|
Konu Kimliği: Konu Sahibi İslaminesil,Açılış Tarihi: 07 Nisan 2014 (18:52), Konuya Son Cevap : 16 Nisan 2014 (23:22). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
07 Nisan 2014, 18:52 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 | Kibir hastalıktır.. Kibir hastalıktır.. KİBİR HASTALIKTIR. Şeytana ait olan,şeytani bir özellik olan kibir,sahibine hem biyolojik olarak hemde manevi olarak zararlar vermektedir.Hatta öyle bir zarar ki cennetten kovulmaya kadar götüren bir zarar. En bilindik örneği ile şeytan kibri yüzünden ALLAH'ın buyruğunu hiçe saydı ve Adem'e secde etmeyi redetti.Bunun sonucunda isyan peşi sıra cennetten kovulma... Küfür ve inkarın en önemli sebeplerinden biri de kibirdir. Bunu Kuran da peygamberlerin ve kavimlerin kıssalarında görmek mümkündür.İlk örnek Adem (a.s)'ın kıssasında geçtiği gibi ilkin şeytanın kibrini sonrada oğlu Kabili'in kibrini ve bunun sonucunda inkar ve isyanın ortaya çıktığını görmekteyiz.sebep olan kibir,sonuç ise küfür ve isyan... Musa(a.s)'ın kıssasında da aynı şeyleri görüyoruz. Firavunun kibri onu isyana ve küfre götürdü. "Sonra da Musa'yı ve Harun'u Firavun ve topluluğuna mucizelerimizle gönderdik.Fakat onlar kibirlendiler ve suçlu bir kavim oldular."(Yunus/75) Hakeza fahri kainat Hz. MUHAMMED(s.a.v)'in hayatına baktığımızda da bu sefer sahneye müşrikler ve kibirleri sonucunda inkar isyan... Görüldüğü gibi sonuç hiç bir şekilde değişmemektedir,sebep değişmediği sürece. İnsan öyle bir varlık ki ALLAH azimuşşanın imtihan vesilesi ile kendisine verilen malı,mülkü,şanı,şöhreti,makam ı,güzelliği,eksiksizliği kendisinden bilip kendini mustağni görebiliyor.Kibrin her çeşidi kötüdür.Fakat belki de en tehlikelisi bir ilme ve yeteneğe sahip olmanın verdiği kibir ve büyüklenmedir.Bu kibir insanı azgınlığa götürür.çünkü birey bu özelliğinin farkına bile varamıyor veya kabullenemiyor. Bunlar ilimleri ile aldanmış ve ilimleri sayesinde ALLAH katında bir mevkileri olduğunu zannetmişler ki işte bunlar mağrur kibirlenmiş kimselerdir.İlimlerinin onları diğer insanlardan üstün kıldığı zannına ve diğer beşeriyeti küçük görmelerine sebep olmuştur. Halbuki ibadetlerin nelerden ibaret olduğunu bildiği halde yapmayan,günahların nelerden ibaret olduğunu bildiği halde onlardan kaçınmayan alim helaka sürüklenir ve cehenneme en önde gidenler arasında yer alır. Onlar mağrur ve aldanmıştır,ilimleri onlara faydadan çok zarar vermiştir. "Kendisine Tevrat öğretildiği halde onun gereğini yapmayanların hali ,sırtına kitap yüklenmiş merkebin hali gibidir."(Cuma/4) Hz.Nuh (a.s) oğluna vasiyet ederken "iki şeyden seni men ederim;biri şirk,diğeri kibirdir."buyurmuştur. Fahri kainat Hz. MUHAMMED (s.a.v)'in bu konu ile ilgili bazı sözleri mevcuttur."Cennete kibirden hiçbir şey giremez"demiştir. Bildiğimiz üzere kötü ve zarar veren şeyler dinimizde haramdır.Kibirde zararlı ve hastalıklı bir duygu olduğu için ALLAH bizi bundan men etmiştir ve şeytani özelliklerin cennete barınamayacağı bu yüzden cennete giren insanların kalbinde dünyadaki ahlaki kusurların temizleneceği ALLAH celle şanuhu şu ayette apaçık şekilde bize bildirmiştir. "Biz onların kalbindeki kini ve hasedi çıkaracağız.(Hicr/47) Sözün özü, bütün bu aldanmışlıkların imtihan vesilesi olduğunu unutmamak gerekir. Ölüm haktır ve mutlaka bizede gelecektir.bunu sık sık hatırlamak için Peygamber efendimiz "kabirleri ziyaret etmemizi " tavsiye ediyor. Şu hususu unutmamamız lazım hiçbir insanın hiçbirine üstünlüğü söz konusu değildir. Peygamberimizin veda hutbesindede geçtiği üzere "acemin acem olmayana ,beyazın zenciye hiçbir üstünlüğü yoktur. üstünlük ve övülmüşlük takva iledir.Zaten takva ehli olanlarnefsi hastalıklardan uzaktır. Hepimiz ölümlü ve geçici olduğumuz halde bu büyüklenme nefsinin esiri olmak niyedir?...Hepimiz aynı yolun yolcusuyuz.Gideceğimiz yer aynı ,giyeceğimiz elbise tektir.Hiçbirimiz ne güzelliğini ne makamını ne malını mezara götürmeyecek sadece amelini taşıyacaktır yanında. şu halde bizler bu dünyada kötü hasletleri değilde salih amellerimizi çoğaltalım. Aldanmışlardan olmamak duası ile ... selam ve dua ile Alıntı arsiv
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
Konu Sahibi İslaminesil 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Babadan Evlada Cevap. | Makale ve Köşe Yazıları | Kara Kartal | 18 | 7526 | 13 Kasım 2017 21:19 |
Asrın Kerbelasi Filistin.. | Serbest Kürsü | Mihrinaz | 3 | 1832 | 13 Kasım 2017 18:55 |
Dūşlerim... | Makale ve Köşe Yazıları | su damlası | 2 | 1766 | 12 Kasım 2017 07:51 |
Mynmar ve Biten Muslumanligimiz... | Makale ve Köşe Yazıları | İslaminesil | 0 | 1600 | 16 Eylül 2017 22:06 |
Veyl Olsun... | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 3 | 1764 | 16 Eylül 2017 22:04 |
07 Nisan 2014, 19:10 | Mesaj No:3 |
20 Mart 2014 | Cevap: Kibir hastalıktır..
Cümlesinden inşa ALLAH Kardeşim eywallah..
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
15 Nisan 2014, 19:13 | Mesaj No:5 |
20 Mart 2014 | Cevap: Kibir hastalıktır.. eywallah kardeşim ben teşekkür ederim...
16 Nisan 2014, 23:22 | Mesaj No:6 |
20 Mart 2014 | Cevap: Kibir hastalıktır..
Allah güzeldir, güzeli sever, kibir ise hakkı kabul etmemek ve insanları küçük görmektir.” (Müslim, İman 147)
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |