![]() |
Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][FOTOĞRAF] Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... "Sevgili abilerim, Yıllardır hizmetin içinde yer aldım, lise çağından beri, hizmet için her türlü zorluk ve çileye rağmen yolumdan sapmadım, çalıştım çabaladım. İstedim ki Allah yolunda atılan bir adıma katkım olsun. Çok öğrenci yetiştirdik, sayesinizde teheccüt namazlarını bir gün olsun kaçırmayan bir insan oldum. Abicim, gördüklerim beni kahrediyor. Çocuklarımı televizyondaki her türlü pislikten korumak için titizlikle üzerinde duruyorum, dikkat ediyorum. Bir tane bile müzik kanalımız yok evimizde. Sanat yapıyoruz adı altında çocuklarımızı ve gençlerimizi manevi tahribata vesile eden o şarkıcı bozuntularını ne zaman görsem hemen diğer kanala geçerim. Şarkıların sözlerindeki fuhşiyat, kliplerdeki akıl almaz edepsizlik okadar çok ki, bir insan bunu izlerken utanır.. Ah abicim, bu konuda bu kadar titizken, geçen gün Türkçe Olimpiyatlarınıizledim. Benim kendilerini gördüğümde şeytan görmüşçesine telaşla kanal değiştirmeme sebep olan Ajda Pekkan, Serdar Ortaçlar oradaydı.. Ne oldu bize abicim, biz çocuklarımıza rol model olarak bunları mı gösteriyoruz.. Bu kadın değilmiki 80 yaşına merdiven dayamışta yinede uslanmamış Mayoyla sahnelere çıkan, Serdar Ortaç değil mi ki, klipleriye şarkılarıyla gençliğin maneviyatına darbe vuran.. Ah be abicim, yıllardır mücadele veriyoruz da sonu bumuydu.. Hocamız stadlara sığmayacağız deyince biz bunu mu anlıyorduk, ipsizi sapsızı getirerek mi stadları dolduracaktık. Şimdi ben bu kadının klibini görünce çocuğuma ne diyecem, bu kadını biz onur konuğu olarak programımıza getirmedik mi. Ah be abim, eskiden müzikli ilahiler bile caiz değil diye dinlenmezdi, ne oldu abicim bize de şimdilerde gençliğimizin önüne bu insanları çıkarıyoruz.. Bu gençliğe önder olarak bunlarımı laik görüyoruz, bizim sanat anlayışımız bu mu ? Ah be abicim, bize ne olduysa yavaş yavaş oluyor.. Batı değerlerini ve sanatçı geçinen soytarıları meşrulaştırıyoruz. Kendi kendimize zehirleniyoruz. kafam karışık, şapkamı önüme alıp düşünmem gerekiyor.. ALINTI.. |
Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... ben bluğ çağına gelmiş kızlarımızn da o kadar insan içine çıkıp şarkı söylemelerine anlam veremiyorum.Şeriat nerede kaldı?Neden böyle bir şeye vesile olurlar ki anlamam... |
Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... Efendimiz (asm) Habeşli bir heyetin Mescid-i Nebevi\'de kılıç-kalkan oynamalarına izin vermişti. Hz. Aişe\'de O\'nun arkasında oturup bu kültürel gösteriyi izlemişti. Kültür diye bir şey var. Çıplaklık, fuhşiyat içermediği sürece İslam bu tür etkinliklere izin verir. Bazı akılsızlar olimpiyatlardaki kızların neden başı açık diyor. Müslüman değil de ondan. Müslümanların bile ne kadarı başını örtüyor bugün? Bu etkinlikler \"kör göze parmak\" etkinlikleridir ve \"hizmet\"in amacı değil, çok küçük ve kısa bir reklamıdır. Anadolu insanının dünyanın dört bir tarafına açtıkları okulların asıl gayesi şunlardır: 1. İslam\'ı yaşayarak örnek olan öğretmenlerin dünyanın dört bir tarafındaki eğitim seferberliği 2. Fakir ülkelerde batı hayranı olmuş, batı karşısında geri kalmanın kompleksiyle yaşayan nesillere tekrar özgüven kazandırılması. Kendi dinleriyle, kültürleriyle barışmalarının sağlanması. 3. İslam\'ı çok yanlış tanıyan gayrimüslüm ülkelerdeki çocuklara ve ailelere İslam\'ın tanıtılması. Onların hidayetine vesile olunması. (bkz: diyaloğun meyveleri) 4. İslam\'ın 1000 yıldır ağabeyi konumunda olan Türkiye\'nin tüm dünya çocuklarına sevdirilmesi, Türkçe\'nin öğretilmesi ve bu yolla bu ülkelerle köprüler kurulması. (Türkiye er geç tekrar aynı konuma gelecektir ve bunda en büyük pay sahibi bu okullar olacaktır, inşallah) alıntıdır ARKADAŞLAR O İNSANLAR BİR İDEALİN ARKASINDAN GİDİYORLAR HEDEFSİZ DEĞİLLER.SİZİN GÖRDÜĞÜNÜZ O ÇOCUKLARIMIZA SÖYLETTİRİLEN MARŞ TÜRKÜ VS. GÖRÜNEN YÜZÜ. O KIYMETLİ ÖĞRETMENLERİMİZİN GİTTİĞİ ÜLKELERDE İSLAM BAYRAĞI DALGALANIYOR,AHLAKLI İNSANLAR YETİŞTİRİLİYOR, O ÇOCUKLAR HER TÜRLÜ KÖTÜLÜK VE ŞERLERDEN UZAKLAR.... alıntıdır.. “Sizden, hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir” (Âl-i İmrân, 3/104) “Siz insanların iyiliği için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. Ma’rufu emreder, münkeri yasaklar ve Allah’a inanırsınız.” (Âl-i İmrân, 3/110) Eskiden, tebliğin önündeki engeller, devlet yapılanmaları olduğu için bir devletin sınırları içindeki insanları bu kutsal davetten haberdar etmek için bu devletlerle savaşılmıştır. Günümüzde ise, iletişim, yayın imkanları sınırları ortadan kaldırdığı için bu türden bir cihadın hükmü kalmamıştır, denebilir. Fakat modern zamanlarda İslami hakikatleri anlatmanın önünde farklı ve belki de eski devirlerdekinden aşılması daha zor engeller ortaya çıkmıştır. Şimdi müminlere daha farklı bir savaş düşmektedir. Özellikle son bir asırda İslam, dünyadaki insanların gözünde çok yanlış bir imajla tanıtılmış ve insanlarda İslama karşı bir önyargı oluşturulmuştur. Hatta o kadar ki bu kara propaganda müslüman toplumlarda bile uygulanmış ve belli ölçülerde insanlar dinden uzaklaştırılmışlardır. Bu amaç doğrultusunda, içeriğine bakılmadan, hikmetleri bilinmeden recm, el kesme cezaları, kölelik, çok eşle evlilik ve örtünme konuları kasıtlı olarak yanlış anlatılmış, cihad kavramı, müslüman olmayan herkesin öldürülmesi emri diye gösterilmiş, islam diktatörlüğü öneriyormuş gibi yansıtılmış, müslümanlar terörist, barbar, bilim düşmanı, merhametsiz, insan düşmanı yobaz cahiller ve vampirler güruhu vahşiler olarak tanıtılmış ve medya vasıtasıyla müslüman deyince insanların zihninde kara çarşaflı kadınlar, çember sakallı, çatık kara kaşlı erkekler imajının canlanması sağlanmıştır. Önyargıları kırmak, atomu parçalamaktan zordur, sözü meşhurdur. İşte günümüzde tebliğ ve irşadın önünde engel olarak bu şekildeki önyargılar bulunmakta olup, müslüman toplumlarda bile insanlara dini anlatmak çok zor bir hale gelmiştir. İşte eskilerin kılıçla yaptıkları savaş günümüzde bu engellerin kaldırılması şeklindeki bir niteliğe bürünmek zorundadır. Evet, önyargıları kırmak, bu kara tabloyu değiştirmek hiç de kolay değildir. Çünkü karşı tarafın imkanları daha fazla olup bilinçli bir hareketle islamın karalanması işi yürütülmektedir. Günümüzde bu işin nasıl yapılacağı detaylı şekilde planlanabilir. Fakat genel çerçevesinin şu şekilde olacağı öngörülebilir. Her şeyden önce İslamın doğru anlaşılması gerekir. Evet, müslümanlar cehaletten, kulaktan dolma bilgilerden uzaklaşmalıdır. Bundan sonra, islamın yaşanarak, canlı olarak gösterilmesi gerekir. Yoksa kağıt üzerinde her şey çok güzel de söylenenlere kimse uymuyor, eleştirisine meydan verilmemelidir. Fert planından müslüman ülkeler, toplumlar planına kadar islamın evrensel mesajının yaşandığı ve günümüze de hitap ettiğinin somut örneklerinin olması gerekir. Artık tebliğ işinde teorik bilgiler geniş halk kitleleri nezdinde fazla itibar görmemektedir. İnsanlar, lafa değil yaşayışa bakıyorlar. Bu yüzden günümüzde tebliğ işinin İslami güzelliklerin yaşanarak anlatılması şeklinde yapılması zaruri hale gelmiştir. Asr-ı saadette yapılan işin bir benzerinin günümüzde de yapılması gerekmektedir. Yani, islamı özümsemiş insanların yaşayışlarıyla islamı temsil ederek müslüman olmayanlara islamı tanıtma faaliyeti hatta bizzat o insanlarla aynı çevrede yaşayarak yapılmalıdır. Müslüman olmayanlardan öcü gibi korkulmamalıdır. Çünkü biz onları muhatap almazsak onlar da bizi muhatap olarak görmeyip dinlemezler. Düşmanlık, kin, nefret, öfke önyargıların kırılmasını, konuşmayı, iletişimi dolayısıyla da tebliği engeller. İşte, Türkçe Olimpiyatlarının ardında böyle hedefe yönelmiş insanlar vardır. Türkçe öğretimi aslında bir sebep, vesile olmakta, bu işlerin arka olanında tebliğin, islamın evrensel mesajının canlı örneklerle insanlara sunulması, tanıtılması gayesi bulunmaktadır. Bu kutsi hedef için ülkemizden başka ülkelere giden bu insanlar bir anlamda asr-ı saadette sahabe efendilerimizin yaptığı işi, yani tebliğ ve irşad uğruna evini, ocağını terkedip yabancı diyarlara gitme işini yapmaktadırlar. Yoksa yapılanları sadece milliyetçiliğe indirgemek, basit anlamda Türkçe öğretme olarak görmek basiretsizlik olsa gerektir. Yoksa onlarca ülkeden binlerce insanın ülkemize isteyerek gelip özveriyle gösteriler yapması milliyetçilik amacıyla izah edilemez. Buraya gelen insanlar böyle basit bir menfaati göremeyecek kadar seviyesiz insanlar değiller. Hemen hemen hepsi ülkelerinin elit kesiminden ailelere mensuplar. alıntıdır bu kısa yorumlar umarım bakış açınızı değiştirir.. |
Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... OLİMPİYATLARINIZDA HARAMLARI MEŞRULAŞTIRMAK,HANGİ ÖRFÜNÜZDEN KAYNAKLANIYOR, Rasulullah haram olan hangi örf ve organizede bulunmuş,örneğin Rasulullah yaşasaydı SİZİN BU OLİMPİYATLARINIZDA AJDA PEKKANIN MI,YOKSA SERDAR ORTACIN MI YANINA OTURTURDUNUZ...yoksa bu teklifinizi elinin tersiylemi geri iter,musa as şu kurandaki duasını mı yapardı,YARABBİ ARAMIZDAKİ AKILSIZLARIN YÜZÜNDEN BİZİDE Mİ HELAK EDEECKSİN...mi diyecekti... |
Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... ... Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz. (Bakara Suresi, 216) |
Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... Alıntı:
Yapmayın etmeyin bacım,Allahın haram belirlediği ŞEYDE NASIL HAYIR OLBİLİRİ ÖN PLANA ÇIKARACAK Bİ BAKIŞINIZ VARKİ,BU AYETİ DELİL VERİYORSUNUZ.. iSLAM DİNİNİN HAREKET METODU SİZİN İÇİN BU KADAR MI MUALLLAKTA KALMIŞ... Bu ayet ŞAVAŞ SİZE FARZ KILINDIĞI HALDE,HOŞUNUZA GİTMEZLE BİRLİKTE VERİLMİŞ,ve savaş insanın ölümle burun buruna geldiği demektir,buda KİŞİNİN ÖZ BENLİĞİNE HOŞ GELMEYE BİLİR O AN,bunun önüne ve buna benzer durumların önüne geçmek için Allahtan bi nasihattır mümin olmuşlara,siz bu ayeti haram ve meşru olmayan bi organizeye örnek veriyorsanız,ALLAHIN DİNİNE ZULM EDİYOR OLURSUNUZ,ve gerçekten dikkat edin bacım,dikkat... |
Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... Arkadaşlar , sizin bu şuurlu yaklaşımınızı canı gönülden kutluyor , onları da allah'a havale ediyorum. ÇEKTİKLERİ ,YAYIMLADIKLARI FİLİMLER,İÇERİĞİNDE AÇIK SAÇIK KADIN GÖRSELLERİNİN YAYINLANDIĞI GAZETELER HANGİ DİNE HİZMET EDİYOR BEN ANLAYAMADIM! Gayri meşru tarik ile maksadına giden, aksi maksadıyla tokat YER! BEDİÜZZZAMAN |
bu olimpiyatlar rant kavgası değildir veya bazılarının tabiriyle sömürgenin modern hali hiç değildir.. şarkı türküden ibaret değildir bu olimpiyatlar bilginize.. siz sadece eleştirmek için eleştiriyorsunuz bu konuyu.aslında yazdıklarınızı okusanız iyi olur kanımca.. siz bana dikkat edin diyorsunuz ama bence siz dikkat edin.dinimizde hoşgörü vardır bilinmez bence araştırınız..siz körü körüne eleştiriyorsunuz bu konuları ama niyetlerini bilmiyorsunuz... bahsettiğiniz ayet mümin için yol haritasıdır her daim.sadece bi olaydan değil tüm olaylardan ders almasını sağlar.bizim için hayır ve şer olanları yalnız Allah bilir.biz Rabb imizin ayetleri ışığında düşünürüz,yaptığımız her şeyi.. Olimpiyat kapsamında yapılan yarışmalar Yabancı dil Türkçe yarışmaları Konuşma Yazma Dil bilgisi Şarkı Şiir Ses Okuma Genel kültür Sunum Özel beceriler Resim Halk oyunları Deneme Ülke tanıtım stantları Ana dil Türkçe yarışmaları Kompozisyon Şiir Genel kültür Öğretmen yarışmaları Bilgi Ders anlatımı siz kendi düşüncelerinizi ifade etmiştiniz,ben de kendi düşüncelerimi ifade ettim. daha fazla yorum yapmak istemiyorum... Allah herşeyi sayısız hikmetlerle, sayısız sırlarla yaratandır. İnsan ise çok sınırlı bir akla sahiptir Hiçbir zaman için neyin kendisi için hayırlı neyin ise zararlı olacağını bilemez. Aynı şekilde bir başkasının hayır mı yoksa şer içinde mi olduğunu da bilemez. Bunu tek bilebilecek güç onu yaratan Allah'tır... ... Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz. (Bakara Suresi, 216) |
Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... Allah bize neyin şer,neyin hayır olduğunuda bildirmiştir, örneğin Allah bize namazı HAYIR,MAHREMİYET SINIRLARI AŞILMIŞ,ORGANİZELERİDE ŞER OLARAK BELİRMEMİŞ ve buda muaallak değildir, siz şimdi namazda HAYIR VARDIR,AMA ŞERDE OLABİLİR DİYE BİLİRMİSİNİZ,VEYA MAHREMİYET AŞILARAK HARAMLAR MEŞRULAŞMIŞ Bİ ORTAMDA,HAYIR VAR diyebilirmisiniz.. şer ve hayırda BİZİM HOŞUMUZA GİDEN VEYA GİTMEYEN KISMIYLA ALAKALI,YOKSA ALLAHIN DİNİNİN YOL HARİTASI BELLİDİR, Ben size yukarda,Rasulullah yaşasaydı,ve bu organizede NERDE OLURDUYU SORUNCA,EVET BU ORGANİZEDE OLURDU DİYEBİLİRMİSİNİZ,Çünkü olsa bunu yapmak sünnet olrdu,ha olmazdı diyorsanız,işte o zamanda OLMAMAK SÜNNET OLURDU VE ASHABIDA AYNISINI YAPMAK ZORUNDA OLURDU.... Sağlıcakla kalın.... |
Fesüphanallah.... Allahım affet sen bu kulunu.... Haramı işleyen günahkar olur,haram hoşuna giden,ondan zevk alan ise dinden çıkar... Klıç kalkan nerede sazlı cazlı açık saçık şarkı türkü gösterileri nerde?Ne kültürü?Hangi kültür?Kültür nerde? Açık sçaık giyinmeden oynamadan dans etmeden günaha girmeden kültür sahibi olunamıyor mu? İyiki dinimi zamanında usta ellerden öğrenmişim.....uzgn |
çünkü siz bazı düşüncelerimi yanlış anlıyorsunuz... her hizmetin düsturu farklıdır...ben bu hizmetin sadece amacını biliyorum.niyetlerinin iyi olduğu kanaatindeyim.. bu konuyu farklı yönlere çekmeye çalışmayınız.. bu konuda başka yorum yapmıycam.hizmetle iştigal eden arkadaşlara zarar vermek istemiyorum.. selametle |
usta ellerden öğrenmek marifet değil arkadaşım,sen benim dinimden çıkarma derecesine geldiğimi bilicek kadar alim olmuşsun..ne mutlu seni yetiştiren o zatlara... |
Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... olimpiyatlar projesi aslında güzel proje sadece bazı yarışma kısımlarına biraz daha dikkat etmeleri gözetilmesi gereken kaidelerimizi gözetmeleri gerekirdi. kaç yıldır devam ediyor bu olimpiyatlar ilk başlarda göztilmezse sonradan nasıl çevirecekler oda başka bir konu ya, çünkü her yıl gittikçe büyüyor, yada orgizeyi yapanlarla tartışmak gerekir konusmak gerekir, tam olarak hedefleri nelerdi niye taviz veriliyor, sebepleri neler vs. vs. |
hocaefendinin fetvası ÖRTÜNMEK BU TÜR HİZMETLERDE TEFERRUATTIR.... |
Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... arkadaşlar kimse kimseyi aldatmasın..olimpiyat olarak yapılan organizasyon tamamen dil kültür ekseninde yapılan,ve muhafazakarkesimin eğlenmesine ,halay çekmesine yönelik bir etkinlik....kimse bu çalışmaları,arka planındaki emeği önplana sürerek,tefekkür etmeye kalkmasın..çünkü yapılan şey bu. . ilk zamanlar yemeye yağ tuz bile bulamayan cefakar öğretmenlerin üzerinden bir allah rızası,tefekkür algısı oluşturulmaya çabalanıyor...şunu herkes kabulediyordur..bu etkinlik dil,kültür,hoşgörü için düzenleniyor..dinle şeriatle hiçbir ilgisi yok..çıkan konuşmacılarda bunu ayırtetsin artık. .dil,hoşgörü üzerinden dini,kuranı bu işe karıştırmasınlar..zira konuşmalarında ilahi kelamullahı yüceltmek vardıda:)..hoca efendide bu durumdan pek memnun maşallah Türkçe heryerde...bir hoca başka ne isteyebilirki daha...şunu düşünmekte haksızmıyım..cevabını verirseniz sevinirim..Türkçe olimpiyatı yerine kuran,hadis olimpiyatı yapmak çokmu zordu..aynı emeği harcar,sonrada allh rızası konusunda hemfikir olurduk...düşünmeden edemedim..şunca kalabalık kuran için yapılan organizasyonlada toplanabilirdi...bunun örnekleride var çok şükür. .stadda bu seneki pogramı izlemiş birisi olarak,nacizane fikrim...Türkçe baya ilerlemiş,her kıtada Türkçe konuşuyor gençler..ama kimse allah rızasından bahsetmesin lütfen...lütfen bu rızayla yapılmış bir iş olduğunuda ön plana sürüp durmayın..allah rızasıyla yapılan işler..kişiyi ve izleyeni düşündürür,gönlü ferahlatır,huzur verir..söylenen müzüklerle oynayan,coşan ,halay çeken..mümine ablalarım kardeşlerim ,allah rızasını çoktan rafa kaldırmışlardı zaten...sizler organizasyonlarınızı yapınız...herkes herşeyin farkında..şunuda biliyorumki..allah rızasıdır,deyip,ayetlerle ,hadislerle kanıtlamaya çalıştığınız bu organizasyonun ,gün gelecek dinle şeriatle hiçbir ilgisi olamadığını sizlerde göreceksiniz...ama bu sizi hiç rahatsız etmeyecek..bunada alışacaksınız...Türkçe konuşulsun..barış gelsin:)....dua ile.. |
Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... Yazı üzerinde fırtınalar koparmadan evvel zahmet edip hiç yazıyı sorgulayan oldumu açaba.? Ne hikmetse her Türkçe olimpiyatları öncesinde ve sonrasında birileri (ki öyleki birbirlerini bir bardak suda boğaçak kadar farklı birileri) yanyana gelir ve feryad fiğan koparırlar,salya sümük sövgüye başlarlar. Kaba softa ham yobazından ulusalcısına, kemalistinden kafatasçı faşistine ne ararsan bulursun. Hayır adına tek eylemlerini bulamazsınız eylem adına sövgü, kin ve nefret dışında varlıklarının esamesi okunmaz. Nerede güzel bir çalışma var, gayret var yarasalar gibi ortalığı velveye verirler. Daha öncede böyle çirkin bir haber servis edilmişdi ve orada da sorgulamışdım. Bundan bir kaç yıl evvel ırkçı faşist bir sitede yayınlanan haberi sözüm ona dinçiş bir site , hurafeci, ergenekon işbirlikçisi bir siteden haber harmanlayarak içindeki nefreti kusmuş bunu ganimet sanan biride habere teşne olmuş sorgulamadan servis etmişdi. Ama maksat ilke, tutarlılık, adalet olmayınça böyle olması kaçınılmaz oluyor. Bu haberde tıpkı öylesi çirkin bir haber. Zahmet edip başlığını sorgulayıp googleden araştırın bakın ilk kaynağını ve bu endişeli kişinin varlığına ulaşabileçekmisiniz.? Hatta bakın kimler teşne olmuş ve sazan gibi atlayıp yaymış internetde bu faili mechul haberi ve kimlerle yanyana kolkola feryat ediyorlar. Tıpkı geçen haftalarda,Gezi parkı üzerinden en çirkin mihrtakların internetde sahtekarça,ahlaksızca , ihanet derecesinde çirkin bir art niyetle servis edilen internet yalanlarına ne kadarda benziyor. Haberin içeriğine hiç girmeyeçeğim zira bu kadar ahlaksızca servis edilen bir haberi ciddiye alıp zaman harcıyaçak kadar müsrif değilim, şu kadar zaman kaybınıda sadece ortadaki açık sahtekarlığa dikkat çekmek için ayırdım. |
Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... İnsan nasılda nefsinin hoşuna giden işleri mübahlaştırabiliyor.Şunu anlayın artık olimyatlar adı altında haramlar helaleştiriliyor.bu faliyeti kim yapıyor? cemaat yapıyor.Allah için söyleyin müslümanlıkla ne alakası var bu durumun?işin en acı tarafıda millete haramlar nasılda normal gösteriliyor.Türkçeyi dünyaya tanıtıpda ne oluyor...dünyada barışmış........milletler arası anlaşmazlıklar çıksın bakın bakalım neler oluyor...inanın kimse kimseyi tanımaz bile o zaman islam adına çalışmalar sergileyin sakın yaptıklarımız müslümanlığa hizmet demeyin islamla bağdaşmayan durumlar var ortada islamda çıkıpda kızların erkekler ile oynaması şarkı söylemesi helalmi helal kılındıda bizim haberimiz mi yok..daha neyi savunuyorsunuz.mantık alacak gibi değil .. |
|
|
Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... Kim Rahmân'ı zikretmekten gafil olursa, yanından ayrılmayan bir şeytanı ona musallat ederiz. şüphesiz bu şeytanlar onları doğru yoldan alıkoyarlar da onlar, kendilerinin doğru yolda olduklarını sanırlar. (Zuhruf suresi, 36-37.ayet) "İnandığı gibi yaşamayanlar, yaşadıkları gibi inanmaya başlarlar."( Hz.Ömer) "Bize bir nazar oldu cumamız pazar oldu ne olduysa hep bize azar, azar oldu. müslümanlığa inanmadığımız için müslüman gibi yaşamadığımız için, yaşadığımız hayata inanır olduk." ( M.Akif Ersoy) |
Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... bu yazıyı kaleme alan arkadaşı samimi bulmuyorum.yapması gereken abi dediği insanlara bu mektubu sunması... bu olimpiyatlarla ilgili beni rahatsız eden konuları,alimlere,islami kimlik yüklenmiş şahıslara hakareti normal gören insanlarla asla tartışmam,tartışmayacağım da.. ben gereken bilgiyi yetkili ağızlardan dinledim ve içim rahat.. lütfen artık herkes kendi amelleriyle uğraşsın... bu yapılan eleştirilerin amacı belli... lütfen empati yapalım ve bilmediğimiz konularda,soralım...kim olursa olsun insanların niyetlerini bilmeden sırf eleştirmek için eleştirmeyelim..elimizi vicdanımıza koyalım... selametle.. |
Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... kişi sevdiği ile beraberdir... |
Ben bu güzel çalışmayı yapan cemaatle uzakdan yakından irtibatım yok. Lakin bu cemaate saldıran faşistinden ,yobaz dincisine, ulusalcısından ergenekoncu postal yalayıçılarına içindeki kin ve nefretle, çehaletle yazanlardan daha fazla saygı duyuyorum. Kimse ve özellikle bu çalışmayı yapanlar bu çalışmanın bütünüyle islami bir ürün oldugu iddiasında değildirler ve onbinler farklı ülke,din, kıtalardan her yıl sayısı artan değişik ülkeden pırıl pırıl çocukları (ki her biri salya sümük sövgüden öte iş işlemeyenden daha saygıya değerler) sadece ''eğitim paydasında'' ve özelde Türkçe üzerinden bir sanatsal gösteri yapıyorlar ve çokda iyi yapıyorlar. Şu günlerde sokaklarda ahlaksızca,ihanet içinde , kuduz hayvan kudurganlığında en çirkin agızlar şu çirkin sloganı atıyorlkar ''Kahrolsun Fethullah ,Tayyip istifa'' ve ben sadece bu çirkin agızlarla aynı sözleri kullananları aynı paydanın özdeşleri olarak görüyorum ,buna itiraz ediyorum. Haklı olmanın en temel göstergesi kullandığınız metodda da haklı ve ahlaklı olmakdan geçiyor. Şayet bu tip çirkin saldırıya malzeme yaptığınız faili mechul, sorgulandığında karşılığı,kaynağı olmayan çirkinlikle saldırıyorsanız bu sizi haksız kılar ve sorgulandığında bu çirkin metodu kullanan çirkin odaklarla aynı kılar. Sorgulayın bakın bu çirkinliğe kimler teşne olmuş. Gerek bu yazı ile gerekse benzer çirkin,bilgi ahlakına uymayan (ahlaksız) şekilde kimler saldırıyor eminim sizlerde biliyorsunuz ve aynı metodu usulu kullananların özdeş olduklarını bilmek için basit mantık bilgisine sahip olmak yeterli. Doğrudur kişi sevdiği ile beraberdir tersinden okuduğunuzda kişi benzer konularda tıpatıp benzer metodları uyguluyorlarsa aynı doğrunun yada yanlışın paydaşıdırlar,özdeşidirler. Kendi adıma yine altını çizeyim benim tepkim asla bir sevgiden değil emeğe saygıdan geliyor ve gerçekden hiç bir şey üretmeden salya sümük saldıranlardan, kimseye saldırmadan ortaya takdire şayan eser üretenlere daha fazla saygı duyuyorum. |
Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... ikidebirde faşist,faşit deyip faşizmi dillinize pelesenk etmişsiniz,maalesef siz daha faşizmin ne olduğunuda idrak etmemişsizniz,DİLİ İDEOLOJİ VE AMAÇ EDİNMEK VE BU YOLDA,HARAMLARI MEŞRULAŞTIRMAKTA BİR NEVİ FAŞİSTLİKTİR,:) |
Ama sen benim yazdıklarımı hiç okumuyon,yada okuyon ama inadına çarpıtıyon. (Tıpkı yukarıda salya sümük hakaret sözümü çarpıttığın gibi. Küfür etmekle , verdiği sohbetde hıçkırıklarla aglamayı bir gören mantığa ne diyebilirimki.Vakayı tesbit açısından yazdım biline,buradan şakirt çıkmaz. ) Bakın ben Faşizm demedim. Tıpkı senin gibi, tıpkı aynı çirkin mantıkla ,sırf karalama manipulasyon,çarpıtma.... adına, düzmece bir haber asmışdı ve bu derleme haberin bir ayağında Faşist bir siteden alınmışdı. Şimdi gelelim bu olaydaki Faşizme. Faşist kendi aklını mutlaklaşdırır ve hakikatin merkezine kendini koyarak kendisinden başkasını yoksayar. Bu ugurda her yol mübahdır. Yalan söyler,yalan devşirme ,manipülatif haberler üretir yayar, güç kullanırlar, fiili,fikri terörizim yaparlar, misal Gezi parkı faşizmi gibi. Bu açıdan faşistle yobazın kullandığı metodlar aynıdır. Görsel bir sanatsal gösteri olarak Türkçe olimpiyatlardan Faşizm çıkmaz ama iğrenç bir mantıkla, her türlü yalan,devşirme haber, karalama, hakaret, din istismarı, söyletmen vurun vandallığı eşliğinde bu tip çirkin,yalan ,ahlaksız edepsiz haber devşirmelerinden,iftiralardan karalamalardan en çirkininden,despotundan hem Faşizm çıkar hemide kaba softa ham yobazlık çıkar. Ben hem bu tip haberlerle bu çalışmalara çamur atanların öyle ahlaksız,rezil,edepsiz bir suretde çirkin forum müsveddesinde ''PORNO FİLM'' tanıtımı yapan sözde islami düşünce adı altında ,sözde yönetiçi sıfatıyla ,en çirkin şekilde film tanıtımı ve şiddetle tavsiye eden ,hemide söde tevhidi olabilen bir sürü asalak gördüm. Hemde tıpkı onlarda burada olduğu gibi kendi ahlaksızlıklarına,edepsizliklerine bakmadan tıpkı buradaki haberleri orada utanmadan servis ediyorlar. Hatta burada kullanılan sorgulandığında faili mechul çirkin hezayanlarıda asmışlar forum müsveddelerine. Sözün özü ben faşizmden sözetmemişdim ama değişik okuma yapma beceriniz varsa faşizmle yanyana giden faşimle yobazlığın flördünü en çirkininden görebilirsiniz ardından.Tabiki ''görene kör'e ne? |
Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... """"devşirme çirkin ahlaksız çirkin ahlaksız ,çarpıtma.... Faşist Faşizme. Faşist Yalan söyler, yalan devşirme faşistle yobazın iğrenç bir mantıkla, her türlü yalan, devşirme haber, karalama, hakaret, din istismarı, vurun vandallığıçirkin, yalan , ahlaksız edepsiz , en çirkininden, despotundan kaba softa ham yobazlık çıkar. ahlaksız,rezil,edepsiz bir sürü asalak gördüm. çirkin hezayanlarıda.... """" tek mesajınızda bu kadar seçkin ve bir o kadar kaliteli kelimeler kullanmanız manidar.sizce eleştiri yada munazara ahlakı uslubu bumu olmalı inşirah ? |
Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... En başından beri bu devşirme haber ve aynı mantıkla sırf karalama,saldırma,değersizleştirme adına başka konularda , araştırıldığında kaynağına ulaşılmayan, ulaşıldığında da yukarıda alıntıladığınız tüm olumsuzlukları barındıran çirkin mihraklardan derlenmiş yalan,hezayan iftira dolu saçmalıklara ne isim verilir abdulmelik? En sıradan ve mükemmel bir gösteriye saldırma adına Kur'an ayetlerinden kafirler ve müşrikler için indirilen ayetleri art arda sıralamanın adı ve karşılığı sizce nedir abdulmelik? En başından beri burada ve benzer konularda kaynaksız yada kaynağı çirkin yerlerden devşirme haberlere tek bir tepki vermeyerek , kaynağını araştıran ve mesnetsizliğini gözler önüne seren, bu beyhude çabanın karşılığı sıfatları yazdığım mesaja tebki vermeniz manidar. Sizce islami bir forum yönetiçisi tepkisini haksızca ve mesnetsizce saldırana mı verir yoksa bu haksızlığa cevap verenemi verir , bumudur yönetiçi adaleti abdulmelik.? Burada olduğu gibi kaynaksız çirkin hezayanlarla ,her sene oldugu gibi en çirkin mihraklarla benzer kin ve öfkelerle haber servis eden bu siteden başka bir çirkin ,sözde islami bir forum müsveddesinde ,sözde bir yönetiçi müsveddesi hem bu haberleri tamda birebir foruma asıyor hemde kendi sözde islami forumunda asılı duran başka yönetiçi müsveddesinin astığı, çok afedersiniz en rezilinden ''porno film'' tanıtım ve tavsiyesine tek bir laf etmiyor diye bir örnek verdim ve bu hakareti en hafif tabirle ahlaksızlık seviyesizlik edepsizlik , din istismarcılığı olarka adlandırdım ve sizde bundan her nedense rahatsız olmuşsunuz. Sizce bu davranışın adı ne ola abdulmelik? |
Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... 1-inşirah bu haber gibi mesnetsiz bir karalama yapıyorsunuz farkındamısınız? bu haberin veledi zina gibi sahipsiz olduğunu,ordan burdan defşirme ve art niyet koktuğunu söylemiştim.amaç üzüm yemek değil bağcı dövmek olduğunu yazmıştım. 2-tekfir konusunda ne kadar hassas davrandığımızı,"tekfiri tekfir ettiğimizi" forumun geçmişine bakarsanız görürsünüz. 3-size tepki verdiğimi nerden çıkardınız inşirah? ben fikirlerinize eleştirilerinize mi tepki gösterdim? uslubunuza mı ? kullandığınız o kelimelerin yerine daha olgun daha kaliteli daha ahlakı/insani kelimeler seçilmesi gerekmez mi ? 4-bu forumda ahlaki anlamda sorunlu olan tek bir makale,yazı,mesaj gösterebilirmisiniz bana ? 5-forumumuzda sorunlu mesaj veya makale veya haber gördüğümüzde editörlerimiz gerekeni yapmakta,yüzlerce banlı uyenin oluşu bunun kanıtı değil mi ? 6-burada yazılan paylaşılan hiç bir makale yazıdan sorumlu değiliz.hepsini okuyacak ne zamanımız vardır nede mümkündür.ancak forumumuzun kuralarına aykırı (ahlaki anlamda) varsa silinir editlenir ve sahibide banlanır.tek şartımız şudur inşirah : FİKRİNİZ MEZHEBİNİZ IRKINIZ SİYASİ DÜŞÜNCENİZ NE OLURSA OLSUN,HİÇ BİR ŞEKİLDE MUDAHALE ETMEYIZ KİMSEYE.NEDEN BÖYLE DÜŞÜNÜYORSUN DEMEYIZ.AHLAKİ YAZ,SAYGILI OL,İSLAM AHLAK KURALLARINDAN TAVİZ VERME NE YAZARSAN YAZ SANSÜR UYGULAMAYIZ DİYORUZ. |
karalama veledizina devşirme artniyetkokan üzümyemek değil bağçı döğmek bakın abdulmelik ,yalan ,kaynaksız bir hezayan yığını karşısında, art arda , koro halinde saldırılar karşısında cevap vermeye çalışılan , yıpratılan bir kardeşe yardımçı olmak ve hakikati ortaya koymak için sıradan bir üye olarak hemde yeni bir üye olarak, olayın baskısı altında ve tamda olayın karşılığı olarak uzun mesajımda kullandığım kelimeleri alt alta sıralamışsın. Ben senin bir cümleni sıraladım ve orantılı istatistik olarak seninki daha fazla. Kullandığım her cümle olayın çirkinliği karşısında hafif bile kalır, tıpkı aynı çirkinliği tamda burada olduğu gibi sizin tabirinizle veledizina,devşirme yalan haberleri servis ederek ,sözde islami forum müsveddesinde ahlaksızca edepsizce ,asalakça....servis eden yönetiçi müsveddesinin ,bu rezil haberleri servis edip, sonradan ayetli hadisli istismarla saldırısına devam edip ahlaksız edepsiz,insanlık dışı afedersiniz rezil porno film karşısında sessiz kalması karşısında kullandığımn ve seni rahatsız eden her sıfat yapılan karşısında hafif kalması gibi. Bir ayrıntı daha ekliyeyim o rezil forum müsveddesinden , her türlü kuralsızlığın,tekfirin,hakaretin serbest olmasına karşın sırf bu yaptıklarını eleştirdiğim için ,forumda hiç kural olmamasına ragmen son üç mesajımda akıllarınca 1-2-3 nolu keyfi kural uyguladılar ve üçünçü,nihayi uyguladıkları kuralla beni forumdan yasakladılar . Yasaklandığım mesajım tüm forumca hâlâ forumda asılı kalan ahlaksız en seviyesizinden bahse konu ''porno film'' idi. Ben bu ahlaksızlığı işleyen şahıs(lar) hakkında kullandığım ahlaksız,rezil,edepsiz,çirkef,asalak sözlerim seni rahatsız etti kusuruma bakma ama lütfen bu çirkinlik bundan başka nasıl izah edilir ,uzakdan değil empati yaparak kendini benim yerime koy ve beni ikna et. İşte burada olan bundan başkası değil. Birde bu konuya tepki koyduğunu yazmışsın ama ne hikmetse ben rastlamadım. Adeta yalan ,devşirme karalama ile fikri linç yapılan bu saldırılar karşısında ben cevap veren Fatmaeymentalha dışında kimse görmedim ,kaçırdıysam özür dilerim. Alıntı:
Neyse her yazınıza cevap verecek değilim, şundan emin olabilirsiniz asla islam dışı tek bir cümleme rastlamayaçaksınız. Toplam üç konuda saldırılara cevap yazdım ve saldırılan yazıların özündeki yanlışlığı kaynağından gözler önüne serdim. Şayet ortaya koyduğum delillerde bir sorun varsa buyrun ispatlayın ama yanlı yanlış sizin tabirinizle veledi zina yazılarla saldırılan yazıları asanlara karşıda keşke,burada olduğu gibi ve gözdağı verme,haddini bildirme edasıyla , böyle yönetiçi cevvaliyeti içinde burada oldugu gibi büyük puntolarla uyarı mesajınıza rastlasaydımda içim huzur içinde ''helal olsun be ne adil yönetiçiler var'' diyebilseydim. Yoksa dedinizde benmi görmedim. (sözkonusu sizin tabirinizle veledizina yazılar üzerinden yazdım) |
Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... Payalaşımı ilk yaptığımda alt kısmına büyük harflerle,ALINTI ,diye belirtmişim,buda bu yazının faili meçhul olduğunu,ki kaleme alanın ismi olsaydı,ismi ile yayınlardım.TABİKİ GÖRENE, KÖRE NE... Yazının failinin meçhul olması veya varolması bu pekte önemli değil,ki zaten yazıyı paylaşan olarak bende,türkçe olimpiyatlara karşı tavrım ve fikrim aynı olduğu için paylaştım ve daha sonra FİKİRSEL OLARAK BENİM ZIDDIMI DÜŞÜNENLER OLDUĞU GİBİ BANA YAKIN DÜŞÜNENLERDE OLDU,ve çok rahatta AHLAKİ Bİ ŞEKİLDE,GÜZEL USLUPLADA İZAHLARINI YAPTILAR,KABUL ETMEDİĞİM VE KABUL ETTİĞİM FİKİRLERİN HEPSİ BAŞGÖZ ÜSTÜNE, Yalnız sizin serzenişiniz ve heleki hoş olmayan tamda size yakışmışki,size yakışan uslubunuzla bi delifişek gibi savruluşunuzu hayretle izler olmuşum.. yahu fikrin neyse onu yaz,kabul olur olmaz,sanane kimin ne olduğundan,çok türkçe olimpiyat sevdalısısınız çıkın bi serdar ortaç,ve ajda pekkanla ve fetullah gülenle ortak bi düette siz yapın ve bunuda RASULULLAHIN SÜNNETİDİR,İSLAM DİNİNE BÖYLE HİZMET EDİLİR VE ALLAHTA BÖYLE EMRETMİŞ DEYİN veya yukarda sordum benimle farklı düşünenlere VE SİZEDE SORUYORM CEVAPLAYIN O ZAMAN,RASULULLAH YAŞASAYDI BU TÜRKÇE OLİMPİYATLARA ÇAĞIRIP SERDAR ORTAÇ İLE Mİ DÜET YAPMASINI İSTERDİNİZ,YOKSA AJDA PEKKAN İLEMİ,islama hizmetya bu organize,islamın enbüyük hizmetçiside Allahın son rasulu ve rasulleridir,sizin bu teklifinize ne cevap gelirdi peki,BUYRUN SAYIN TÜRKÇE OLİMPİYAT SEVDALISI ANTİ FAŞİST..... |
Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... “Ey iman edenler! Eğer bir fasık* size bir haber getirirse (hemen inanmayın). Onu iyice araştırın. Eğer araştırmadan inanırsanız sonra bilmeden bir toplumun, bir şahsın, bir müessesenin gururunu incitmiş, şahsiyetiyle oynamış, hukukuna tecavüz etmiş olursunuz. Haberin yalan olduğu, ortaya çıkınca da pişman olur, dizinizi döver, “keşke bu fasığın haberine inanmasaydım”, dersiniz.” Hucurat, 6 / 49 |
Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... Fasığın kurandaki tanımı farklı farklıdır, FASIK MÜNAFIKTIR, VE FASIK GÜNAH VE HARAMA DALANDIR,aynı zamanda haramları meşrulaştıranlarda bu kategoriye girer,bunun için kimin fasık olduğunu Allaha hamdolsunki müslümanlar iyi bilir.. |
Bu çalışmayı yapan ,orada emeği olan eğitimçilerde ve bu gayreti izleyen onbinlerde bu çalışmayı dini bir vecibe üzerinden değil eğitim başarısı üzerinden izlediler ve takdir ettiler ama bu tip çirkin yalanlarla saldıranlar bu cemaate olan kin ve nefretlerini kustular kusuyorlar,evvelçe yazdım kudurga bir saldırganlıkla sokaklarda hömküren kalabalıklar tıpkı bu yazının çirkefi ile yarasalar gibi çığlık atıyorlar ''Kahrolsun Fethullah Tayyib istifa'' neden açaba. Suratlarındaki meymenetsizliğe içlerindeki din ve bu ülke değerlerine olan düşmanlığa bakın anlarsınız. O faşist kudurganlarla aynı kin ve nefretle hömküren yobaz kindarlık yanlışda birbirlerinden zerrece farklı değil sadece kullandıkları argümanlar farklı ama kullandıkları metod aynı, yalan iftira,nefret düşmanlık istismar. Evet o art niyetli yazıda kocaman ALINTI yazıyor, fecrin eklediği yazıdada alıntı yazıyordu ama yazıyla kör düğüşü yapmadan evvel hangi odaklar servis ediyor baksaydınız yani Hucurat 6 nın emrettiği yerden baksaydınız bu kadar kelime israfına gerek kalmayaçak ve görünen köy için kılavuz aranmayaçakdı. Ergenekonçu ulusal faşistinden kafatscı faşistine,oda tvden geriçi yobaz odaklara aynı alıntıları utanmadan servis ediyor olmalarını araştırdınızmı, araştırdığınızda görünen sonuçlar manidar ve açık değilmi? Bence gayet açık ve suçüstüsünüz! Alıntı:
Bu uzakdan bir gözlem değil bizzat uzun zaman bu forumlarda yönetiçilik yapmış ,tüm detaylarını yakından takip eden biri olarak söylüyorum . Hamd olsun bu tip çirkin konular sayesinde başta hayır adına gayretkeş bir azimle zaman harçadığım bu yerlerin ,zaman zaman böylesine tanık olduğum açık yanlışlarına dikket çekmeye çalışıyorum. Bunun içinde emin olun fazla zorlanmıyorum, sadece doğru sorgulama yapmayı bilin , örümçek yuvası sağlamlığında art niyetli kurgulkarı bozmak ve ardındaki çehaleti görmek çok kolay. Sonrasında bu yanlışa teşne olanları bir kümeye toplayın ve oluşan topluluğun sıfatını bakın tanımlamasını yapın ortaya çıkan bu art niyetlilerin sıfatı oluyor. Haliyle sıfatlarını yazmak elbetde yapanları memnun etmeyeçek ama benim yaptığım sadece görünen kediye kedi demekden başka bir şey değil. Bunun örneğini defalarca verdim. Tabiki görene kör'e ne? |
Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... Sayın inşirah ben her olayı,ki islam tepsisinde sunulmaya çalışılırse heleki her olayı,organizeyi İSLAM AKİDESİYLE DEĞERLENDİRİRİM,yoksa bu türkçe olimpiyatlarını türkçe dili ve sizin dediğiniz gönüllü bu işin eğitimiyle hemhal olunabilinir ve bunuda kişi kendine yol ve hizmet edebilir,bunda sıkıntıda görmüyorum, Sıkıntı şu,bu türkçe olimpiyatları İSLAMIN TEPSİSİNDE SUNMAYA ÇALIŞMAK,ve ben daha önce bu konuya benzer açılan konularda bunu dile defalarca getirdim,eğer siz türkçe olimpiyatları İSLAMIN TEPSİSİNDE SUNMAZ VE İSLAMIN PENCERESİNDE BU İŞİ MEŞRU GÖRMEZSENİZ,işte burda anlaşabilir ve sizin yolunuz size açık olsun,ben o yoldan beriyim,islamın bana gösterdiği tavır budur... Gelelim sokaklarda TAYYİP VE FETULLAH HOCA ya karşı çıkanlara ,ben sokaktaki bağırıp,çağırıp,duran insanların taleplerinin İSLAM AKİDESİNDE MEŞRU OLMADIĞINI YİNE VURGULAYIP,ben çapulculardan yana olamam ve tayyipçi,fetullahçı,nato,vatikan ,ABD,gibi zulum merkezlerini doSt bilip onların yanlarındada çakılı duranları selamlıyamamdan yanayım çünkü islam dini bunları DOST BİLENLERİ VE ONLARLA DİYALOG KURANLARI ,ONLARDANDIR DER, Sokaktaki insalar evet tayyip ve fetullah gülen İSLAMINA KARŞIDIRLAR,AMA EMİN OLUN , ALLAHIN VAHİY İSLAMINI BİLSELER,İŞTE O ZAMAN DAHA ÇOK KARŞI OLURLARDI BU ALLAH İLE ALDATANLARA KARŞI,... FETULLAH GÜLEN ,BU TÜRKÇE OLİMPİYATLARINA GETİRDİKLERİ ÇOCUKLARIN MEMLEKETLERİNİ ZULME BOĞAN YERYÜZÜNÜ FİTNEYE BOĞAN KÜRESEL ZULUM DEVLETİ OLAN ABD DAİR Bİ TANE KONUŞMASINI YAYINLAYIN,ONLARIN İSLAM TARAFTARI VE İSLAM HİZMETİNDE OLDUKLARINA İNANALIM,buyrun İDDANIZDA SAMİMİYSENİZ... NOT.FETULLAH HOCANIN, ABD de KALDIĞI GÜNDEN BU GÜNE KADAR Bİ TANE ABD,İSRAİL VE VATİKANI ELEŞTİREN Bİ TANE CÜMELESİ YOKTUR,AKSİNİ İSPATLAYIN BAKALIM, KİM SİZİN O KADAR FUTURSUZCA SALDIRILARINIZA LAİK GÖRELM.......BAKALIM KİM DOĞRUYU VE YNLIŞI NEYE GÖRE SORGULUYOR,HAYDİN BUYRUN.... |
|
ama bu konuda ben böyle bir açıklama görmedim ,nerede yaptınız siz bu açıklamayı düşünceli000 neyse, Bu konuda söyleyeçek çok şeyim var, yazdıklarımdan ve örneklerimden sanırım anlayabilirsiniz. Ama asla bunları ,yukarıda endişelerimi dile getirdim forum köşelerinde tartışaçak kadar zaman müsrifi değilim. Zira bu ortamlarda sadece eklenen devşirme ,sizin tabirinizle veledizina haberle belaltından vurup kendisini üst perdeden meseleleri akide üzerinden değerlendirdiğini iddia eden tutarsız,çelişkileri kendilerinden menkul kişilerle ne fayda hasıl olur ne bir karış yol alınır. Ben bu konularda Mustafa İslamoğlunun ekolünü benimsiyorum. Mümeyyiz bir akılla,bir tencere prinçin içindeki azıcık taşı var diye hepsini kaldırıp atanlardan değilim, taşı atar kalanını değerlendiririm. Bunun imkanlarına sahibiz. Kabul cemaatin ileri boyutda yanlışları var ve o yanlışlar o başlık altında yapılır. Burada oldugu gibi ,mükemmel hazırlanmış görsel bir şölen üzerinden ,yalan ,iftira,kara ve kirli bilgi üzerinden yapılmaz. Son bir şey hani siz bu forumda hiç yanlış bilgi yok mealinde iddianız vardı ya emin olun öylesine cehalet dolu kirli bilgi varki sizin yanlış kavramınınızın muhteviyatından endişelerim var. Hem biz tekfiri tekfir etmişşim diyorsunuz hemde en çirkininden seviyesizinden cehaletinden sayfalar dolusu tekfir hezayanlarına sahipsiniz ve son sözü hep tekfirçiler söylemiş ,bunlara karşı tek bir yönetiçi burada oldugu gibi o kirli bilgileri aktaranlara karşı iri puntolarla efelenip heyyt bre siz ne yapıyorsunuz burası ''tekfiri tekfir etmiş '' bir forumdur burada islam ahlakına mugayişr böyle çirkin bilgiler aklanmaz diyerek haddini bildirmemiş. Nerdemi? Arama butonuna ''Tekfir'' yazın tüm detayları,yöntem ,metod,cehaletiyle dökülsün önüne . Bakın tek başına tekfir den örneklendirdim bunun gibi ihtilaflı netameli , açık yaraları kaşıyıçı kanatıçı kodları yazmadım siz yazın bakalım hâlâ aynı iddiada bulunabileçekmisin? |
Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,... bu forumda yanlış bilgi yok iddiam olmadı olamazda.Kuranı kerim dışında kusursuz hiç bir eser yoktur.hurafe bidat tekfir gibi konularda gerekli görüldüğünde hocalarımız cevap vermişlerdir.burada herkes bizim gibi düşünecek yazacak diye kaidemiz yok.her kes fikrini mezhebini yazar çizer.karşıt görüş varsa cevap verir.size göre cehalet tekfir kirli bilgi varsa karşıt cevabınızı verirsiniz.her konuya cevap verme şansımız zamanımız imkanımız yoktur. |
SAAT: 01:13 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.