Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Eylül 2010, 12:22   Mesaj No:8

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!

Sayın Zeynep Hanım sanırım nik isminize bakılırsa bayan olmalısınız. Fakat bir bayana yakıştıramadığım bir üslupla karşınızdaki insana hitap etmenizi, size ve akademik çevrenize hiç yakıştıramadım. Nezaket ve saygı kurallarından bahseden size şunu hatırlatmalıyım ki, karşınızdaki bir insan ne olursa olsun, ona bu sözlerle hitap edilmez, hele bir bayan hiç hitap etmez. (kaçık düşüncelerinizi kendinize saklayın. Çelişkilerinizi ve saçmalıklarınızı…) Bu sözleri akademik kariyeri olan bir bayan asla söylemez. Tabi sizin bahsettiğiniz akademik kariyer, bildiğimiz kariyer ise. Daha doğrusu kur’anı rehber alan bir insan, karşısındaki bir insana asla böyle hitap etmez. Peygamberimizi örnek alan, onun iyi huyunu, güzel hitabetini, insanlara karşı iyi davranış özelliklerini de örnek alır. Ben yazımda beddua etmedim, bu tür hareketler benim anlayışımın dışındadır. Bu sizin sözcükleri algılayış şeklinizden kaynaklanıyor, böyle düşündüğünüzde Rabbin ayetlerini de yanlış anlama ihtimali doğar. Ben bana bulunduğunuz isnatların hükmünü Rabbim e bıraktım. Bu sizin için BEDDUAMI?

Benim eleştiriye tahammülüm olmadığını söylüyorsunuz, bana söylenen sözleri görmediğiniz, hiç okumadığınız anlaşılıyor, bu sitede belki değil, ama sizin düşüncelerinizi savunduğunuz birçok sitede, hakaretleri görseniz sanırım utanırsınız. Ama ben onlara tek bir kelime dahi saygısızca bir söz söylemedim, YÜCE RABBİM ŞAHİDİMDİR. Aklı başında bir insan yapıcı ve adil eleştiriden asla çekinmez. Çünkü eleştiri KUR’ANA, akla ve mantığa uyuyorsa, bir insan yanlışını görür ve derhal kendine gelir. Benim üzüldüğüm taraf benim söylemediğim, inanmadığım şeyleri bana isnat etmenizdir. Hala benim asla söylemediklerimi bana isnat etmeye devam ediyor ve benim orucu 10 güne indirdiğimi, Cuma namazı konusunda sizin bana isnat ettiklerinizi, resulün artık görevinin sona erdiği türünden doğru olmayan sözler sarf ediyorsunuz. Bunlara cevap verme gereği duymuyorum ve bunun hükmünü de yine YÜCE RABBİM E BIRAKIYORUM. Hayızlı kadının oruç tutabileceği konusuna gelince. Bu konu günümüzde tartışılıyor ve birçok ilim adamı, buna başta sizin nikinizde kullandığınız ismin son kısmı olan, M. İslamoğlu da aynı düşünceyi paylaşıyor. İslam gelişen bir dindir bundan kaçmak, geçmişin karanlıklarını temizlemeden İslam ı yaşamak bizleri rahmana götürmez. Ben Kur’andan anladıklarımı ve Rabbin apaçık sözlerini yazılarıma geçirmeye çalışıyorum, rabbim yanlışımı affetsin. Bu yazdıklarımı kimsenin sorgusuzca kabul etmesini beklemedim, hatta tam tersine yazdıklarımı kur’an ile karşılaştırın diyerek, toplumu kur’anı okumaya anlamaya, davet ettim. Benim gibi düşünmeyen HİÇ KİMSEYE SİZİN SÖYLEDİĞİNİZ SÖZÜ ASLA SÖYLEMEDİM. Bu sözleri ya da benzerini bir gün ben eğer söylersem, İslam’ın çizgisinden kaymış, kendi düşünce ve fikirlerimin esiri olmuş, kendimi kendimce yücelterek tagutun esiri bir insan olmuşum demektir ki LÜTFEN DOSTLARIM BENİ UYARSIN VE BENİ BU GAFLET UYKUSUNDAN UYANDIRSIN. Rabbim beni bu hale düşmekten korusun inşallah. Sizi böyle olmakla itham etmediğimi belirtmeliyim, çünkü kimin takvaca üstün olduğunu yalnız ve yalnız Yüce Rabbim bilir. Kimseye ithamda bulunup, onu değerlendirip karar verme yetkisine hiç kimse sahip değildir.

SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK