|
Konu Kimliği: Konu Sahibi KuM TaNeSi,Açılış Tarihi: 23 Mart 2009 (12:38), Konuya Son Cevap : 17 Eylül 2009 (05:01). Konuya 62 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
17 Eylül 2009, 01:51 | Mesaj No:31 | |||
RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı Alıntı:
Buyur ipleri kontrol ettir. Neticesinde mahçup olacaksın... Bu nasıl bir sui zandır, Allah muhafaza... iftirada kul hakkıdır. | ||||
17 Eylül 2009, 01:59 | Mesaj No:32 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı
nakşi -23 ben değilim diyorsan eğer! Müslüman yalan söylemez hadi bakalım KURANA yemin edebilecekmisin et Amenna bizde kabul edelim eğer gerçekten Müminlik vasfı taşıyan biri Herşeyinde dürüst olandır.
|
17 Eylül 2009, 02:00 | Mesaj No:33 |
RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı
Mevlüt kardeşim. Senin bazı sahabelere zalim demenın nedeni: Okumuş olduğun bazı kaynaklardandır. Sen bu kaynakları kesin doğru olarak kabul etmişsin. Senin doğru olarak kabul ettiğin değerlerin tam aksi şekilde yazılmış başka kaynaklarda var. O kaynaklara inananda var senin okudugum kaynaklara inananda var. Her iki zıt kaynak içinde kimse çıkıp yüzde yüz doğrudur diyemez. Neticede 1400 sene önce olmuş olaylardır ve olaylar bizlere sadece kitaplar vasıtasıyla ulaşmıştır. Biz o olaylar orda cerayan ederken henuz ruh alemındeydık. O olaylara tanık olanlar; sonraki nesle aktardi; sonraki nesil bi sonraki nesle; arada kitap yazanlar oldu; kitaplar sonraki nesiller tarafından tahrip edilip içeriği değiştirildi. Anlatmak istediğim 1400 sene önce gerçekleşmiş bu olayları yzde yüz şu şekilde olmuştur diye ne sen ispatlayabilirsin nede ben ispatlayabilirim. Değişmemiş olan tek kaynak Kuran dır. Ve kuran sui zanı yasak eder. Ama kötü niyetlide olsa biri hakkında yapılan hüsnü zan da hesap yoktur. Bu durumda ölüp gitmişler için zalim demek sizin imanınızı artırmayacağı gibi amelinize arttırmaz. Ama yanılıyorsanız bu size günah olarak yazılır. Msn de tartışma olayına gelince; benzer tartışmaları sayısını unutacak kadar çok yaptım. Neticede herkes kendi doğrularından taviz vermeden ayrıldı. | |
17 Eylül 2009, 02:04 | Mesaj No:34 | |
nakşi -23 olmadığımı beyan ettim. Hala inanmıyorsan sui zanda ısrar ederek harama girmeye devam eder, mübarek ramazanda günah işlenmiş olursun... | ||
17 Eylül 2009, 02:05 | Mesaj No:35 |
11 Şubat 2012 | RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı
Asa bey şimdi şunu belirteyim siz benden Şia olmasın dediniz bende Sünni ulemanın dayanakları ile size cevap verdim bir tanesinde dahi Şia kaynağı yok sizde kaynaklar olabilir lakin kaynakların doğruluğu herkesce aşina olanlar vardır bende size diyorumki gelin Sünni ulemadan sade ispatları ile bakalım kendi söylemimizi katmadan bu iş Hakikati ortaya çıkarır ben kimseye kolay kolay Katliam yapmadıkça zalim demem kesinlikle çok sağlam delillerim olur sonra derim bunada emin olun..
|
17 Eylül 2009, 02:07 | Mesaj No:36 | ||
11 Şubat 2012 | RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı Alıntı:
| ||
17 Eylül 2009, 02:14 | Mesaj No:37 | |
Tarihi bazda bakalım MUAVİYE kimdir :Şam Valiliğinden alınacağını öğrenince Mervan ile işbirliği yaparak Hz Osman'ın Şahadetine sebep olmuştur ve İFTİRA ile İmam Ali'yi suçlamıştır yukardaki cümleyle başlayan alıntında; ana yazısında ve sereceyi melune adlı yazının ana kaynağında şu uydurma hadis yer almaktadır. TİRMİZİ ; ''Muaviye KIYAMETTE Nardan (ateşten) Bir Tabuta Girecektir Dolayısıyla yazdıgınız kaynak şaibe doludur. Hadis doğruı olsa gerek Resulullah(sav) gerekse sonraki halifeler Hz. Muaviye'nin önünü keser onu dışlarlardı | ||
17 Eylül 2009, 02:18 | Mesaj No:38 | ||
11 Şubat 2012 | RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı Alıntı:
| ||
17 Eylül 2009, 02:19 | Mesaj No:39 |
RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı
Evet maalesef bu sui zan için ahirette Allah'a hesap vereceksin:( O zaman Allah sana yanıldıgını ve kul hakkına girdiğini sölediğinde merak etme gelip hak talep edecek değilim. Bu konuda hakkım helaldır. Ama Allah'la olan hesabını vereceksin... Hamdolsun içim rahat bi sıkıntı yok çok şükür... | |
17 Eylül 2009, 02:20 | Mesaj No:40 |
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı
EEE BÖYLE KIVIRIRLAR TABİ YEMİN KONUSUNDA HİÇ ŞAŞIRMADIM ZATEN HAYATI YALAN, GEÇMİŞİ YALAN, İSLAMI BİLE YALAN BİRİSİNDEN NE BEKLİYORDUM Kİ BEN )
|
Konuyu Toplam 7 Kişi okuyor. (0 Üye ve 7 Misafir) | |