|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Medineweb,Açılış Tarihi: 04 Ekim 2012 (23:21), Konuya Son Cevap : 17 Aralık 2021 (13:10). Konuya 90 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:41 |
Durumu: ![]() Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | ![]() 8.ünitenin eş anlamlı kelimeleri 1.cümledeki altı çizili kelime :التّاجر (tüccar) eş anlamlısı:كاسب 2.cümledeki altı çizili kelime :حفظا (muhafaza etmek) eş anlamlısı:صيانة 3.cümledeki altı çizili kelime :يودع (emanet bırakmak) eş anlamlısı:سلّم 4.cümledeki altı çizili kelime :عند (yanında) eş anlamlısı:لدى 5.cümledeki altı çizili kelime :اختطف (kopardı) eş anlamlısı:الخطف 6.cümledeki altı çizili kelime :الجرذ (iki fare) eş anlamlısı:الفٔران 7.cümledeki altı çizili kelime :أنيابه (diş) eş anlamlısı:السّن 8.cümledeki altı çizili kelime :اختطف (kopardı) eş anlamlısı:الخطف 9.cümledeki altı çizili kelime :رجع (döndü) eş anlamlısı:عاد 10.cümledeki altı çizili kelime :بالتّارة (kazanmak.ticaretle kazanmak g.b.) eş anlamlısı:اﻻكتساب 8.ünitenin zıt anlamlı kelimeleri: 1.cümledeki altı çizili kelime:خرج (çıktı) zıt anlamlısı:دخل (girdi) 2.cümledeki altı çizili kelime:مفرد (tekil,müfred) zıt anlamlısı:جمع (çoğul) 3.cümledeki altı çizili kelime:بعض (bazı) zıt anlamlısı:كثير (çok) 4.cümledeki altı çizili kelime:حفظا (muhafaza etmek) zıt anlamlısı:تلفا (telef oldu) 5.cümledeki altı çizili kelime:صغير (küçük) zıt anlamlısı:كبير (büyük) 6.cümledeki altı çizili kelime: وقيالغد (yarın) zıt anlamlısı:امس (dün) 7.cümledeki altı çizili kelime:عفا (affetti) zıt anlamlısı:انتقم (intikam aldı) 8.cümledeki altı çizili kelime: الكبار (büyükler) zıt anlamlısı:الصّبيان (çocuklar) 9.cümledeki altı çizili kelime: اطم (yüzüne vurdu,tokat attı) zıt anlamlısı:مسح (mesh etti) 10.cümledeki altı çizili kelime: جمع (çoğul) zıt anlamlısı:مفرد (tekil) |
![]() |
![]() | Mesaj No:42 |
04 Şubat 2011 | ![]() 9.ünitenin eş anlamlı kelimeleri 1.cümledeki altı çizili kelime:يسكن (iskan etmek) eş anlamlısı:يقيم 2.cümledeki altı çizili kelime:يشاهد (görür,gözlemler) eş anlamlısı:يرى 3.cümledeki altı çizili kelime:وافق (uydu) eş anlamlısı:خالف (muhalefet etti) bu zıt anlamlı aslında..kitapta yanlış verildiğini düşünüyorum 4.cümledeki altı çizili kelime:لديك eş anlamlısı:عندك (yanında) 5.cümledeki altı çizili kelime:استغرق (kapladı) eş anlamlısı:دام 6.cümledeki altı çizili kelime:والده (baba) eş anlamlısı:أب 7.cümledeki altı çizili kelime:العهد (zaman) eş anlamlısı:الزّمن 8.cümledeki altı çizili kelime:مسجد (cami) eş anlamlısı:جامع 9.cümledeki altı çizili kelime:السّيّاح (seyahat edenler) eş anlamlısı:زوّار 10.cümledeki altı çizili kelime:حديثة (yeni) eş anlamlısı: جديدة 9.ünitenin zıt anlamlı kelimeleri 1.cümledeki altı çizili kelime:ملئة (dolu) zıt anlamlısı :خالية من (boş) 2.cümledeki altı çizili kelime:نجح (başardı) zıt anlamlısı :رسب (kaldı,geçemedi) 3.cümledeki altı çizili kelime:خرج (çıktı) zıt anlamlısı :دخل (girdi) 4.cümledeki altı çizili kelime:بيع (satmak) zıt anlamlısı :شراء (satın almak) 5.cümledeki altı çizili kelime:ركب (bindi) zıt anlamlısı :نزل (indi) 6.cümledeki altı çizili kelime:حديثة (yeni) zıt anlamlısı :قديمة (eski) 7.cümledeki altı çizili kelime:فسأل (sordu) zıt anlamlısı :أجاب (cevap verdi) 8.cümledeki altı çizili kelime:بدأ (başlandı) zıt anlamlısı :انتهى (bitti) 9.cümledeki altı çizili kelime:أمام (önünde) zıt anlamlısı :خلف (arkasında) 10.cümledeki altı çizili kelime:أخذ (aldı) zıt anlamlısı :أعطى (verdi) |
![]() |
![]() | Mesaj No:43 |
04 Şubat 2011 | ![]() 10.ünitenin eş anlamlı kelimeleri 1.cümledeki altı çizili kelime : تغيرت (değiştirdi) eş anlamlısı : تبدّل 2.cümledeki altı çizili kelime : ليوفّر eş anlamlısı :يجمع (topalr) 3.cümledeki altı çizili kelime : يسكنون (iskan etmek) eş anlamlısı :يقيم (ikamet etmek) 4.cümledeki altı çizili kelime : اﻻٔحيان (vakitler) eş anlamlısı :أوقات 5.cümledeki altı çizili kelime : يحدّثه eş anlamlısı :يكلّم (konuşur) 6.cümledeki altı çizili kelime : العمارة eş anlamlısı :بناء (bina) 7.cümledeki altı çizili kelime : يلتقي eş anlamlısı :يقابل (karışıklık) 8.cümledeki altı çizili kelime : تقدّم eş anlamlısı :تعطي (verir) 9.cümledeki altı çizili kelime : بلغ (ulaştı) eş anlamlısı :وصل 10.cümledeki altı çizili kelime : يرى eş anlamlısı : يشاهد (müşahede eder,görür) 10,ünitenin zıt anlamlı kelimeleri 1.cümledeki altı çizili kelime : اتّفق (uydu) zıt anlamlısı:اختلف (muhalefet etti) 2.cümledeki altı çizili kelime : فغالباما (çok) zıt anlamlısı: نادراما (nadir) 3.cümledeki altı çizili kelime : ويجتمع (birleşir) zıt anlamlısı: يفترق (ayrılır) 4.cümledeki altı çizili kelime : الماضي (geçmiş) zıt anlamlısı:الحاضر (hazır olan) 5.cümledeki altı çizili kelime : الزّواج (evlilik,evlenmek9 zıt anlamlısı:اطلاق (boşama) 6.cümledeki altı çizili kelime : اقترب (yakınlaştı9 zıt anlamlısı:ابتعد (uzaklaştı) 7.cümledeki altı çizili kelime : أجاب (cevap verdi) zıt anlamlısı:سأل (sordu) 8.cümledeki altı çizili kelime : اﻻٔغنياء (zenginler) zıt anlamlısı:فقراء (fakirler) 9.cümledeki altı çizili kelime : اﻻٔكثر (en çok) zıt anlamlısı:اﻻٔقلّ (en az) 10.cümledeki altı çizili kelime : تستمرّ (devam eder) bu ikisi eş anlamlı ama..kitapta hata olabilir diye düşünüyorum zıt anlamlısı:تستغرق (kaplar) |
![]() |
![]() | Mesaj No:44 |
04 Şubat 2011 | ![]()
arapça 3 kitabının tüm ünitelerinin eş anlamlı zıt anlamlı kelimelerini paylaştım ama faydası oldumu bilmiyorum ![]() ![]() eğer sizin için faydalı olduysa söyleyin ona göre arapça 4 kitabını alınca onuda yapalım |
![]() |
![]() | Mesaj No:45 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: ![]() Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | ![]() ellerine yüreğine,azmine sağlık ,kardeşim ... çok uğraşmışsın,hepsini kaydettim pc ye.. sen bunlar bu kadar zaman ayrıp paylaşmışsın,aöf 2 soru soracak diye, bu bilgiler ziyan edilemez...bu benim her daim arşivim olacak değerde... arapça 4 hususunda bişey diyemiyorum huzeyfe...benim tabiki işime yarıyor ama senin için iğneyle kuyu kazmak gibi... içindende 1 tane soru ancak geliyor... halbuki ben çok şey beklemiştim yani 2 tane diye... ![]() karar senin..paylaşırsan allah derim,paylaşmazsanda... çok yorduk ,e zor işler bunlar, çok emeği geçti bize,allah için güzelde hazırlıyordu kelimeleri,yani yaz yaz nereye kadar dimi... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ ![]() |
![]() |
![]() | Mesaj No:46 | |
04 Şubat 2011 | ![]() Alıntı:
eğer faydalı olduysa ne mutlu bana yazdıktan sonra geçiyor yorgunluğu ![]() ![]() madem okuyorsunuz faydalı oluyor 4 e de devam inş. ![]() | |
![]() |
![]() | Mesaj No:47 |
Durumu: ![]() Medine No : 25135 Üyelik T.:
27 Ocak 2013 | ![]() |
![]() |
![]() | Mesaj No:48 |
04 Şubat 2011 | ![]() |
![]() |
![]() | Mesaj No:49 |
Durumu: ![]() Medine No : 15745 Üyelik T.:
09 Ocak 2012 | ![]()
Allah ebeden razı olsun kardeşim.Bugün hemen çıktı alıp çalışacağım kelimelere inşallah
|
![]() |
![]() | Mesaj No:50 |
04 Şubat 2011 | ![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Arapça 3 Eş Anlamlı ve Zıt Anlamlı Kelimeler Tüm Üniteler-Medineweb | nurşen35 | Arapça 3 | 2 | 16 Kasım 2017 22:32 |
Arapça 2 Ünite Konu Tercümeleri ve Eş Anlamlı -Zıt Anlamlı Kelimeler | nurşen35 | Arapça2 | 10 | 24 Ocak 2016 01:37 |
Arapça Eş Anlamlı-Zıt Anlamlı Kelimeler(sakarya ilitam ) | Medineweb | SAKARYA İlitam | 1 | 18 Mart 2015 21:17 |
2. Sınıf Arapça 4 Tüm 4 Ünitenin eş ve zıt anlamlı Kelimeleri Müfred ve Tekilleri | Medineweb | Arapça 4 | 0 | 23 Aralık 2013 14:22 |
Arapça 2 (1-10) ünite eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeler | Medineweb | Arapça2 | 1 | 03 Nisan 2013 17:57 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|