|
Konu Kimliği: Konu Sahibi muallime,Açılış Tarihi: 02 Ocak 2012 (19:54), Konuya Son Cevap : 17 Şubat 2014 (22:31). Konuya 120 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
30 Mayıs 2012, 21:51 | Mesaj No:41 |
Durumu: Medine No : 18860 Üyelik T.:
24 Mayıs 2012 | Cevap: Bati Avrupa Acikögretim - Ilahiyat - Sorular
allah razi olsun hayir bulamadim ariyorum ama turkiyenin sorulari cikiyor hep karsima...
__________________ EGRI GELIYORSA YASAM, RABBINE SIGIN PASAM!!! |
30 Mayıs 2012, 22:01 | Mesaj No:42 |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Cevap: Bati Avrupa Acikögretim - Ilahiyat - Sorular
Tamam işte Türkiyenin sorularını soruyorlar hep.Bizm ilahiyat sorularıda Türkiyede sorulanlardan çıkıyor. Onlara çalış yeter.
__________________ |
30 Mayıs 2012, 22:15 | Mesaj No:43 |
Durumu: Medine No : 18860 Üyelik T.:
24 Mayıs 2012 | Cevap: Bati Avrupa Acikögretim - Ilahiyat - Sorular
giris sinavindadami ilahiyat sorulari geliyor. sayisal ve turkce hakkinda soyleniyorya o yuzden soruyorum
__________________ EGRI GELIYORSA YASAM, RABBINE SIGIN PASAM!!! |
30 Mayıs 2012, 22:26 | Mesaj No:44 |
01 Aralık 2011 | Cevap: Bati Avrupa Acikögretim - Ilahiyat - Sorular
Giriş sınavında Türkiye üniversite giriş sınavı sorularından geliyor,Ve yanlış doruyu götürmüyor,yani boş bırakma şıkları hepsini doldur.
__________________ |
02Haziran 2012, 16:01 | Mesaj No:45 |
01 Aralık 2011 | Batı avrupa açık öğretim ilahiyat soruları-2 Batı avrupada (9-10 haziranda)ilahiyat imtihanına girecek öğrencilere; İlahiyat soruları Türkiye sorularından (2-3 haziran) çıkıyor bende İstişare bölümünde arkadaşların hatırladıkları soruları buraya alıyorum,Lakin cevapları yanlış olanlar var o yüzden doğrusunu bulup çalışın... kolay gelsin.... asee´isimli üyeden alıntı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1-Maddi Kültürün en önemlisi-cevap-Teknoloji 2-Medeniyet ilk kullanımı-cevap Fransa 3-siyasilerin görüşlerini bildirdikleri-cevap siyasetname?olabilir 4-İslam düşünce kültür medeniyetin özü? Kuran 5-Muallim –i Sani? Cevap Farabi 6-Hz.Osman ile ilgili doğru görüş? Cevap şura tarafından seçildi 7-Hangisi K.sitte den-Tirmizi-Nesai-Buhari cevap Hepsi 8-Hz.Hasan ile Muaviye arasındaki sözleşmede yer alan?cevap Muaviyeden sonra halifeyi şura seçecek 9-Vakıf işleyişini tutan defter? Cevap Vakfiye 10-İmaret hangisi ile eşanlamlı? Aşevi 11-Ribat ile ilgli soru seçenekler I-Askeri görünüm II-Ticaret kervanlarının uğrak yeri III-yoksulların konağı IV-hastaların karantina alındığı yer V-kervan yolları üzerinde inşa edildi Bu seçeneklerden hangisi doğru? Cevap: 12-Ösür? Cevap Zirai verdi 13-Osmanlı da mali Teşkilatın başı? Cevap:Defterdar 14-Maarifi Ulumu Nizam cevap:1870 15-osmanlıda medrese talebesi Cevap Muid 16-Osmanlıda ilk müderris? Cevap Davud el-Kayseri 17-Şuhudu Hal cevap Bilirkişi şahit ekibi 18-Yalancı şahitliğin sonunu getiren? Cevap Kadı Gavs 19-Kadıların ilk bilmesi gereken ilimlerden değil? Cevap Edebiyat 20-Kalbül ceyş? Orduda ortada yer alan birlik 21-Mancınık ilk kullanımı? Cevap:Hz Peygamber Dönemi Kitab syf-216 22-Kırımın Fetheden?cevap:Hüsamettin çoban 23-Osmanlıda ilk kadı? Cevap Dursun Fakih 24-Hz.Peygamber müşrikleri,Yahudi ve putperetleri vatandaşlık çerçevesinde birleştirdi gibi bir şık vardı hangisi doğru bilmiyorum 25-Emevilerde daimi muvazzaf asker cevap Mütezika Bağlayıcılık yönünden Fıkıh cevap.Tecviz emir vs.gibi cevap şıkları vardı 2-Farazi Fıkıh cevap Hanefi 3-Osmanlı zamanı fetva kitabı olmayan cevap fetevayı hindiyye syf-56 4-İcmanın işlevleri? I-.Meşruiyet kazandırma II-Cesaret verme III-Bağlayıcı kararlar alma IV-Kamu otoritesini sınırlandırma Hangileri cevap: 5-Geniş zamanlı vacip mutlak niyet ile geçerlidir şıkkı doğruydu sayf-104 