Konu Başlıkları: Görünen yerler müstesna
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Mayıs 2010, 18:12   Mesaj No:70

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 329
Konular: 17
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: GÖRÜNEN YERLER MÜSTESNA

Alıntı:
İşte kur’anın güzelliği kolaylığı bu incelikte yatıyor. Kur’anın her devre her çağa ve her iklime hitap etmesi de burada yatıyor zaten. Rabbim özellikle bazı konulardan bahsetmemiştir. Geleneklerimize göre giyinme özgürlüğü vermiştir buda bizlere
Geleneklerimize göre giyinme özgürlüğünü nasıl vermiştir ? Kuran ayetlerinin dışına çıkarak giyinme özgürlüğü olabilir mi ? Yoksa ayetin mesajına uygun bir giyinme özgürlüğünden mi söz edeceğiz. İster çarşafla örtünün, ister çuvalla örtünün veya bir pardesü ile örtünün veya geleneklerinize uygun bir tarzda örtünün yeter ki ayetlere uygun bir örtünme olsun.

Alıntı:
Aradan 1400 yıl geçmiş belki de binlerce yıl daha geçecek ama siz onca yılları, geleneği iklim şartlarını 1400 yıl öncesine bağladınız, bunlar sizin için doğruysa siz inanın ama ben ne kur’ana nede aklıma uygun görmüyorum bu düşüncelerinizi.
1400 YIL ÖNCESİNİN KURANI İKLİMİYLE DE OLSA BU ZAMAN İNSANINI BAĞLAR MI BAĞLAMAZ MI ?

Bu kuran diyelim ki, kutup bölgelerine yakın bir yerde yaşayan insanlara inmiş olsun. Peki tesettür ayetleri nasıl olacaktı ? O bölgede yaşayan insanlar zaten ister istemez tesetürlü. Tabiat şartlarının zorlaması altında mecburen çok sıkı giyinirler öyle ki başlarını dahi örtme zorundadırlar yoksa o dondurucu soğuklarla baş edemezler.

ANCAK O KIYAFET TARZLARIYLA DA BİRBİRLERİYLE MÜNASEBETLERİNDE
SÜS BÖLGELERİNİN KAPATILIP GİZLENMESİ MESAJI VERİLİR. İŞTE KURANIN EVRENSELLİĞİ BURADA.

Hangi iklimde , hangi coğrafyada olursanız olun. Ayet hükmüne göre örtüneceksiniz. Kutup bölgesinde yaşayan da Ekvatorda yaşayan da Arabistanda yaşayan da, kendi kılık kuşamlarıyla ayet hükmüne göre örtünür. Başını da yine ayet hükmüne göre kendi tarz giyimleriyle örterler. Bu bir türban olsun veya bir şapka olsun fark etmez.
__________________
Ne mutlu müslümanım diyene, En büyük Allah başka büyük yok.
Alıntı ile Cevapla