|
Konu Kimliği: Konu Sahibi muallime,Açılış Tarihi: 02 Ocak 2012 (19:54), Konuya Son Cevap : 17 Şubat 2014 (22:31). Konuya 120 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
03Haziran 2012, 18:47 | Mesaj No:52 |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Cevap: Batı avrupa açık öğretim ilahiyat soruları-2 HADİS TARİHİ 1SINIF FİNAL SORU VE CEVAPLAR not:avrupada 5 gün sonra bu imtihana girecek arkadaşlar, soruların bazıları aynı olduğundan faydalı olacağını umuyorum. NOT..Bu soru ve cevaplar Sınavdan 4-5 saat sonra arkadaşların hatırlamasıyla tertib edildiği için soru ve cevaplarda yanlışlar olabilir,Katkıda bulunabilirsiniz! 1-Sayfadan hadis riveyet edenler C-Sahafi 2-Hadis öğrenme sistemi C-sema kıraat 3-Hadis öğrenme fitnesi ne zaman başladıC-Sahabe döneminin sonunda 4-Gıyas b.ibrahimin Hadise sonradan eklediği kelime nedir? c- Kuş 5-Maklub hadis işaretler iC-Adalet ve zabtsıfatı 6-Rivayet metodlarının hepsine delalet eden lafızlar C-An,enne fülan kane,kale 7-İlk akademik hadis çalışması C-bosnalı Tayyip Okiç 8-Osmanlıda hadis hangi dönemi yaşadı C-hazım ve özümseme musannef yazarları C-Abdurrezzak,Şeybe 9-Osmanlıda ilk darül hadis nerede? C-? 10-Hangisi hadis ihtilafı giderme yöntemidir?a-cem ve telif,b-nesh,c-tercih,d-tevakkuf 11-Zayıf hadisin çeşitli olmasın sebepleri a-ravinin tenkid edilmesindeki sebeplerin farklılığı b-seneddeki ravi düşmesinin az veya çok olması c-ravi eksikliğinin senedin değişik yerlerinde olması d-hadis metnindeki kusurun onun şahitliğine zarar verme derecesinde ki değişiklikler 12-tergib ve terhib? 13.Buhari hakkında tez yazan? 14.hadisi uygulamalı öğrenme? 15. 2,3 ravisi bulunan tevatür derecesine ulaşmayan hadis hangisidir?C-haberi vahid 16.sahabiliği tesbit yolu olmayan ? __________________
__________________ |
08Haziran 2012, 17:18 | Mesaj No:53 | |
Durumu: Medine No : 18860 Üyelik T.:
24 Mayıs 2012 | Cevap: Anadolu üniversitesi Bati Avrupa ilahiyat Alıntı:
bende paristen katiliyorum ilahiyata yazilmak icin lise diplosinin denkligini istiyorlar onun icinde konsolosluga gidiyorsun nufus cuzdaninla diplomanin asliyla ve form dolduruyorsun ondan sonra aninda denlik yapip veriyorlar onu aldiktan sonrada ilahiyata yazilabiliyorsun ok sa
__________________ EGRI GELIYORSA YASAM, RABBINE SIGIN PASAM!!! | |
19Haziran 2012, 12:36 | Mesaj No:54 |
Cevap: Anadolu üniversitesi Bati Avrupa ilahiyat
ALLAH razi olsun kardesim. Yani denklik aldiktan sonra ÖSS sinavina girmeden kayit yapabiliyomuyum yoksa sinavi vermem gerekiyormu? Sen su an Ilahiyata kayitlimisin? Derslere nasil calismak lazim,ders kitaplarini nerden aliyorsun,sinavlari nasil veriyorsun?Ön lisansi bitirdikten sonra neler yapabiliyorsun? Fi Emanillah. | |
20 Eylül 2012, 03:23 | Mesaj No:55 |
Cevap: Batı avrupa açık öğretim ilahiyat soruları-2
s.a arkadaslar sız bahar donemı butunleme sınavına gırdınızmı bır arkadasım avrupadakıler bahar donemınden butunleme oldular dedı bılgı verebılırmısınız?
| |
20 Eylül 2012, 09:20 | Mesaj No:56 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: Batı avrupa açık öğretim ilahiyat soruları-2
burda bahar dönemi bütünleme sınavı 13-14 ekim arası olacak bazı arkadaşlar 8-9 eylülde güz dönemi bütünleme sınavına girdiler |
02 Kasım 2012, 12:56 | Mesaj No:58 |
Cevap: Bati Avrupa Acikögretim - Ilahiyat - Sorular
sa arkadaslar ben hollandada ikamet ediyorum uc cocuk annesiyim bi kac yil sonra acikogretim okumak istiyorum bunun icin tabiki sinavi gecmem gerekiyo benim size sorum su sinavda matematik soruyolardir mutlaka, matematik sorulari lise kacinci siniftan itibaren soruyolar ben anaokulu ogretmeniyim turkcem iyi ama hic matematigim yok bana yardimci olabilecek kimsem yok yardimci olursaniz cok sevinirim lutfen okumayi cok istiyorum matematige nerden nasil baslycagimi bilmiyorum simdiden sagolun (okumaya hemen baslamak isterim aslinda ama matematigi ogrenmek bi kac yilimi alir duusncesiyle bi kac yil sonra yazdim) | |
02 Kasım 2012, 14:25 | Mesaj No:59 |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Cevap: Bati Avrupa Acikögretim - Ilahiyat - Sorular
s.a gazel ben Viyanadan ilahiyat ikinci sınıftayım.Bence hemen başla vakit kaybetme. sorular okadar zor değil.
__________________ |
02 Kasım 2012, 16:08 | Mesaj No:60 |
Cevap: Bati Avrupa Acikögretim - Ilahiyat - Sorular
tsk ederim soyle bisey var ben burda ortaokul matematiginden sonra matematik dersi almadim cunki anaokulu meslek lisesinde matematik dersi yoktu oyuzden oyuzden bu endisem. ornek sinavda cikmis sorular varmidir acaba biliyomusunuz
| |
Konuyu Toplam 10 Kişi okuyor. (0 Üye ve 10 Misafir) | |