|
Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi: 30 Ekim 2012 (19:47), Konuya Son Cevap : 30 Ekim 2012 (19:47). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
30 Ekim 2012, 19:47 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | DÜĞÜM POĞAÇA DÜĞÜM POĞAÇA DÜĞÜM POĞAÇA Malzemeler: ( 28 adet) 1 paket yaş maya 2 su bardağı süt 1.5 su bardağı sıvı yağ 1.5 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un 1 adet yumurta (sarısı üzerine, akı içine) çörek otu ve susam İç malzemesi: 150 gr peynir Yapılışı: 2 su bardağı sütü biraz ısıtın. (sıcak olmasın) Hamuru yoğuracağınız kaba boşaltın. 1 paket mayayı kabın içine ufalayın ve elinizle sütle iyice homojen bir karışım olasıya kadar karıştırın. Sıvıyağıda bu karışıma ilave edin. Yine bir iki karıştırın. Tuzunu ve yumurta akını ilave edin. Yavaş yavaş ununu ilave edin ve bir yandan elinizle karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edin ve güzelce yoğurun. Üzerini örtün. Bu arada peyniri rendeleyin. (Yaklaşık 10 dakika bu şekilde hamurun beklemesi yeterli) Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve bir tepsiye dizin, üzerine bez örtün ki hamur kabuk bağlamasın. Siz bütün hamuru bu şekilde yapasıya ilk yuvarladığınız hamur mayalanmış oluyor. Bu yüzden ilk o topalağı alın ve düz bir zemin üzerinde elinizle oval şeklinde açın . Uzun kenara 1 tatlı kaşığı kadar peynir koyun ve rulo yapın. Elinizle ruloyu yuvarlayarak 1 karıştan uzun bir rulo yapın. Bu rulo şeklinde ki hamura bir düğüm atın ve düğüm yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin. (hamur yeteri kadar yağlı olduğu için tepsiyi yağlamaya gerek yok) Tepsiye dizilen hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerine çörek otu ve susam ektikten sonra önceden ısıtılmış fırında 10 dakika mayalandırın. Daha sonra fırının sıcaklığını 185 derceye getirin ve üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun *Not: bazen bu gibi hamurlarda 1 adet yumurtanın sarısı üzerine sürmek için az gelebilir. 2 adet yumurta kırmak yerine: 1 adet yumurta sarısına 1 çay kaşığı toz şeker ve 2 çay kaşığı yoğurt yada süt ilave ederseniz. Bu karışımı güzelce karıştırdıktan sonra sürerseniz olur. Böylece ikinci bir yumurtaya gerek kalmamış olur.
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
TUZSUZ NAFiYE | Kurabiyeler | su damlası | 7 | 294 | 01 Kasım 2024 20:21 |
< Hangi şık > | Forum Oyunları | Esma_Nur | 31 | 3037 | 16 Nisan 2024 23:11 |
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? | Salatalar | su damlası | 0 | 183 | 17 Mart 2024 18:01 |
Yalancı Tarhana Çorbası | Çorbalar | Kara Kartal | 3 | 225 | 17 Mart 2024 17:56 |
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi | Et Yemekleri | su damlası | 0 | 219 | 16 Mart 2024 15:39 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Çiçek poğaça/medineweb mutfağı | 9Esra | Börekler ve Hamur İşleri | 9 | 09 Kasım 2016 12:12 |
çizik poğaça tarifi | NİSAREYYAN | Börekler ve Hamur İşleri | 12 | 18 Ekim 2016 15:52 |
Sabah Namazı Sonrası Süt ve Poğaça | seb-i aruz | Serbest Kürsü | 11 | 30 Ağustos 2016 09:41 |
Çıtır Poğaça Tarifi ~ ResimLi AnLatımLı Poğaça Tarifi | su damlası | Börekler ve Hamur İşleri | 3 | 14Haziran 2015 23:44 |
soslu poğaça tarifi | talibetün | Börekler ve Hamur İşleri | 0 | 07 Şubat 2012 00:24 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|