Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Temmuz 2010, 15:27   Mesaj No:19

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 329
Konular: 17
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Ankebut 48. ayet hakkında gayet açık ve net demişsiniz. Peki ben ve benim gibi düşünenler neden sizin anladığınız gibi anlamadı? Bir ayeti doğru anlamak için kesin ve net diyebilmemiz için kur'anın diğer ayetlerinden onay almalıyız. Bunu sizde biliyorsunuz. Fakat siz bu ayet çok açık başka ayete gerek yok diyerek işin kolayına kaçmıyormusunuz? Sizde kabul ediyorsunuz ki bir ayet tam anlaşılmıyorsa bir başka ayet mutlaka vardır kur'anda. Hatta açıkca anlaşılsa bile birbaşka örneği de vardır. Çünkü ne diyordu Rabbim? Herşeyden nice örnekleri değişik ifadelerle verdik
DEĞERLİ HALUK BEY KARDEŞİM,

Peki ben ve benim gibi düşünenler neden sizin anladığınız gibi anlamadı? DEMİŞSİNİZ.

İŞTE SORUN BURDA YA. AÇIK VE NET OLAN KURAN AYETLERİNİ MAALESEF DEĞİŞİK ANLAMDA ANLAYANLAR VAR. BAŞÖRTÜSÜ DE BUNLARDAN BİRİ DEĞİL MİYDİ ? ZANNEDERSEM KURANI ANLAMA YÖNTEM VE METODU İLE İLGİLİ BİR DURUMDUR BU.

Alıntı:
Sizde kabul ediyorsunuz ki bir ayet tam anlaşılmıyorsa bir başka ayet mutlaka vardır kur'anda. Hatta açıkca anlaşılsa bile birbaşka örneği de vardır. Çünkü ne diyordu Rabbim? Herşeyden nice örnekleri değişik ifadelerle verdik.
DEMİŞSİNİZ

AYET SON DERECE AÇIK VE NET AYETTİR, ANLAŞILMAYAN AYET DEĞİLDİR. AMA SİZ ÜMMİ AYETLERİ İLE BAĞLANTISINI BU AYETLE DEĞERLENDİRMİŞSİNİZ. ARALARINDA BENZERLİK VE YAKIN İLGİ YOK. DAHA ÖNCE SÖYLEDİĞİM VE SİZİN DE İZAH ETTİĞİNİZ GİBİ KURANDA GEÇEN ÜMMİ SÖZÜNDEN PEYGAMBERİN OKUMA YAZMA BİLMEDİĞİ ANLAŞILMAZ. ONLARIN İÇERDİĞİ ANLAMLAR DEĞİŞİKTİR.

Sen bundan önce herhangi bir kitap okumuyordun; onu sağ elinle de yazmıyorsun. Eğer öyle olsaydı bâtıla saplananlar mutlaka kuşku duyacaklardı

Ankebut 48. ayetinden Herhangi bir kitaptan okumuyordun sadece İlahi kitapların herhangi birisini Tevrat , incili okumuyordun anlamını çıkarmak Son derece yanlış , hatalı ve ayetin verdiği mesaja aykırı bir durumdur..

Neden mi ?

Peygamber vahiyden önce de okuma yazma biliyordu iddasında bulunanlar şu soruyu cevaplamak zorundadırlar.

İnsan okuma ve yazmayı neden öğrenir ? Bilgi sahibi olmak , daha çok kültürlü ve daha çok bilen olmak için değil mi ? Peki Okuma yazma bilen bir insan hiç okumayacak mıdır, ?

Ne okuyacaktır. Kitap demeyecek misiniz? Veya kitaplardan herhangi bir kitap okuyacaktır denmez mi ? ve okumuştur da denmez mi? İlk okulda alfebeyi öğrenen minikler bile en azından bir kitap okumuşlardır. Akıl ve mantık çerçevesinde bu soruya ancak böyle cevap verilemez mi. Verilir.

Peygamberin okuma yazması olması durumunda kendisi hakkında böyle mi hitap edilir ? Edilmez .Böyle mi ayet iner. İnmez. Neden ?

Deniliyor ki, Tevrat ve incilin bozuk hükümlerini ne okumuş ne de yazmış onlardan uzak durmuş çevresindekiler de onu bu özelliğle tanıyorlardı.

Şimdi lütfen aşağıdaki alıntınıza dikkat edelim, Ne demişsiniz

Alıntı:
Peygamberimiz ümmi oluşuyla batıla sapmış dinlere tabi olmayıp kendisini anasından doğduğu gibi tertemiz korumuş, hiçbir batıla sapmamış bozulan kitapları okumamış hatta yazmamış, daha açıkçası ruhbanlar arasına hiçbir zaman girmemiş bir insan olduğun için

Demek ki peygamberimiz okuma yazma biliyormuş ki sen din adına hurafelere sapmış kitapları daha önce ne okuyordun nede yazıyordun demek istiyor olmalı. Çünkü ayetin devamında bakın ne diyor? (Öyle olsaydı, batıl söze uyanlar şüpheye düşerlerdi.)
Ruhbanlar arasında olması şart mı ? Ruhbanlar arasında olmasının şartı mı var ?

