![]() |
Nefs mi daha tehlikelidir Şeytan mı? anketi şeytan ve nefsle ilgili görüşlerinizi almak için açıyorum..şeytan nefsi nasıl etkiler nefs şeytana uymazsa tehlikelimidir? şeytani nefs den nasıl uzaklaşılır vs..vs.. kendi aklınızdan geçenleri düşüncelerinizi açıklayarak oylarsanız memnun oluruz..fiemanillah |
Cevap: Nefs mi daha tehlikelidir Şeytan mı? Bence nefis daha tehlkli ;hayır000 " Nefes alırken bile inkisar ve pişmanlık ; Kimse edemez bana , benim kadar düşmanlık!!! ( insan büyüsede nefsi çocuk kalır. ) |
Cevap: Nefs mi daha tehlikelidir Şeytan mı? Alıntı:
okuyupda yorum yapan tek kişi olduğun için çok teşekkür ederim c* |
Cevap: Nefs mi daha tehlikelidir Şeytan mı? RcA* ederim arkdşm..:) |
Cevap: Nefs mi daha tehlikelidir Şeytan mı? İnsanı kötülüklere sürükleyen nefis ve şeytandır. Nefis, şeytandan daha tehlikelidir. Kötü arkadaş, kötü çevre nefisten de tehlikelidir. Nefis, yaratılışında kötülükleri, zararlı şeyleri sevici ve isteyicidir. “Nefsinden sakın dâim. Ona güvenme aslâ/Yetmiş şeytandan daha, fazla düşmandır sana” beyti, tam yerinde söylenmiştir. Akıl yaratılmasaydı, insan hep nefsine uyar, felâketlere sürüklenirdi. |
ArO* teşekkür ederim ablacım :):) |
Cevap: Nefs mi daha tehlikelidir Şeytan mı? nefis daha tehlikelidir |
Cevap: Nefs mi daha tehlikelidir Şeytan mı? Nefs kişinin kendisidir,ve bunun içinde kişinin entehlikeli düşmanı görünmeyen şeytandır... |
Cevap: Nefs mi daha tehlikelidir Şeytan mı? Kur'an'da nefis sadece kötülük kaynağı olarak yer almaz. Nefis çok yönlü bir yapıya sahiptir. Yani iyiliği emreden nefis de vardır, kötülüğü emreden nefis de vardır. Nefsi levvame olduğu gibi nefsi mutmainne de vardır. "(Yine de) Ben nefsimi temize çıkaramam. Çünkü gerçekten nefis, -Rabbimin kendisini esirgediği dışında- var gücüyle kötülüğü emredendir..." (Yusuf Suresi, 53) O ( Şeytan ), size yalnızca, kötülüğü, çirkin-hayasızlığı ve Allah'a karşı bilmediğiniz şeyleri söylemenizi emreder. (Bakara Suresi, 169) Bu ayetlere göre nefis çift yönlü ama Şeytan sadece kötülüğü emreden bir varlıktır. |
ArO* Alıntı:
alkış000alkış000ArO* |
SAAT: 04:47 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.