6-Varlığı hükmün varlığı yokluğu yokluğuna cevap İllet 7-Miktar belli cevap Mukadder 8-İbadet niteliği taşıyan ceza? Cevap Keffaret 9-Rey kıyas yolunu kapatıp ictihad kapısını ümmete açan? Cevap Zahiri 10-Tek kişinin doğruyu tutturduğu düşüncesi? Cevap Muhattie 11-4 mezheple ilgili soru?cevap Kurucu mezhep 12-Şia nın içtihadı geç kalması? Cevap Masum imam telakkisi 13-Kitabul hacr ve mefkud hangi konuyla ilgili? Cevap aile hukuku olabilir 14-Misli ile malı karşılama?cevap 15-19 yy Ahvali Şahsiye –cevap Aile borç miras olabilir 16-Muamelat temel başlıklarından değil?cevap Mecazir 17-Eşyadan istifade cevap Menfaat 18-Kefalet akdi cevap 19-Nişan evllilik vadidir 20-Sürekli evlenme engeli Süt emme 21-Kocanın hakim yetkisi ile nafaka temini ile ilgli bir soru vardı 22-Ric i Talak nikahtan sonra zifaftan önce 23-Evrensel ceza hukununda geç geçilen?Şahsilik 24-Ceza düşüren durum cevap:mağdurun yaralanması konusunda ki doğru sayfa 256 25-Had cezası gerekmez cevap.Kısas ayrıca bir bölümdür sayfa 261 26-İrade ile ilgili bir soru vardı –Nafiz Lazım vs cevap şıkları olan hatırlayan yazsın
__________________ |
02Haziran 2012, 16:15 | Mesaj No:46 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: Batı avrupa açık öğretim ilahiyat soruları-2
muallime bizim burda çıkan sorular orda aynısı mı çıkıyor sen de yurtdışındaydın sen sınava girmedin değil mi |
02Haziran 2012, 16:20 | Mesaj No:47 |
01 Aralık 2011 | Cevap: Batı avrupa açık öğretim ilahiyat soruları-2
Her dersten en az 5 soru aynı.İmtihanımız haftaya cumartesi pazar oyüzden hatırladıklarınız bizim için önemli!
__________________ |
02Haziran 2012, 19:00 | Mesaj No:48 |
Durumu: Medine No : 17525 Üyelik T.:
23 Mart 2012 | Cevap: Batı avrupa açık öğretim ilahiyat soruları-2 asee´isimli üyeden alıntı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] İSLAM KURUMLARI 1-Maddi Kültürün en önemlisi-cevap-Teknoloji 2-Medeniyet ilk kullanımı-cevap Fransa 3-siyasilerin görüşlerini bildirdikleri-cevap siyasetname?olabilir 4-İslam düşünce kültür medeniyetin özü? Kuran 5-Muallim –i Sani? Cevap Farabi 6-Hz.Osman ile ilgili doğru görüş? Cevap şura tarafından seçildi 7-Hangisi K.sitte den-Tirmizi-Nesai-Buhari cevap Hepsi 8-Hz.Hasan ile Muaviye arasındaki sözleşmede yer alan?cevap Muaviyeden sonra halifeyi şura seçecek 9-Vakıf işleyişini tutan defter? Cevap Vakfiye 10-İmaret hangisi ile eşanlamlı? Aşevi 11-Ribat ile ilgli soru seçenekler I-Askeri görünüm II-Ticaret kervanlarının uğrak yeri III-yoksulların konağı IV-hastaların karantina alındığı yer V-kervan yolları üzerinde inşa edildi Bu seçeneklerden hangisi doğru? Cevap: 12-Ösür? Cevap Zirai verdi 13-Osmanlı da mali Teşkilatın başı? Cevap:Defterdar 14-Maarifi Ulumu Nizam cevap:1870 15-osmanlıda medrese talebesi Cevap Muid 16-Osmanlıda ilk müderris? Cevap Davud el-Kayseri 17-Şuhudu Hal cevap Bilirkişi şahit ekibi 18-Yalancı şahitliğin sonunu getiren? Cevap Kadı Gavs 19-Kadıların ilk bilmesi gereken ilimlerden değil? Cevap Edebiyat 20-Kalbül ceyş? Orduda ortada yer alan birlik 21-Mancınık ilk kullanımı? Cevap:Hz Peygamber Dönemi Kitab syf-216 22-Kırımın Fetheden?cevap:Hüsamettin çoban 23-Osmanlıda ilk kadı? Cevap Dursun Fakih 24-Hz.Peygamber müşrikleri,Yahudi ve putperetleri vatandaşlık çerçevesinde birleştirdi gibi bir şık vardı hangisi doğru bilmiyorum 25-Emevilerde daimi muvazzaf asker cevap Mütezika İslam kurumları::: 11. soru: I-II-V 14. soru : 1869 15.soru : danişment şeklinde olmalı.. 22.soru: düşünceli000 ve 24.soru: düşünceli000 sorular hakkında bi fikrim yok. |
02Haziran 2012, 19:37 | Mesaj No:50 |
Durumu: Medine No : 17525 Üyelik T.:
23 Mart 2012 | Cevap: Batı avrupa açık öğretim ilahiyat soruları-2 |
Konuyu Toplam 6 Kişi okuyor. (0 Üye ve 6 Misafir) | |