|
Konu Kimliği: Konu Sahibi KuM TaNeSi,Açılış Tarihi: 23 Mart 2009 (12:38), Konuya Son Cevap : 17 Eylül 2009 (05:01). Konuya 62 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
17 Eylül 2009, 02:45 | Mesaj No:51 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı
Evet sana ispatlı olarak verecem ama Yinede Kuran dışında hatasız hiç bir şey yoktur.Senin istediğin kaynaklar şöyle sıraliyim. İbn kesir Beğavi İbn hazm En nuaym en nevevi Şirazi Taberi hangisinden istersen hazırım buyur bu işi Hakikate bağlıyalım söylemlerimize kirlilik bulaştırmadan Tarafgirlik yapmadan varsan ben sonuna kadar varım . |
17 Eylül 2009, 02:47 | Mesaj No:52 |
Durumu: Medine No : 10660 Üyelik T.:
16 Eylül 2009 | RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı
heyecanla bekliyorum.ama ne olursunuz kişiseleşmesin konunun tadı kaçmasın. |
17 Eylül 2009, 02:55 | Mesaj No:53 |
Emevilerde haksız yere öldüren valilere neden had cezası uygulanmıyordu Müslüman gayri müslime varis kılınması Gayri müslimlerden alınması gereken cizyenin neden Müslümanlardan alındığı İktidarın varlığını ve icraatlarını kaderci bir anlayışla izah edip dini hakikatleri çarpıtması ve Muhalif ulemaya karşı acımasız politikaları ile MÜSLÜMAN lara zulmeden bir yapı idi: (Ebu yusuf İbn teymiye ibn kesir ebu kuteybe vs ) Aktarımları ne denli zalim bir yapının olduğuna ispat değilmidir Asa bey. |
17 Eylül 2009, 02:57 | Mesaj No:54 | |
16 Eylül 2009 | RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı Alıntı:
alo 155 alo alo imdattt! site adminine bu tür yakıştırmayı şiddetle nefretle telin ediyorum. yazıklar olsun sani doğuran anaya! | |
17 Eylül 2009, 03:01 | Mesaj No:55 | |
RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı Alıntı:
Suan sünni kesimde Kuran dan sonra en degerlı kıtap kabul edılen sahihi buharı ye bıle eklenmıs bazı uydurma hadisler vardır. Ha yukarda ismini zikrettiğin alimlerden vereceğin örnekler doğruda olabilir. Sonradan da eklenmiş olabilir... Benim anlatmak istediğimi hala algılayamıyorsun. Hz. Muaviyenin zalim yada alim olması itikadi bir mesele değildir. Tut ki zalim ona zalim dedin diye Allah sana ecir vermez. Tut ki alim ama zalim dersen vebal olur. Alim yada zalim olmasının itikadi bi durumu yoktur. Bu durumda zandan kaçıp doğrusunu Allah bilir demek gerekir. Ama mesela itikadi bi konuda vermıs oldugu bi fetva olsa( Hz. Ömer'in, Resulullah zamanında 8 rekat kılınan teravih namazını 20 rekat olarak kıldırması) Ha bunu Hz. Muaviye yapmış olsa incini boncunu deşersin. Ona göre 8 yada 20 rekat kılarsın. Ama şuan ki islamı yaşantıda Hz. Muaviyeden gelen bi ibadet şekli olmadığına göre : Bu konuları deşmek zalimdir demek doğru değildir... Senin yazdıgın gibi bende bir çok alim den Hz. Muaviye yi övücü yazılar yazabilirim ve hepside islam aleminde yer etmis ehil alimlerdir. O zaman ne olacak hiç bişey yine sen kendi bildigine ben kendi bildiğime kalıcam. Ne sen benım düşüncelerimi ne ben senin düşüncelerini değiştirebilicem... İslamda bi haram vardır bi helal bide haram mı helal mı oldugu belli olmayan şüpheli şeyler... Şüpheli şeylere devam eden harama bulaşır. Şüpheli şeylerdende kaçınmak gerekir.( hadis) Hz. Muaviye konusu benım içinde şüpheli bi konudur. Yüzde yüz alimdir diyemem yüzde sıfır kötülük yapmamıştırda diyemem. İtikadımı etkılemeyecegı ıcınde deşmem derinlemesine mevzuyu... Ama Allah Resulu(sav) ashabıma dil uzatmayın demiştir. Bende uzatamam. Allah bana ahirette Hz. Muaviye gerçekten zalimdi sen neden ona zalim demedin diye hesap sormayacak. Ama Hz. Muaviye alimse ve ben ona zalim demişsem; sen bu alim kuluma neden zalim dedin diye bana hesap soracak... Bilmem derdimi düşüncelerimi anlatabildim mi... | ||
17 Eylül 2009, 03:05 | Mesaj No:56 |
16 Eylül 2009 | Hind binti Utbe NİN BERBAT Hayatı :)
doğru aslında mantıklı yapıcı bir düşünce.tebrik etmek lazım. ama muaviyeye hz demesem Allah niye demedinide sormaz değil mi |
17 Eylül 2009, 03:09 | Mesaj No:57 |
Asa bey bak bazı konularda hem fikir olabiliyoruz ama Birilerini kayırma yada yüceltme Hakikat ile olur bende sana diyorumki hakikat bazında bakalım Yani dediğin gibi ben Muaviyeye takılmam Ama yönetimindeki Zulümleride görmemezlik hakka hakarettir.Şimdi şöyle bir soru yönelteyim Hucr bin adiy Muhammed bin ebubekir vs Alim zahit kişilikleri katleden bir yapıya ne kadar İslami denilebilir.Yada YEZİTİN saltanatına halktan zorla biat alarak zemin hazırlyan biri ne kadar adil olabilir.Aliye sebbeden bana sebbetmiştir diyen resulü ekremin hadisini nasıl anlayacağız.vs vs
|
17 Eylül 2009, 03:15 | Mesaj No:58 |
Emeviye bizzat sözle muhalefet edenler acaba neden etmişlerdir niçin sebep sonuç ilişkileri göz ardı ediliyor: Muhalefet edenler: Aişe binti ebu bekir(Hz aişe) Abdullah b Abbas(İbn abbas) Enes b malik Said b el müseyyeb Hasan basri Numan bin sabit(Ebu hanife) Bunlar o dönemin en büyük değerleri olan şahsiyetler idi demekki Zulüm yapıldığını haksızlık yapıldığını gördükleri için muhalefet etmişlerdir. |
17 Eylül 2009, 03:20 | Mesaj No:59 | |
RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı Alıntı:
| ||
17 Eylül 2009, 03:23 | Mesaj No:60 |
Tamam dır konuyu bende uzatma taraftarı değilim herkes işine baksın diyorum Sana sahebe idir bana olmasada hakaret etmemek düşer bu kadar basit anlaştık ise bitmiştir Yönetimden ricam konunun kilitlenmesi: |
Konuyu Toplam 11 Kişi okuyor. (0 Üye ve 11 Misafir) | |