|
Konu Kimliği: Konu Sahibi muallime,Açılış Tarihi: 10 Ağustos 2015 (14:00), Konuya Son Cevap : 29 Aralık 2015 (04:21). Konuya 32 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
10 Ağustos 2015, 18:54 | Mesaj No:11 | |
Cevap: Gençler nasıl evlenecek ? Alıntı:
bayanlar için de durum farklı değil çocuklarla ilgilen eşinle ilgilen işinle ilgilen hangisine yetişsin büyük sorumluluk.. bir de bunun psikolojik boyutu var sen ne kadar anlayışlı olsan da yapıcı olmaya çalışsan da karşıdaki kişi bu çabayı sarfetmiyorsa vb insan psikolojik olarak dayanıksız olur bu da işine eşine cocuguna yansır böyle bir evlilikte bir yere kadar dayanılabilir her evlilikte olabilir diyeceksiniz de evliliği yürütmek adına sarfettiğin çabayı karşıdaki de sarfetmezse tek başına çabayla olmaz sen yap o yıksın böyle bir evlilik yürümez dolayısıyla büyük risktir evlilik | ||
10 Ağustos 2015, 18:54 | Mesaj No:12 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: Gençler nasıl evlenecek ? bekarlar bir cevap versinde bizde anlayak gençliği değilmi
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
10 Ağustos 2015, 18:56 | Mesaj No:13 |
Cevap: Gençler nasıl evlenecek ? | |
10 Ağustos 2015, 18:59 | Mesaj No:14 |
Durumu: Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 | Cevap: Gençler nasıl evlenecek ?
Burda Şu sonucu cıkardım evli bayan yada erkek farketmiyor kime dokunsa ah işitiyorsun ) Gençler artık anlayın
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
10 Ağustos 2015, 19:00 | Mesaj No:15 | |
15 Kasım 2011 | Cevap: Gençler nasıl evlenecek ? Alıntı:
7-Görücü usulü evlilik mi tanışarak evlilik mi ? 8- (Erkekler için )Kız tarafının istekleri evliliğe engel midir ? 9-Kendi memleketlinizle mi evlenmeyi tercih edersiniz. 10-Anne babanız size iyi örnek oldular mı ? 11-Hala bekarsanız evlenmenize engel olan şey nedir ? 12-ideal evlilik yaşı kaçtır ? 13-Evlenmek için aşık olmak şart mı ? bunlara özellikle anket gibi cevap istesek ne dersin..çok ısrarcıyım farkındayım..
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
10 Ağustos 2015, 19:01 | Mesaj No:16 |
15 Kasım 2011 | Cevap: Gençler nasıl evlenecek ? hayır kabul etmiyorum bu sonucu..başka sonuçlar çıkmalı..hem daha erken kimse daha cevap verdi sayılmaz..
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
10 Ağustos 2015, 19:02 | Mesaj No:17 |
Cevap: Gençler nasıl evlenecek ? | |
10 Ağustos 2015, 19:07 | Mesaj No:18 |
Durumu: Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 | Cevap: Gençler nasıl evlenecek ?
Latife tabi de konuda dagıldı az kusura bakmasın konuyu acan kardeşimiz ama bütün cercevelerde ele almak lazım günümüzdeki genclerin evliliğe bakıs acısı getirileri ve götüreleri nelerdir... Allah resulu Hz Muhammed s.a.v bizim en güzel örneğimizdir ve onun hayatında örneklerle aacıklarsak Bu Hadisler olayı yorumluyordur: 1) Ey Gençler! Sizden evlenmeye gücü yetenler evlensin. Çünkü bu; gözü (harama bakmaktan), iffeti (zinâ gibi şeylerden) daha iyi korur. (Muhtârül-ehâdis 1393) 2) Resulullah efendimiz: "Bir kimse, bir kadını malı, güzelliği için almış olsa, hem malından, hem de güzelliğinden mahrum kalır", “Dünya nimetlerinin en hayırlısı saliha bir kadındır” buyurmuştur.
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
10 Ağustos 2015, 19:12 | Mesaj No:19 | |
15 Kasım 2011 | Cevap: Gençler nasıl evlenecek ? Alıntı:
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
10 Ağustos 2015, 19:17 | Mesaj No:20 | |
Cevap: Gençler nasıl evlenecek ? Alıntı:
bekar biri olarak psikolojik olarak kendimi evliliğe hazır hissetmiyorum dağılmış bir aile içinde olmakta baz alınarak mutlu bir evliik nasıl olur bilmiyorum evlilik çağrışım oyununda olsa acı gelir aklıma ankete uygun cevapları diğer üyelerimizden alalım | ||
Konuyu Toplam 6 Kişi okuyor. (0 Üye ve 6 Misafir) | |