|
Konu Kimliği: Konu Sahibi İslaminesil,Açılış Tarihi: 03 Eylül 2015 (15:12), Konuya Son Cevap : 22 Eylül 2018 (11:19). Konuya 6 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
03 Eylül 2015, 15:12 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 | Yürek Fethi.. Yürek Fethi.. Yürek nükleer güç merkezidir. Sevdiği zaman sevdiğine cennet, sevmediği zaman nefret ettiğine cehennem kesilir… İnsanın kazanılması ne denli büyük bir saadetse kaybedilmesi de o denli korkunç bir felakettir... Bir benimle ne çıkar demeyeceksin, baharın haberini karın altında kışa inat açan kardelenlerin verdigini unutmayacaksın... Kim var diye sağa sola bakmayacaksın, ben varım diyecek ve yürüyeceksin... Önce seveceksin, garazsız ve ivazsız, pazarlıksız, bedelsiz seveceksin, sevginin illeti ölümsüz olacak ki sevgin de ölümsüz olsun. Bir insanın yüreğinin aydınlanmasına vesile olduğunda dünyanın tapusunu sana vermişler gibi sevineceksin. Onu kınamak yerine karanlık yüreğine ışık tutacak, sevgiden oltanı gönül ummanına şefkatle atacaksın... MUSTAFA İSLAMOĞLU | 09.04.200
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
Konu Sahibi İslaminesil 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Babadan Evlada Cevap. | Makale ve Köşe Yazıları | Kara Kartal | 18 | 7523 | 13 Kasım 2017 21:19 |
Asrın Kerbelasi Filistin.. | Serbest Kürsü | Mihrinaz | 3 | 1832 | 13 Kasım 2017 18:55 |
Dūşlerim... | Makale ve Köşe Yazıları | su damlası | 2 | 1766 | 12 Kasım 2017 07:51 |
Mynmar ve Biten Muslumanligimiz... | Makale ve Köşe Yazıları | İslaminesil | 0 | 1599 | 16 Eylül 2017 22:06 |
Veyl Olsun... | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 3 | 1763 | 16 Eylül 2017 22:04 |
03 Eylül 2015, 15:14 | Mesaj No:2 |
20 Mart 2014 | Cevap: Yürek Fethi..
Mesele sadece bilgi sahibi olmak değil, önemli olan bilgeliktir… Konu sadece akıllı olmakta değil, daha da önemlisi hikmet sahibi olabilmektir… Can taşımak, canlı olmakta yetersiz bizden istenen canlılık, yani direniş ve dik duruştur… Daha da önemlisi Allah’ın “dur” dediği yerde durmaktır… Ramazan Kayan
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
03 Eylül 2015, 15:16 | Mesaj No:3 |
Yürek avcısı olunuz. İnsanlar zor zamanlarda yapılan iyilikleri unutmazlar. Böylesi hassas zamanları kollayınız ve gönüllerde kendinize yer ayırınız. Yetimleri, öksüzleri, garipleri dulları ve kimsesizleri görüp gözetiniz. Unutmayınız ki her toplumda bu zümreler İslam'ın doğal müttefikidirler. Ve yine unutmayınız ki içinde yaşadığımız toplumdaki mustaz'afları korumak, inancımızın bize yüklediği bir görevdir.◆
28 Eylül 2015, 23:34 | Mesaj No:4 |
Tartışmadan Uzak Durmak Cenâb-ı Hak buyuruyor: “Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütle dâvet et! Ve onlarla en güzel şekilde mücâdele et.” (Nahl, 125) Rasûlullah (sav) buyurdular: “Haklı bile olsa çekişip didişmeyen kimseye cennetin kenarında bir köşk verileceğine ben kefilim.” (Ebû Dâvûd, Edeb, 7) İmâm-ı Azam hazretleri, zaman zaman usûl ve akâid hakkında münakaşalar yapmakla beraber talebelerini ve yakınlarını bu tür münakaşalardan men etmekteydi. Bir defasında oğlu Hammâd’ı bir kelâm mes’elesinde münakaşa yaparken gördü ve onu bundan vazgeçirdi. İmâm-ı Âzam’a: “-Seni münakaşa yaparken görüyoruz, bize neden engel oluyorsun?” dediler. Büyük İmâm, şu muhteşem cevabı verdi: “-Biz münazara yaparken, arkadaşımız kayıp düşecek, yanılacak diye korkudan başımızda kuş varmış gibi dikkatli duruyoruz. Siz ise münazara yapıyorsunuz ve arkadaşınızın hata yapmasını istiyorsunuz. Arkadaşının ayağını kaydırmak isteyen kişi, onun günaha ve dalâlete düşmesini istiyor, onu küfre itiyor, demektir. Arkadaşını tekfir etmek isteyen ise, ondan önce küfre düşer.” (Ebû Zehra, Ebû Hanife, s.25, 26)
28 Eylül 2015, 23:36 | Mesaj No:5 |
Rasûlullah (sav) buyurdular: “Bir cemaat oturduğu mecliste ALLAH’ı zikretmez ve Peygamberlerine salât ve selâm getirmezlerse, bu meclis onlar için bir pişmanlık (bir eksiklik, bir günah vesilesi) olur. ALLAH dilerse onlara azâp eder, dilerse mağfiret eder.” (Tirmizî, Deavât, ALLAHümmesallialaseyyidina MUHAMMEDin we ala alihi we sahbihi ecmain.
26 Nisan 2018, 22:20 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Yürekler arası eskiden var olan yollar kullanılmaya kullanılmaya unutulmuş, yeni yollar açılmamış, hatta yürekler arasına modern çağ, modern Berlin duvarları ve Çin setleri inşa etmiştir. Yürekler arasına inşa edilen tüm modern engellerin harcı da ideolojiler olmuştur. Cihat, Allah'a giden yolların açılmasını sağlayan çabalardır. Ve bu çabanın adı '' Yürek Fethi'dir.'
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
22 Eylül 2018, 11:19 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 |
Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütle dâvet et! Ve onlarla en güzel şekilde mücâdele et. (Nahl, 125)
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |