Konu Başlıkları: Sunneti reddin sonuclari
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Ağustos 2010, 20:55   Mesaj No:8

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:8
Konular: 340
Beğenildi:1382
Beğendi:464
Takdirleri:10171
Takdir Et:

Sayın Gümüştabak,
1-bizim çatışmamız kişilerle değil,yalnış bildiğimiz düşüncelerledir.saygı çerçevesinde olmak kaydıyla,her müslüman düşüncesini hür sansürsüz bi şekilde yazma hakkına sahiptir.sizin düşüncelerinizin çoğuna katılmamak mümkün değil,çünkü ayet servsine hiç bir müslüman itiraz edemez.size katılmadığımız kendi mantığınızı zorlayarak(abdulhamid kardeşimizin dediği gibi,)kuranı lastikleştirmeye adım adım....
2-ayrıldığımız nokta kuran değildir haşa...kuran bizim anayasamızdır ve tartışılmazımızdır.biz kuranı Resulullah himayesinde öğreniriz çözeriz diyoruz,siz hayır bizde çözeriz mantığını yürütüyorsunuz.kuran çözümsüz değildir elbette,ama klavuz eşliğinde olmazsa,yanılabileceğimiz riskini göze alamıyoruz.
3-ve diyorsunuz ki,hadislerin mutevatir olduğunu nasıl kanıtlıyabiliriz ki inanalım.biz diyoruz ki tüm hadisler mutevatir değildir,ama pire için yorganda yakmayız.sadece hadisler değil,4-5 yaşında hafız olup ömrünün sonuna kadar seccadede yaşayan,arapça ve islami ilimlerde uzmanlaşmış,alim muttaki müfesirlerimiz de rehberimizdir.siz ise bizim neyimiz eksik diyorsunuz.işte tıkantığımız nokta budur Muhterem..
4-sitede yazmaya gelince,size ilk gün söyledim ve tekrarlıyorum.site islam vakfıdır,hepimizindir.bunun özel mülkiyeti olamaz,amacımız Allah rızasıdır.görüşlerinize katılmıyorum diye ,burdan gidin nezaketsizliğini yapamam.burda değil başka yerde yazarsınız.burda olmanız bizi mutlu eder.çünkü en azından haberdar olmuş olur,müslümanların kafasının karışmaması için,islam alimlerince ortak doğruları savunuruz,yazarız.
düşüncelerimizin farklı oluşu bizlerin insan munasebetiyle bağlılığımızı koparmamız anlamına gelmez.düşüncelerimizin farklı oluşu,birbirimize hakaret lüksü veremez!.ferdi kardeşimizi şiddetle kınıyorum.
saygılar...