|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 11 Mart 2009 (13:05), Konuya Son Cevap : 04 Ocak 2014 (19:47). Konuya 36 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
31 Aralık 2013, 15:39 | Mesaj No:21 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: Bir kızınız olsa ve dindar ama maddiyatı olmayan biri talip olsa verirmiydiniz
sanırım soruda maddiyatı olmayan demekle zengin olmayan kişi denmiş
|
31 Aralık 2013, 22:27 | Mesaj No:22 |
Cevap: Bir kızınız olsa ve dindar ama maddiyatı olmayan biri talip olsa verirmiydiniz
yok ya veririm demekle olmuyor...sonrasında insan çok irdeliyor. Müslüman dirayetli olmalı. Ekmeğini taştan çıkarıyorsa fakir değildir..şuda sorulabilir. Çirkin ama imanlı kızı kabul edermisiniz...
| |
31 Aralık 2013, 22:40 | Mesaj No:23 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cevap: Bir kızınız olsa ve dindar ama maddiyatı olmayan biri talip olsa verirmiydiniz dindar insandan zarar gelmez.dini dar olmayacak.dindarlığı bilinçli olacak.namaz kılıyor diye dindar demek bence eksik bir tanım.sokağın değil "Allahın dindar dediği" gence kız verilir teredüt de edilmemeli.rızkı Allah verir. Çirkin ama imanlı kızı kabul edermisiniz... denilmiş.işte sorunda burdan başlıyor.aday Allahın dindar dediği kişi ise o geçici güzellikelere değil kalıcı özeliklere endekslenir.özelliği olan zaten güzeldir.güzelliği olupta özelliği olmayan kız modaya uygundur ama dindar adama asla!
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
31 Aralık 2013, 22:56 | Mesaj No:24 |
Cevap: Bir kızınız olsa ve dindar ama maddiyatı olmayan biri talip olsa verirmiydiniz
Onu bunu bilmem, verirdim veya vermezdim diye konuşmak için erken... Peygamberimiz siz dindar olanını seçin demiş... Ama gençlerin size bize soracağını sanmam...
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |
31 Aralık 2013, 23:50 | Mesaj No:25 |
25 Şubat 2011 | Cevap: Bir kızınız olsa ve dindar ama maddiyatı olmayan biri talip olsa verirmiydiniz
allahın izniyle yavrularımızı imanla yetiştirirsek ona güzel nasihatlar verirsek kızımız olsun oğlumuz olsun evlilik öncesi arkadaşlık yaşamazlar çocuğa saldım çayıra mevlam kayıra denirse çocuk o zaman istediğini yapar |
31 Aralık 2013, 23:55 | Mesaj No:26 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Bir kızınız olsa ve dindar ama maddiyatı olmayan biri talip olsa verirmiydiniz
tevhid ehli birisi olsunda,gerisi önemli değildir,zaten dünyaya geçim için değil,Allah a kulluk için gelmişiz.. Tevhid ehli olup, Allah a kullukta gayret ve devamlı olup bunuda ailesinede emredenin geçiminde hep bi kolaylıkta olur.. ATAHA SÜRESİ.Ehline namaz kılmalarını emret, kendin de ona sabırla devam et. Biz senden bir rızık istemiyoruz. Seni biz rızıklandırırız. Güzel akibet takva sahiplerinind. Güzelliğe gelince, kişinin ulaşa bileceği bedensel ve toprak olacak güzellikten ziyade,özünde güzelliği yakalamış birini sevmek daha bi muhabbete yakın ve yatkındır,yoksa kişi çok güzel olabilir,bu güzelliğinin yanında ahlakiliğiylede tamamlamamışsa,ne kadar güzl olursa olsun,ona karşı bi muhabbet beslenmeyeceği gibi helaka götürecek bi şehvet olacaıda aşikardır..
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
01 Ocak 2014, 00:27 | Mesaj No:27 |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Cevap: Bir kızınız olsa ve dindar ama maddiyatı olmayan biri talip olsa verirmiydiniz
Eğer kızım zenginse fakir çocuğun geleceği parlak ,akıllı olup olmadığına bakarım.Çocuk gelecek vaad ediyorsa zengin kız verilebilir. Kız fakirse zaten verilir. Ama Kız zengin bir aileden gelmişse ,erkeğin fakir olduğu evlilik hep kaos olur ,Mutsuzluk olur..Dindarlığı yeter para önemli değil diyen ,hayatı tanımamış,dünyadan haberi yok derim. Çirkin ama imanlı kız sorusu çok güzel bir soru ;Bir kere erkek evleneceği zaman içi ısınması,onu hoş bulması ve güzel bulması önemlidir.Birisine göre güzel olan ,öbürüne çirkin gelebilir. Bir erkeğin çirkin bulduğu bir kızla dindar diye evlenmesi -bana göre -yanlıştır. Erkeğin hanımını beğenerek alması mutluluk için gereklidir. Eğer kadın güzel bir kadın değilse ,kendi ayarında bir erkekle daha mutlu olabilir. Zira çok erkek vardır.Sadece güzelliği için evlendiği karısı tarafından çirkinliğinden dolayı aşağılanmaktadır. Nerde kaldı karısının güzelliğinden faydalanmak. Rasulullah siz dindar olanı seçin demiş ama sadece güzelliğe kanma demiş.Hem dindar hem güzeli seçmek daha isabetli olur görüşündeyim. Dolayısıyla güzellikte denklik malda da denklik önemlidir. Bunlar denklendikten sonra Dindar olan seçilir.
__________________ |
01 Ocak 2014, 16:21 | Mesaj No:28 | |
Durumu: Medine No : 15316 Üyelik T.:
18 Aralık 2011 | Cevap: Bir kızınız olsa ve dindar ama maddiyatı olmayan biri talip olsa verirmiydiniz Alıntı:
Allah razı olsun, Evliliğin şartlarını bilen, İslamda Talak, Nikah ve Aile kavramlarını öğrenen bir genç elbette evlenmeyi hakk etmiştir. Aslolan güzellik, maddiyat değil kişinin evlilik müessesini bilmesidir. Bu konuda kendisini yetiştirmiş bir genç zaten haddini bilir ve ona göre adım atar. Dindar olan bir kişide zaten evliliği bildiğinden dolayı nafakanın ne olduğu bilincindedir. Bugün maalesef Allah c.c. emri ve Peygamber s.a.v kavli ile kurulan ama çok güçsüz olan evlilikler bu sözün yaşanmadığının kanıtıdır. Evlilik bilinmektedirki kişilere göre değişen bir iştir. Kimisine farzken kimisne sünnet kimisine haramdaolabilir. Bu nedenle gençler den daha çok ailelere iş düşmekte , sırf örf adet gelenek diye çocukları , gençleri yakmamak gerek.... Ayrıca dindar demek Abdulmelik abinin değindiği gibi kişilerin dindar dediği değil, Allahın dininde olan dini geniş olan demektir....dindar olupta kötü huyları olan bir çok insan var , aslolan emirleri ve yasakları bilmek gayrısı güzelolmuş çirkin olmuş farkedermi...Allahın c.c. yarattığında çirkinlik görmek te başka bir acziyet olsa gerek..... Ve muallime kerdeşimiz bu konuyu gerçekten çok güzel izah etmiş, vesselam | |
01 Ocak 2014, 18:55 | Mesaj No:29 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: Bir kızınız olsa ve dindar ama maddiyatı olmayan biri talip olsa verirmiydiniz
kızım olmadığı için bilmiyorum fakat eğer damadım fakir ise ahlaklı ailesi düzgün biriyse bende yuvalarını kurmalarına yardım ederim fakat kızımızı üzmeyecek onu mutlu edecek dindar olupta karısını döven bir sürü erkekler var :(kızımın ve damadımın huzurlu olması için uğraşırdım eğer kızım olursa allah nasip ederse
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
01 Ocak 2014, 19:41 | Mesaj No:30 | |
25 Şubat 2011 | Cevap: Bir kızınız olsa ve dindar ama maddiyatı olmayan biri talip olsa verirmiydiniz Alıntı:
| |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |