|
Konu Kimliği: Konu Sahibi kamer34,Açılış Tarihi: 17 Mart 2012 (02:37), Konuya Son Cevap : 30 Ocak 2023 (00:07). Konuya 14 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
18 Mart 2012, 11:49 | Mesaj No:11 | |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | Cevap: “..Allah’ın velileri kimlerdir..?” Alıntı:
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. | |
18 Mart 2012, 17:26 | Mesaj No:12 |
Durumu: Medine No : 13038 Üyelik T.:
14 Aralık 2010 | Cevap: “..Allah’ın velileri kimlerdir..?” ................Allah ile kul arasına aracılarkoymak............ Hükümdarlarla vatandaşları arasındaki aracılar gibi, Allah (c.c) ile kulları arasında aracılar olduğunu kabul ediyorsanız; nasıl ki vatandaşlar ya direkt olarak ihtiyaçlarını hükümdara aktarmayı saygıya aykırı gördüklerinden ya da aracıların, hükümdara kendileri için daha yararlı olur düşüncesiyle ihtiyaçlarını aracılara arzedin aracılar da bunları hükümdara iletiyorsa, Allah'la (c.c) kulları arasındaki aracıların da, kulların ihtiyaçlarını Allah'a (c.c) ilettiklerini, Allah'ın (c.c)'da ancak onların aracılığıyla kullarını hidayete erdirdiğini ve onlara rızık verdiğini; halkın, ihtiyaçlarını bu aracılardan isteyip onların da bunları Allah'tan (c.c) istediklerini söylüyorsanız, bunu söyleyen, kafir ve müşriktir. (İbn Teymiyye-Tevessül s.160,161) İşte bu şekilde vasıtalara gerek yoktur. Çünkü Allah (c.c) kuluna herkesten ve herşeyden yakındır. Allah-u Teala şöyle buyuruyor: "Kullarım sana Beni sorarlarsa, şüphesiz ki Ben onlara çok yakınım. Dua edenin duasını, Bana dua ettiği zaman kabul ederim. O halde onlarda Benim davetime uysunlar ve Bana inansınlar ki, doğru yolu bulmuş olsunlar. (Bakara: 186) Allah-u Teala şöyle buyuruyor: "Her işinde yalnız Rabbine yönel, isteyeceğini O'ndan iste." (İnşirah: 8 ) Hidayete Tabi olanlara selam olsun
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |
20 Mart 2012, 11:48 | Mesaj No:13 | |
Durumu: Medine No : 13944 Üyelik T.:
18Haziran 2011 | Cevap: “..Allah’ın velileri kimlerdir..?” Alıntı:
kamer34 hocam,Çok süper bir konu işlemişsiniz.hepsini okudum.Allah razı olsun. | |
20 Mart 2012, 15:17 | Mesaj No:14 | |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: “..Allah’ın velileri kimlerdir..?” Alıntı:
fravun hz musaya ÖLMÜŞ OLAN ATALARI hakkındaki akibeti sorunca Musa peygamber,onların durumu Allahın katındaki bi kitapta yazılı diyor,sayın zeynep islamoğlu ben görmediğim insanların fikirlerine binaen o şekilde muhsin hocaya sormuşum,sizede aynısını sorsam ne cevap verirsiniz o ki muhalifsiniz buyrun siz bu zatların kitaplarındaki iddalarına ne diyorsunuz.Bu zatların kitaplarının iranda şialarca rağbet görmesi bile tuhaf bi durumdur,şialar ehli sünnetin elinde bulunan ŞUAN Kİ EVLERİMİZDE BULUNAN KURANIN BİLE ASL OLMADIKLARINI,imamlarının halen cebarail as ile görüştüğünü söylerlerken nasıl oluyorda BU zatların kitaplarına itibar ediyorlar hayret...düşünceli000bunun hakkındaki görüşünüz nedir peki,ama kamer 34 dün konusunda değil başka başlıkta açın gerçekten kamer34 işlediği bu konu güzel ilenmiş,konu başlığından uzaklaşmasın ..
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
30 Ocak 2023, 00:07 | Mesaj No:15 | |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 | Alıntı:
Bırakın şu yersiz münakaşaları. tasavvufun suyuna tekfirle ekmek bandırmaktan yorulmadınız. Onlar desen başka kafa.boş işler.
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |