|
Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi: 04 Şubat 2019 (10:46), Konuya Son Cevap : 02 Mart 2019 (19:02). Konuya 36 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
11 Şubat 2019, 21:55 | Mesaj No:21 | |
Durumu: Medine No : 680 Üyelik T.:
25 Aralık 2007 | Alıntı:
Hayat neyi öğretti... duygularımı kendime saklamayı, duygusallıkla hiç bir yere varılmayacağı, duyguların çok kez yanıltıcı olabileceği, herkesi kendin gibi bilmemeyi temkinli olmayı (kötü zan değil tedbir), Kuran'ın akledin fehmedin tefekkür edin emrini duygularımızla karıştırmamayı,aklı önde tutmanın şart olduğu, mikrofonu aklıma verdiğimde gülmüşümdür. Duygularıma verdiğimde hep ağlamışımdır. ikinci bir deneyimim ise "hayata at gözlükle değil gerektiğinde gözlüksüz bakmayı." "dünyayı kendine dar etmemeyi" aksine "dünyayı dünyaya dar edebilirsin" iradesine sahip olduğuna inanman gerektiği, "kendine yapamazsın demek kendine en büyük ihanet olduğunu," nice kendime "yapamazsın" dediklerim bir bir yapabildiğimi gördüğümü, özet ile "iradene gücüne aklına kararlılığına set çekmek kızgın güneşi gören kardan adama dönüşeceğini," sorumlu ile sorunlu arasındaki farkın illaki yaşayarak öğrenilmeyeceği, sorumluluğundan ödün vermeden sorunlu da olmadan başarı sağlanabileceği, iradenin kararlılığın önüne İNŞAALLAH ekleyip sonucunda MAŞALLAH göreceğimi öğrendim. geçmişi geleceğe | |
12 Şubat 2019, 14:12 | Mesaj No:22 |
Medineweb Editörü Durumu: Medine No : 41016 Üyelik T.:
08 Nisan 2014 |
Bu anlattıkların da nasıl bana da uyuyor,, çok haklısın benim duygularımı anlatmışsın yıllar bana da aynı şeyi öğretti,,, Bundan sonra RABBİM hayırları yaşatsın sana inşallah, hayırları çıkarsın karşına inşallah,, yaşadıklarından ders alıp, ona göre yaşamanı nasip etsin inşallah mübarek teşekkürler,,,,
__________________ *Önemli olan kalp efendim edebi,hayayı, imanı, riyayı Rabbinden korkmasını dürüst olmayı kendinde barındırır,,,, *Eyy gönül...!! yarın Rabbinin huzurunda nasıl çağırılmak,anılmak istiyorsan bu dünya da ona göre yaşa derim,,, "Bir Hiç" |
13 Şubat 2019, 15:48 | Mesaj No:23 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Misafirimize ikindi çayının yanında kurabiye ikram edelim...
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
15 Şubat 2019, 20:58 | Mesaj No:25 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Hayırlı vakitler dileyerek; şöyle bir soru yönelteyim hocam; özel bir nedeni yoksa, neden diyanette devam etmeyip Meb de çalışmak istediğinizi sorsam? Kuran Kursu öğreticiliği kadınlar için en rahat çalışma alanıdır derler o açıdan soruyorum Birde hocam gençlerle berabersiniz, gençlerle olmaktan memnun olanlardan, umutlananlardanmısınız yoksa bunlardan bi cacık olmaz diyemi düşünüyorsunuz??
