|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 23 Ağustos 2007 (23:58), Konuya Son Cevap : 28 Nisan 2014 (23:42). Konuya 18 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
06Haziran 2008, 21:26 | Mesaj No:11 |
Cvp: Teheccüde Kalkıyor musunuz ? Bu Tarz KonusmalarInIzI Buraya Yansıtmasak .? Hiç Hoş Bi Tablo Deqil ..
| |
23 Eylül 2008, 18:19 | Mesaj No:12 |
Cvp: Teheccüde Kalkıyor musunuz ?
kalkıyorum evet ama şimdi ramazanda daha kolay oluyo. not: kalmak istediğniz saatte kalkabilmeniz için yatmadan önce kevser suresini okuyun ve yatın | |
23 Eylül 2008, 18:59 | Mesaj No:13 | |
Durumu: Medine No : 1808 Üyelik T.:
11 Mayıs 2008 | Cvp: Teheccüde Kalkıyor musunuz ? Alıntı:
amac teshır degıl ornek olmaktır. bu gun bı cok kısı teheccudun ne oldugun bılmıyo... amacımız bakın bırılerı hala bu alıskanlıgı surduruyor demektır. hamdolsun bizler kılıyoruz, neden bu seher vaktının nuruna bır kac kısı daha katılmasın dogrudur ibadetleri gizli tutmak gerekır nefsı galeyana getırmemek için ama burda amac sadece ornek olmaktır. herkesın ıbadetı kendısıne. herkes yaptıgından hukumludur. saygılar | |
14 Nisan 2009, 14:36 | Mesaj No:14 |
Durumu: Medine No : 5998 Üyelik T.:
02 Ocak 2009 | RE: Teheccüde Kalkıyor musunuz ?
elimden geldiğince kalkmaya çalışıyorum.bu aralar biraz tembellik yapsamda.
__________________ Söz işlemez yüreklere sükûtum dağlar gibi... |
06 Mayıs 2009, 19:02 | Mesaj No:15 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | RE: Teheccüde Kalkıyor musunuz ?
teheccüd sinesinde huzuru taşıyan saat insan sadece o pskolojiyle yatması bile bambaşka bir huzur veriyor ..kalmaya çalışıyoruz kardeş her gün olmasada
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. |
12 Aralık 2012, 21:23 | Mesaj No:16 |
Durumu: Medine No : 13046 Üyelik T.:
16 Aralık 2010 | Cevap: Teheccüde Kalkıyor musunuz ? Gecenin üçte birisi kalınca her gece Rabbimiz Tebâreke ve Teâlâ şafak sökünceye kadar şöyle buyurur : " Kim Benden birşey isterse ona vereyim. Kim Bana duâ ederse onun duâsına icabet edeyim. Kim istiğfar ederse, ona mağfiret edeyim.. " Hadisin râvisi Ebû Hureyre Radıyallahu Anh Hazretleri şu cümleyi eklemektedir : " Bunun içindir ki, Sahabiler gece sonunda namaz kılmayı gecenin evvelinden daha çok severdi.. " İbni Mâce.. İkametü’s - Salât : 182.. SIK OLMASADA....uzgn
__________________ Sustum..! Birikti yanaklarimda alfabe..Ya RAB..! Sukütu'mu en güzel duam eyle.. |
28 Nisan 2014, 23:20 | Mesaj No:17 |
Durumu: Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 | Cevap: Teheccüde Kalkıyor musunuz ?
Umarım kalkanlardan oluruz,bunun içinde bazı adımları atmak lazım dır ki birincisi uyku zamanını düzenemek,gec saatlara kadar pc ,tv vs baslarında kalmamak,uykum yok yok diyip gec saata kadar oturan kardeşede bir tavsiye yukarda verilen süre dışında al eline bir kitap kuranı kerim gibi yada ilmi bir kitap fazla kalmaz 10 nun sayfada gözüne uyku girer,çünkü şeytan bakar okuması zikir etmesi kendisine zarar hemen bu sefer uyutmaya calısır... Nafile ibadetler kişiliğin ,samimiyetliğin,boyun eğişin,teslimiyetin belirtileridir..Kalkıyormuyum deseniz sürekli değil ama gücüm yetdiği kadırı ile..
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
28 Nisan 2014, 23:34 | Mesaj No:18 |
Medineweb Editörü Durumu: Medine No : 41016 Üyelik T.:
08 Nisan 2014 | Cevap: Teheccüde Kalkıyor musunuz ? genelde kalkmaya çalışıyorum,,arada fire veriyorum aslında çok güzel bir his oluyor,,o gecenin sessizliğinde kalkmak,,dua etmek vs,,, erken uyumak şart insan kendine şart koymalı yoksa geç uyuyunca hem duymak hemde kalkmak bayağı zor,,,Efendimize farzdı O'na sav uymak yapmaya çalışmak çok güzel bir duygu,,,Rabbim gönlümüzün uyanık olanlardan etsin inşallah,,,
__________________ *Önemli olan kalp efendim edebi,hayayı, imanı, riyayı Rabbinden korkmasını dürüst olmayı kendinde barındırır,,,, *Eyy gönül...!! yarın Rabbinin huzurunda nasıl çağırılmak,anılmak istiyorsan bu dünya da ona göre yaşa derim,,, "Bir Hiç" |
28 Nisan 2014, 23:42 | Mesaj No:19 | |
Durumu: Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 | Cevap: Teheccüde Kalkıyor musunuz ? Alıntı:
Amin Abla... eskiden kardeşler kalkardı bizede alo derlerdi şimdi evlenen kardeşler tellerini sesini kisiyorlar fırça yememek için ))))
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |