|
Konu Kimliği: Konu Sahibi ahmetmeydani,Açılış Tarihi: 18 Nisan 2013 (10:57), Konuya Son Cevap : 25 Nisan 2014 (15:20). Konuya 30 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
24 Nisan 2014, 22:40 | Mesaj No:21 | ||
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: Müslüman Olduğu Ölünce Anlaşıldı Alıntı:
Allah tek bir Allah tır doğmamıştır doğurmamıştır. “Meryem oğlu İsa ancak Allah’ın elçisi ve kelimesidir. Onu Meryem’e ilka etmiştir ve Ondan bir ruhtur.” (Nisa, 4/171) “Meryem oğlu İsa ancak Allah’ın elçisi ve kelimesidir. Onu Meryem’e ilka etmiştir ve Ondan bir ruhtur.” (Nisa, 4/171) uzatmanın anlamı yok.zaten biliyorsunuz ama neden bilmiyor gibi davranıyorsunuz bilmiyorum.sanırım yoruma açmayı istediniz Alıntı:
| ||
24 Nisan 2014, 22:55 | Mesaj No:22 |
Cevap: Müslüman Olduğu Ölünce Anlaşıldı
okuyanlar ya da seyirci arkadaşlar nasıl sessiz kalabiliyorsunuz anlamış değilim, inançsız , ataist vs vs her ne olursanız olun ki böyle saygısızlıktan öte konuşmaya kimsenin hakkı yok .inanmıyorsanızda saygılı olun, kimsenin inancını, inandığını kimse yargılayamaz,inanmayabilirsiniz ama Rabbimize dil uzatmak ve çirkin kelamlar sarfetmek de ne oluyor | |
24 Nisan 2014, 22:58 | Mesaj No:23 |
Durumu: Medine No : 22593 Üyelik T.:
07 Aralık 2012 | Cevap: Müslüman Olduğu Ölünce Anlaşıldı
Sayın Zeus anlaşıldığı kadarıyla dininiz islam değil oysa buranın islami bi forum olduğunu biliyorsunuz amacınız medineweb kardeşimin dediği gibi islamı öğrenmek ise başımızın üstünde yeriniz var fakat başka ise size kurallar bölümünü okumanızı tavsiye ederim sizden farklı düşünen insanlar (ki burdaki herkes müslüman dolayısıyla aynı değildir inançlarımız) olabilir kimseyi yargılamaya hakkınız yok ben de sizi yargılama niyetinde değilim usulunce konuşalabilir
__________________ Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl! |
24 Nisan 2014, 23:01 | Mesaj No:24 | |
04 Şubat 2011 | Cevap: Müslüman Olduğu Ölünce Anlaşıldı Alıntı:
seyirci kalmadığımız için cevaplar yazıyoruz bakın kardeşim kimse kimsenin inancını yargılayamaz demişsiniz ama zeus üyemizin inancını yargıladınız..yargılamak bize düşmez araştırma aşamasında olduğunu düşündüğüm ama hakikatende bilgili olduğu belli olan bir insan.belki konuyu konuşmaya açmak istedi belki fikirlerini netleştirmek istedi kendi içidir bilemeyiz..düşündüğü tanrı inancını vurguladı bu inancı çürütecek şekilde delillerle yazacaksanız buyrun lütfen.hakaret etmeden soğutmadan delillerinizle yazın..aksi fayda değil zarar verecektir | |
24 Nisan 2014, 23:02 | Mesaj No:25 | |
Cevap: Müslüman Olduğu Ölünce Anlaşıldı Alıntı:
| ||
24 Nisan 2014, 23:18 | Mesaj No:26 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: Müslüman Olduğu Ölünce Anlaşıldı
Bu dünyada gerçekler karşısında kör olan, öteki dünyada da kör olacak , Cennet yüzü görmeyecektir. Yol bulma konusunda körden daha şaşkın bir halde olacaktır. isra suresi (72) |
24 Nisan 2014, 23:20 | Mesaj No:27 | |
Cevap: Müslüman Olduğu Ölünce Anlaşıldı Alıntı:
yazdıklarım şahsa değil genele ait lütfen yazdıklarımı tekrar okuyun: ) kesinlikle yargılamam bu benim değil kimsenin haddi değil, tekrar edeyim inanan ya da inanmayan vs vs herkesin inancına saygı duyarım ...ataist birisi bir tövbe eder bizden daha daha üst mertebeye geçer (sözlerimi uzun tutmak istemediğimden kısa örnek verdim bundan da bir şey çıkartmayın da ) | ||
24 Nisan 2014, 23:34 | Mesaj No:28 |
Cevap: Müslüman Olduğu Ölünce Anlaşıldı Ortam ahlakını biliyorsanız sorun yok Zeus... Yalnız sizi iyi tanımadığım için yorum yapamıyorum. Görüşünüz nedir? Din, dinsizlik, mezhep, mezhepsizlik, tarikat veya başkası... Belli bir yolunuz yordamınız veya mürşidiniz var mı? Öğrenebilir miyiz?
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |
25 Nisan 2014, 08:56 | Mesaj No:29 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Müslüman Olduğu Ölünce Anlaşıldı
arkadaşlar,zeus eğer sinkaflı sözler kullanmaışsa bırakın inancı hakkındakilerini dışa vursun. Zeus,benimle aynı Allah a inanmadığını söylemiş bu doğrudur. Zaten bakara süresi 133 ayetinde yakup as çocuklarına ben öldükten sonra kime itaat edeceksiniz diye sorunca çocukları Yakup as ma direk olarak Allah demeyip,aynen şunu diyorlar,çünkü toplumların Allah dedikleri ile Allah ın kendini vahiy ve rasullerle tanıttığı arasında farklılıklar vardır bunuda ancak vahiynin aydınlığında görmek isteyenler fark edebilirler. bakara süresi 133 - Yoksa siz de olaya şahit mi oldunuz; Yakub'a ölüm hali gelip çattığı zaman, oğullarına; "Benden sonra neye ibadet edeceksiniz?" dediği zaman, oğulları; "Senin Allah'ına ve ataların İbrahim, İsmail ve İshak'ın Allah'ına, tek olan o Allah'a ibadet edeceğiz. Biz ancak O'na boyun eğen müslümanlarız." dediler. Bu ayettende anlaşıldığı gibi toplumun Allah telakisi inancı ancak ve ancak vahiydeki tanıma uygunsa doğrudur.Burda Yakup peygamberin çocukları toplumun içerisindeki Allah inancından ziyade,yakup peygamberin Allah ına ve ,Yakup ile birlikte diğer rasullerle kendini tanıtan Allah a inandıklarını ve itaat edeceklerini söylüyorlar.yani burdanda anlaşıldığı gibi nasılki yakup as mın çocuklarının Allah ı ile,toplumun Allah inancı aynı değilse,benimde yaşadığım toplumun ve ZEUS gibi Allah telakisi olanlarla ,Allah inancım aynı değil Zeus ta eğer sinkaflı sözler kullanmaışsa banını kaldırın,yani ben bu kanaatteyim,tabiki site ve yönetimi daha farklı düşünüyor veya kararları farklılık arz ediyorsa bunada karışmam..
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
25 Nisan 2014, 09:31 | Mesaj No:30 |
04 Şubat 2011 | Cevap: Müslüman Olduğu Ölünce Anlaşıldı
Fikrinden dolayı kimseyi banlamayız.bu güne kadarda böyle bir banlanma olmadı. Zeus un banlanmasına sebep olan konuyu okumadım bilmiyorum bi araştıralım bakalım duruma göre ya banı açarız yada kalır
|
Konuyu Toplam 8 Kişi okuyor. (0 Üye ve 8 Misafir) | |