|
Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi: 04 Şubat 2019 (10:46), Konuya Son Cevap : 02 Mart 2019 (19:02). Konuya 36 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
21 Şubat 2019, 20:48 | Mesaj No:31 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Filistin hocam gençlerle uğraşmak kolay değildir fakat bir o kadar da keyiflidir. Talebelerinizle geçen zamanda unutamadığınız bir anınızı dinlemek isteriz mümkünse
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
21 Şubat 2019, 21:59 | Mesaj No:32 | |
Durumu: Medine No : 4597 Üyelik T.:
27 Ekim 2008 | Alıntı:
Ben geldim burdayım kim vefat etti anlamadım eskilerden deli ferdi imam degilmiydi ne güldürürdü beni ben Belgin elif Şeyda nur Nermin bunlarla hala gerçek hayatta görüşüyorum buradan dostluğumuz baki oldu merve ilede görüşüyorduk koptu sonradan irtibat
__________________ Allahtan başka hiç birşeyi olmayan ben Allahtan başka herşeyi olanlara acırım.......... | |
23 Şubat 2019, 18:31 | Mesaj No:33 | ||
Durumu: Medine No : 680 Üyelik T.:
25 Aralık 2007 | Alıntı:
tarafsız adil bir şekilde bir nazar etseniz hedef üzüm değildi. Yine de cevap için. Alıntı:
çoğu burada değişik niklerle aramızdalar diye düşünüyorum. | ||
23 Şubat 2019, 20:39 | Mesaj No:34 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 |
Beĺi bir yaştan sonra öğrenmek çok zor oluyor.0dan öğrenmeniz sorun değil de yanlışı düzeltmek ah ah hepimizin sorunu belirli bir yaştan sonra ilim öğrenmeye çalışıyoruz.eksigimizi tamamlamaya çalışıyoruz.kurani kerim öğrenmeye çalışan okumak için heceleyen yaşlı teyzelerin şivelerini de katarsak daha bir aksiyon katmis olursunuz. Sizin bu yazınızı okuyunca hz musa as kıssası aklıma geldi Hz. Mûsâ bir gün bir çobana rastladı. Çoban şöyle seslenip duruyordu: Ey kerem sahibi Tanrı! Nerdesin ki sana kul, kurban olayım. Çarığını dikeyim, saçını tarayayım. Elbiseni yıkayayım, bitlerini kırayım. Ulu Tanrı, sana süt ikram edeyim. Elceğinizi öpeyim, ayacığını ovayım… Bütün keçilerim sana kurban olsun. Bütün nağmelerim, heyheylerim senin yâdınladır Tanrım!” Çoban, işte bu çeşit saçma sapan şeyler söyleyip duruyordu. Musa, “Sen kiminle konuşuyorsun?” diye sordu. Çoban, “Bizi yaratan, işte bu yeri ve göğü halk eden Tanrı’yla…” diye cevap verince, Musa şöyle dedi: “Vah vah, sen sersemleşmişsin. Daha müslüman olmadan kâfir oldun. Bu ne saçma söz, bu ne küfür! Ağzına pamuk tıka… Küfrünün pis kokusu dünyayı sardı. Küfrün din kumaşını yıprattı. Çarık, dolak ancak sana yaraşır. Tanrı’nın her şeye kâdir, her hususta adil olduğunu biliyorsan, nasıl oluyor da bu tür hezeyanlar ve küstahlıklara cüret ediyorsun? Sen bu sözleri kime söylüyorsun? Amcana, dayına mı? İlâhî sıfatlarda cisim sahibi olmak ve ihtiyaç sahibi olmak gibi bir şey var mı?” *** Çoban bunca kınama ve paylama üzerine, “Ya Musa, ağzımı bağladın, pişmanlıktan canımı yaktın” dedi, ardından elbisesini yırtıp yana yana bir ah çekti ve başını alıp çöle doğru çekip gitti. Derken, Tanrı katından Musa’ya şöyle bir vahiy geldi: “Kulumuzu bizden ayırdın. Sen kavuşturmaya mı geldin yoksa ayırmaya mı? Ben herkese bir huy, herkese bir çeşit ıstılah verdim. Ona özgü olan söz, sana yergidir. Yani ona göre bal, sana göre zehirdir… Hintlilere Hintlilerin sözleri medihtir, Sintlilere Sintlilerin. Onların tesbih ve tenzihleriyle ben münezzeh ve mukaddes olmam. Biz dile, söze bakmayız; kalbe ve hâle bakarız. Gönül huşu içindeyse o gönüle bakarız, isterse sözünde zül ve inkiyad olmasın
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
02 Mart 2019, 00:17 | Mesaj No:35 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Kitap okumayı, film izlemeyi severmisiniz? En son okuduğunuz kitap hangisiydi ve film önerisi alalım sizden?
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
02 Mart 2019, 15:10 | Mesaj No:36 |
Durumu: Medine No : 680 Üyelik T.:
25 Aralık 2007 |
roman tipi AHMET GÜNBAY YILDIZ ilim ufuk tipi MUSTAFA İSLAMOĞLU Tefsirde SEYYİD KUTUB Kıraatte ABDUSSAMED Hitabette Ö.DÖNGELOĞLU siyasette TAYYİP ERDOĞAN cihadda FİLİSTİN VE MISIR YİĞİTLERİ komşuluk arkadaşlık dostlukta KÜRTLERİN İÇTENLİĞİ SAMİMİYETİ internette MEDİNE WEB meslekte ÖĞRETMENLİK şehirlerde VAN araba SEAT İBİZA ev MUSTAKİL BAHÇELİ BOSTANLI hobi MASA TENİSİ VE YÜZMEK yemekte VAN CAĞ KEBABI-BİTLİS BÜRYANI-ERZURUM SAÇ KAVURMASI giyimde SAFA MERVE TESETTÜR GİYİM turşuda KAVUN ACI BİBER TURŞUSU ev döşeme de KÖY TİPİ MİNDER YASTIK SADELİK seyahatte KUDUS MEKKE MEDİNE VE KONYA tv KANAL 7 HABERLER DIŞINDA İZLEMİYORUM NİYETİNİZ MARTTA DA AĞRILAMAK DEĞİL İNŞAALLAH. hepinizi seviyorum. |
02 Mart 2019, 19:02 | Mesaj No:37 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Yediğiniz içtiğiniz giydiğiniz sizin olsun.Size özel alanları asla merak edip öğrenmeye çalışma gibi bir derdimiz yok bilesiniz Bizde misafirlik bir ay.))) Sizin cevaplara bakınca da ; "bunalttınız bir aydır bi düşün yakamdan" der gibi olmuş hocam. )) Teşekkür ederiz bir ay boyunca bizlerle beraber olduğunuz için... Son anda ne yiyip nerden giyip neleri sevdiğinizi paylaşmanız bizi de çok aydınlattı inanın Allah yolunuzu açık etsin.Afiyet versin hocam... Misafirlik biter ama medineweble yolculuk her daim devam eder... Fi emanillah....
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir) | |