Yine son derece yanlış anlayış ve izah tarzıdır. O dönemler Tevrat ve İncilin aslı da mevcut ve korunmuş idi. Henüz daha bozulmaya yüz tutmamış sahifeler vardı.. Ancak ruhbanlar tarafından değiştirilme çabasına girişilmiş ve bozuk hükümler aslına monte ediliyordu.

Alıntı:
Sen bu ilahi kitapları okumuyordun ve içindeki bilgileri de yazmıyordun seni bilenler yoksa senden şüphelenirdi
.
Allah aşkına Nasıl bir yorum , nasıl bir anlayış, nasıl izah tarzı bu ? Seni bilenler seni her an , her dakika didik didik gözlüyorlar mıydı ne okuyor ne yazıyor diye ? Ne kadar zorlama bir yorum. Yorumun böylesine katılmam hiç mümkün değil

Şayet nebi okuma yazma bilseydi kendine bu tarz hitap edilir miydi ? Edilmez. Neden edilmez ?

Mekkede yerleşik olan ve son derece zeki ve Okuma yazması olan nebi pekala yanıbaşındaki tevratı da incili de okurdu. Okuyamaz mıydı ? Ruhbanlar arasında olmasının şartı mı vardı ?

Ne Okuduğundan kimin haberi olurdu ? Okur da kimsenin haberi olmazdı. Sen daha önce kitap bilmezdin ifadesi de bunun en güçlü kanıtı değil midir ?.

ŞURA-52- İşte böylece sana da emrimizle Kur'an'ı vahyettik. Sen kitap nedir, iman nedir bilmezdin...

SEN OKUMA YAZMA BİLDİĞİN HALDE, Allahın kitablarından hiç birini okumuş değilsin anlamımı var yoksa

Sen okuma yazma bilmediğinden hiçbir kitap okumadığın gibi ilah kitapları da okumuş değildin, içindeki iman hakikatlerini de bilmiyordun. Şayet okumuş olsan elbette bilirdin anlamı mı vardır?

Bence okuma yazma bilmediğinden hiçbir kitap okumadığın gibi ilah kitapları da okumuş değildin, içindeki iman hakikatleri ni de bilmiyordun anlamı vardır. (Ankebut 48 ayeti ile yakın bağlantılı )

Okuma yazması olan nebi pekala yanıbaşındaki Tevratı da incili de okurdu. Okuyamaz mıydı ? Okurdu, hem aslını hem de bozuk olan hükümlerini de okurdu, okuduğunda da hem kitap ve hem de iman hakikatlerinden bilgi sahibi olurdu


Alıntı:
alıntı
Değerli arkadaşım ben ayetlerden anladıklarımı yazdım sizde anladıklarınızı yazdınız. Ben kur’anın hiçbir yerinde peygamberimizin okuma yazma bilmeyen cahil bir insan olduğunu yazan ayet görmedim
SİZ OKUMA YAZMA BİLMEYEN HER İNSANA CAHİL Mİ DERSİNİZ ? HALBUKİ PEYGAMBERİMİZİN VAHİYDEN ÖNCE OKUMA YAZMA BİLMEMESİ ONUN CAHİL OLDUĞUNA İŞARET DEĞİLİDİR. ÜSTELİK İLK İNEN VAHYİN IKRA AYETİNİ BİZZAT KENDİSİ UYGULUYARAK KISA ZAMANDA OKUMA, YAZMA ÖĞRENEREK SAHABELERİNE VE TÜM MUMİNLERE ÖRNEK OLMUŞTUR. (ALLAH TA AHZAB AYETİ İLE DE ONDA SİZİN İÇİN GÜZEL ÖRNEKLER VAR , ONU ÖRNEK ALIN DEMİŞTİR.?

Alıntı:
Siz ise bahsettiğiniz ayetlerden peygamberimizin okuma yazma bilmediğini anladığınızı söylemişsiniz, elbette saygı duyarım. Gerçek doğruyu yalnız Yüce Rabbim bilir. Sanırım bu konuda da her şeyi konuştuk. Rabbin huzuruna gittiğimizde inşallah Rahman nasip ederde O güzel peygamberimize sorarız bu durumu. Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun. SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK


SONUNU GÜZEL BAĞLAMIŞSINIZ ELBETTE SORARIZ, BELKİ DE SORMAMIZA GEREK KALMADAN O SÖYLEYECEKTİR.

Alıntı:
Her neyse konuyu kapatmak istiyorum onun için uzatmayacağım. Çünkü ben kelime oyunları ile başa çıkılmayan birisiyim ya(!) Canınız sağolsun size kızmam belki biraz üzülürüm okadar. Çünkü sizinle bana göre güzel bir geçmişimiz var. Bununda böyle kalmasını isterim. Bu güzel Dünyada eğer hoş bir seda bırakıyorsak bizden güzeli yok demektir. En güzel günlerin sizlerin olması dileklerimle
SÖZLERİMDEN ALINDIĞINIZ İÇİN EĞER HAKKINIZ BANA GEÇTİ İSE HAKKINIZI HELAL EDİNİZ. KEŞKE BU İFADEYİ KULLANMASAYDIM. SİZDEN ÖZÜR DİLERİM.
HER İKİ DÜNYADA DA EN GÜZEL GÜNLER SİZİN OLSUN.

SAYGILARIMLA
Alıntı ile Cevapla