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
15 Şubat 2019, 22:12 | Mesaj No:26 | |
25 Aralık 2007 | Alıntı:
-DİB'da KKÖ iseniz gençlik yok. Ya 0-6 yaş grubunu alırsınız yada teyzeleri. Her iki grup da çok sıkıcı ve verim olmuyor. Kendinizi yetiştirmiş ve hafızsanız süper bir meyve almaya müsaitsinizdir. Vaize iseniz müftü yardımcısı iseniz ha keza. Teyzeleri sevmeye bir şeyler katmaya çalıştım olmuyor ya olmuyorrr. almıyor kafası almak istemiyor. Amaçları evden uzaklaşmaktır. Altı ay uğraştığım doğru düzgün bir namazı /abdesti /Fatiha'yı öğretemediklerim oldu. Belki de eksikliğim bilemiyorum. -MEB hem asıl mesleğim hem de en sevdiğim meslek. Dersinize girip çıkarsınız. Özel alanınıza/düşüncenize/yaşantınıza müdahale yok. İşinizi doğru yapın yeter. Sınıf öğretmeni iken bırakmıştım. Şimdi liselerde hem de ilahiyat diploması ile çok süper bir durum. Geleceğin imamları vaizleri müftüleri sizin öğrenciniz. Siz olsanız 0-6 yaş grubu ya da teyzeleri mi tercih edersiniz? -Gençler pırlantalarımızdır. Suçlu gençlik yoktur. Suçlu aileler/öğretmenler vardır. Gençlik maneviyata aç gençlik susuz gençlik perişan. Biraz ilgilenirseniz soru makinasına dönüşüyorlar. kurslara gelen Teyzelere benzemiyorlar umut saçıyorlar. | |
16 Şubat 2019, 16:59 | Mesaj No:27 | |||
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. | |||
18 Şubat 2019, 00:14 | Mesaj No:28 |
15 Kasım 2011 |
Hocam diyanet hak hukuk konuları başta olmak üzere, çalışanları dahil tüm şaibelerden uzak, güven telkin eden bir kurum olmak zorunda. Adı torpil, adam kayırma konularıyla sıkça anılsada; din görevlileri alımında ciddi sınav ve mülakat aşamalarından geçirdiği aşikâr...İçerde neler oluyor bilmiyoruz.)) Filistin hocam, teyzelerin Gelinden, emekli beyden kaçtığı belli de işte iki harf öğrensinler diye diye beyni çatlıyor insanın. Bazen onların kafasındaki bilgiye de seviyeye de ulaşamıyorsun. Teyze 5 yıl üst üste gelmiş her sene namazın farzını sünnetini vaciplerini soruyor. Her yıl orucu neler bozarı soruyor.)))Hocayı sınıyor yok sen öyle diyon ama şunu unuttun Geçen yıl orucu bozan şeyler bu senede bozuyor teyze diyemiyorsun.)) 5 yıldır geliyorum diyor kadrolu.)) Öğrenme konusunda acaip bir hırsları da var. Ben şimdiden okuduğumu,ezberlediğimi unutuyorum. 60-70-80 yaşındaki teyze napsın bu güne kadar yanlış ezberlediği süpaneke, elamdurillayirabbulalemini ve rükuda söylediği sıpa sıpa sıpa'yı (subhane Rabbiyel ala'nın dönüşüm serüveni ne yazıkki) Rükuyu ve secdeyi düzelttiğine değmez mi diyorsun? Aslında 0-6 yaşın ters dönmüş versiyonu onlar. .. Çocuk gurubunda nasıl sabır gerekiyorsa aynısı işte..Yaşlılık evresi çocukluk evresi...Çocuklarla ilgilenebilen onların seviyesine inebilen bir yapınız varsa yaşlı kitleylede çok rahat yol alırsınız. Yoksa gençliğiniz, kanınız, yaşam sevinciniz çekilir adeta.)) Sabırla yapılan her iş güzel Filistin hocam. Meyvesinide iyi kötü çürük sağlam genç yaşlı hepsinde veriyor. Allah herkesin tercihlerine göre yolunu açık eylesin... Sabır ve gayret nasibeylesin.. Sağolun samimi cevaplarınız için.
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
21 Şubat 2019, 16:23 | Mesaj No:29 | |
25 Aralık 2007 | Alıntı:
istek ve arzumuz Abdülmelik hoca konularıma yorum yada cevap yazmasın. Kendi fikrimizi bile yazamıyoruz onun gibi düşünmek zorundayız. Sorduğunuz soruya cevap veriyorum bakıyorum ki yapılan yorumlar beni aşağılamak ile endeksli. Site yöneticisi kendisi ve biz de bağımsız üyeleriz. Bilmem anlatabildim mi? | |
21 Şubat 2019, 16:59 | Mesaj No:30 | |
15 Kasım 2011 | Alıntı:
Özelliklede diyanetle ilgili bir iddia sözkonusu olunca en yetkili olarak itirazını dile getirdi.. Yoksa niçin bir aşağılama söz konusu olsunki? Yönetici olması yorum yapma ve karşıt görüş bildirmesine engel değil. Hakaret yok, aşağılama yok, suçlama yok hocam.. Geldi sağolsun hocamız, ayın üyesine ziyarette bulunarak, görüşlerini bildirdi keskin keskin.))) Dahada gelmez.)) Rahat olun Acıya sızıya sıkıntıya bunalmaya sinirlere en iyi gelen şey Sayfa sizindir gönlünüzce dilediğinizce....
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |