|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 14 Ekim 2007 (22:01), Konuya Son Cevap : 31 Ocak 2017 (00:02). Konuya 14 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
10 Temmuz 2008, 21:24 | Mesaj No:11 |
Cvp: 700 nüfuslu okulsuz ve camisiz bir köye öncelikle okul mu yapılmalıdır, yoksa ca bana sorarsan da camii çokluğa bakılırsa, normalde bir okulda ortalama 700 kişi vardır değil mi ? ama köyün nüfusu 700 toplam... bu nüfusun ne kadarı çocuktur ?? genelde bizim memlekette, köylerde ekseri yaşlılar yaşar.. çocuklular yahut gençlerse ilçede, merkezde gurbette vs.. çünkü iş lazım.. köydeki iş maişet temini için kafi değil tabi ki.. o yüzden öncelik caminin olmalı.. hem camide insanlar toplanır ve içtimai olarak okul istenirse, bunun en güzel teşviki imam efendinin vaazları olur.. gerekli bağışların toplanması için neler yapılabilir en güzel camide insanlar toplanıp karar verebilir gibime geliyo.. | |
11 Temmuz 2008, 10:59 | Mesaj No:12 |
Cvp: 700 nüfuslu okulsuz ve camisiz bir köye öncelikle okul mu yapılmalıdır, yoksa cami mi
Muhsin hocama katılmakla beraber, Köy yaşamına yakından şahit olduğum için, şunu söylemek isterim. O köyün genel yapısı itibariyle en fazla ihtiyaç hangisine ise o yapılmalıdır. Ama şöyle de bi gerçek var başka yerlerde okuma imkanı var, ama namazları başka bir yerde yani cemaat olarak başka bir yerde kılma imkanı olmadığına, caminin namaz dışındaki diğer fonksiyonlarını başka bir memleketteki kurumla ikame imkanı olmadığına göre ve günümüzde eğitimde taşımalı sistem olduğuna göre öncelikle cami yapılmalı derim. Tabii başta dediğim gibi köyün genel olarak yapısı bu ihtiyacı belirleyecektir. kimse okuma yazma bilmiyorsa, kültür seviyesi çok düşükse, (caminin de artık eğitim öğretim fonksiyonu olmadığına göre) tabii ki bu yere her şeyden önce okul yapılmalıdır. Selam ve dua ile. | |
22 Mayıs 2009, 00:00 | Mesaj No:13 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | re: Öncelik Okul mu Olmalı, Cami mi Medineweb?
Ben öncelikle camii diyorum camilerde hem ibadetler yapılır hemde ilim hem bilim öğretilebilinir700 nufus denılıyor bunların hepsi dogar dogmaz camıye yada okula ihtiyac duymuyodur sanırım :ilk etapda cami 2 şekıldede kullanılır daha sonra okul ztn yapılır
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
22 Mayıs 2009, 00:47 | Mesaj No:14 | |
Durumu: Medine No : 5446 Üyelik T.:
30 Kasım 2008 | RE: Cvp: 700 nüfuslu okulsuz ve camisiz bir köye öncelikle okul mu yapılmalıdır, yoksa cami mi Alıntı:
| |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |