|
Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi: 17 Aralık 2012 (10:51), Konuya Son Cevap : 17 Aralık 2013 (22:21). Konuya 15 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
17 Aralık 2012, 13:24 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 22787 Üyelik T.:
10 Aralık 2012 | Cevap: Tam evlenmeye niyet etmiştim facebook da paylaştığı fotoğrafları görünce vazge
malesaf günümüzde inrenetten.telefona,televizyona kadar herşeyı gerçek amaçları dışında kullanarak hem kendilerine hemde topluma zarar vermektedirler.
__________________ Kula bela gelmez Hak yazmadıkça, Hak bela yazmaz kul azmadıkça.. |
17 Aralık 2012, 15:22 | Mesaj No:12 | ||
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Tam evlenmeye niyet etmiştim facebook da paylaştığı fotoğrafları görünce vazge Alıntı:
Teknolojinin insanın insan olma değerlerini yitirmeye sebep olduğunu, insanların kendi elleriyle kendi sonlarını hazırladıklarına dikkat çekerdi herhalde. Modernizmin çağın putu haline geldiğini ve bundan uzak durulmasını tavsiye ederdi herhalde Irkçılığın hala yaşadığı , ırkçılıktan kaçınılması gerektiğini söylerdi herhalde. Bugün artık çocukların toprağa diri diri gömülmediğini ama ruhen , dinden uzaklaştırarak toprağa gömüldüğünden bahseder, ve kıyamet gününde bu durumdan sorumlu olacağımızdan bahsederdi herhalde. Teknoloji ve bilişim sayesinde insanların haya ve utanma duygularının ya köreltildiği ya da yok edildiğinden bahsederdi herhalde. Televizyon vs gibi basın yayınların batılı hak gibi, hakkı da batıl gibi gösterdiklerini söyleyerek, fasık olan TV ve Basının söylediklerine hemen inanmamalarını tavsiye ederdi herhalde. Teknolojik aletler yüzünden insanların tembelleştiğini, bu tembelliği bütün hayatı etkilediğini bahsederdi herhalde İnsanın / devletin/toplumun amacının insanların midesini, gözünü doyurmak değil fikrini, zikrini doyurmak olduğunu söylerdi herhalde. Facebookta kayıp edilen bir imanın , bütün insanların imanlarını kaybetmesi olarak kabul ederdi herhalde Facebookta ve sosyal sitelerde malayani işlerle uğraşanların akibetlerinin ne olduğundan bahsederdi herhalde. İnsanların 5 vakit namaz kılmakta zaman bulamadığından ama facebook gibi sitelerde saatlerce kaldıklarından dolayı eleştirirdi herhalde İnsanların kendi elleriyle yaptıkları teknoloji vs yüzünden yeryüzünün fesada uğradığından (Rum suresi-41.ayet) bahsederdi herhalde. Daha bir çok şeyler söylerdi herhalde. Ey İmam Edenler, size ne oluyor? böyle derdi? Hayatınıza çekidüzen verin, yolumdan sapmayın, Kitap ve Sünnette sünnete sımsıkı sarılın derdi Alıntı:
Bugün teknoloji maalesef insan eksenli olarak değil, çıkar amaçlı, maddiyat elde etmek için üretiliyor. İnsanlar bir program yapıyorlar , aynı zamanda bu programda zayıf noktalar oluşturup virüs girmelerini sağlıyorlar. Daha sonra virüs programı satıyorlar. Yine öncelikle insanları hasta yapıyorlar bir takım şeylerle. Daha sonra o hastalığın tedavisi için ilaç üretiyorlar. Her halukarda da amaç insanı sömürmektir. İslam ise insanın sömürülmesini değil,insanın diri, sağlıklı olmasınını ister ki Allah'a kulluğu en güzel şekilde yapmasını arzu eder Neyse bu konu çok su götürür
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) | ||
17 Aralık 2012, 17:22 | Mesaj No:13 | |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Tam evlenmeye niyet etmiştim facebook da paylaştığı fotoğrafları görünce vazge Alıntı:
Yazdıklarınıza katılıyorum abi,yalnız demek istediğim bu yazdıklarınızı , eğer peygamberlik devam etseydi,bunu insanlara ulaştırmada vasıta olarak sosyal paylaşım ağlarını kullanırdı.Çünkü son rasul kendi bölgesinin dışındakilere MEKTUP YAZARAKta, tebliğ yapmıştır...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
17 Aralık 2012, 23:56 | Mesaj No:14 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | Cevap: Tam evlenmeye niyet etmiştim facebook da paylaştığı fotoğrafları görünce vazge
Hiç tanımadığınız biri resminizi istese "buda nerden çıktı" diye tereddüt edilir ve uzaklaşılır nette ne oluyor ki saçma bir güven gelir insana, bilakis bayanlar resmini koymadaki maksat cesaret desem akıl almıyor ... Canlı örneğine şahit olduğumuz bir olayı paylaşayım olan çokda duyulan olanların en azı..Evli bir bayan facede profil resmine kendi resmini yerleştiriyor facede gezen bir erkek resmi telefonuna indiriyor kapak resmi yapıyor ,eve geliyor eşi farkediyor palavraları sıralıyor ...Ertesi gün resmini indirdiği bayana msj yolluyor bayan sıradan birşey gibi normal karşılıyor birazda aptalca bir cesaretle ilgi gösteriyor he birde adam farklı zamanlarda din adamlarının isimlerinide alet ediyor ...Aklı selim olan şuurlu düşünür hayal alemi değil malesef kozlar birilerinin eline geçtimi son pişmanlık fayda etmiyor...
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. |
01Haziran 2013, 01:26 | Mesaj No:15 |
Cevap: Tam evlenmeye niyet etmiştim facebook da paylaştığı fotoğrafları görünce vazge
bende resim paylaşacaktım bu yazıyı okuduktan sonra paylaşmaktan vazgeçtim allah razı olsun senden
| |
17 Aralık 2013, 22:21 | Mesaj No:16 |
Durumu: Medine No : 26427 Üyelik T.:
06 Mart 2013 | Cevap: Tam evlenmeye niyet etmiştim facebook da paylaştığı fotoğrafları görünce vazge
Sema maraşlıyı bi kez daha can-ı gönülden takdir ettim. daha az önce kitaplarını araştırırken internet üzernden,forumumuzda yazının tamamını okuduktan sonra sema hanımın yazısı olduğunu görmek ne güzel bi tevafuk... okunası...her cümlesinden hayata pay biçilesi satırlarında kaybolmanın tadını seviyorum.emeğine yüreğine sağlık
__________________ İnancımız batıl değil ki, ümidimiz kırılgan olsun. . . |
Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir) | |