ?
ELBETTE KENDİ BEDENENİNE UYGUN ELBİSE GİYECEKTİR.
Kendi bedenine uygun elbise giyerse hala iri göğüsleri görünebilir diyor musunuz ?