|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Seher Yeli,Açılış Tarihi: 10 Ağustos 2008 (22:24), Konuya Son Cevap : 30 Kasım 2014 (11:44). Konuya 22 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
10 Ağustos 2008, 22:24 | Mesaj No:1 |
Son geceniz olsaydı ! Son geceniz olsaydı ! Size deseler ki bugün son geceniz, yarına ölmüş olacaksınız. o halde ne yapardınız.
__________________ Şu an yaptığınız hiçbirrr iş, Kılınmayı bekleyen vakit namazından daha önemli değildir!! | |
Konu Sahibi Seher Yeli 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
20 kuruş (Bir İmamın İmtihanı) | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | maşuk | 3 | 2735 | 18 Nisan 2009 13:08 |
pc leşmiş insanlar | Serbest Kürsü | Seher Yeli | 0 | 1972 | 17 Nisan 2009 16:34 |
İmanın tadına varmak için… | Adap-Edep-Ahlak | Seher Yeli | 0 | 2096 | 15 Nisan 2009 19:45 |
Tüm kötülüklerden Allah’a sığınmanın sırları! | Adap-Edep-Ahlak | İLAHİ AŞK | 1 | 2086 | 15 Nisan 2009 19:43 |
Allah’la aramızı nasıl düzeltiriz? | Adap-Edep-Ahlak | Kara Kartal | 5 | 2293 | 15 Nisan 2009 19:37 |
10 Ağustos 2008, 22:29 | Mesaj No:2 |
Cvp: Son geceniz olsaydı ! hemen bir vasiyet yazardım önce..Helallik isteyeceklerim için...arkamdan haklarını helal etmeleri için ..isimlerini yazardımm ve telefon numaralarını..beynimi kurcalar ve çocukluğumdan itibaren helallik isteyeceklerimi yazardım sonra tevbe ve istiğfar ve en önemlisi dua..dua..her halle dua.. paylaşım için sağolasın ablacım.. | |
10 Ağustos 2008, 22:33 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: Son geceniz olsaydı ! Rabbimin karşısına hangi yüzle çıkacağım diye düşünürdüm.. Allahım sen bu günahkar kulunu affet.. :((
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
10 Ağustos 2008, 22:35 | Mesaj No:5 |
Cvp: Son geceniz olsaydı ! Öyle bir an yaşadım aslında.. Bir gün iş yerimdeyim, çalışıyorum.. İçimden bir his bugün vefat edeceksin demişti (yanılmışım gerçi) , o kadar kuvvetli bir his idi ki, bilgisayar başındayım, çalışıyorum ama hiç birşey düşünemiyorum, elim ayağım tutmuyor, sanki birazdan azrail gelecek, hadi gidiyoruz..Hazır mısın diyecek.. Hazır değilim diyeceğim.. Nasıl hazır olabilirim ki...Aklıma kardeşim geliyor, işi gücü bırakıp hemen yanına gidiyorum, sanki bir panik var üzerimde , ne yapabilirim, nasıl geçirebilirim son dakikalarımı paniği... Sevdiğim insanları arıyor birazda onlarla konuşuyorum, sanki onları ne kadar sevdiğimi anlatabilirmişim gibi.. O hisle yaşanmaz sanırım... İştenn çıkıp eve geliyorum o his hala devam ediyor namaza duruyorum..O kadar allak bullak oluyorsunuz ki, hiç bir şey düşünemiyorsunuz, daha sonra kendimi yatıştırdım, olacaksa tevekkül lazım sana dedim, madem islam iddian var ne bu hal heyy kendine gell !... Son gecem bu olsaydı sanırım yine aynı hisleri taşırdım.. Rabbim bu hal ile yaşamamızı istemediği ve ölüm anımızı bizden sakladığı için bol bol şükretmeliyiz sanırım.. Pek yaşayamazsınız o hisle..Tevvekkülden itibaren yaşamaya başlarsınız... İşte o an teslimsinizdir, farkındasınızdır... Zor bir sınav... | |
11 Ağustos 2008, 01:28 | Mesaj No:6 |
Cvp: Son geceniz olsaydı ! Rivayet ederler ki bir gün İmam Cafer(a.s.)'a O'nun gerçek Şialarından biri gelerek, yeni aldığı elbisesininnasıl olduğunu sordu. İmam o şahsa, elbiseyi geri iade etmesinisöyleyince, o şahıs hiç bir soru sormadan geriye dönüp elbiseyi iadeettikten sonra tekrar İmam'ın huzuruna geldi. "Ey İmam, emrettiğiniz gibi elbiseyi geri verdim, ama neden verdiğimi bilmiyorum. Bunun nedeni nedir?" deyince İmam, ona sonraki gün öleceğini bildirdi. "Ey İmam, madem yarın öleceğim, hangi ibadetleri yapmamı tavsiye edersiniz, hangi ibadetlerle son günümü geçireyim?" diye sorar ve İmam şöyle buyurur. "Git, ailene veya arkadaşlarına veya konuşabileceğin kim varsa topla ve biz Ehl-i Beyt'in faziletini anlat." buyurdu. | |
11 Ağustos 2008, 10:17 | Mesaj No:8 |
Cvp: Son geceniz olsaydı !
son gecem olsaydı herkesten ilk önce helallik istemeye başlardım ve tabi allahımdan af ve magfirat isterdim o esirgeyen ve bagışlayandır son andada olsa dua edrdim ibadet edrdim herşeyin önmelisi gitmek için hazırlık yapardım allah rzaı olsun
__________________ her şeyin bir zamanı vardır sadece sabret.... | |
11 Ağustos 2008, 12:44 | Mesaj No:10 | |
Cvp: Son geceniz olsaydı ! Alıntı:
Allah razı olsun çok güzel degişik görüşler okudum..Allah iman ile can vermemizi nasip etsin inşallah...
__________________ Şu an yaptığınız hiçbirrr iş, Kılınmayı bekleyen vakit namazından daha önemli değildir!! | ||
Konuyu Toplam 9 Kişi okuyor. (0 Üye ve 9 Misafir) | |