|
Konu Kimliği: Konu Sahibi EyMeN&TaLhA,Açılış Tarihi: 05 Mart 2013 (22:26), Konuya Son Cevap : 02 Mart 2019 (22:20). Konuya 32 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
06 Mart 2013, 23:05 | Mesaj No:11 |
Cevap: Uzmanlardan çocuklar için televizyon uyarısı
hakkını helal et kardeşim kırmak istemedim seni.sakın düşüncelerimi şahsi algılama.dua ile...
| |
06 Mart 2013, 23:57 | Mesaj No:12 |
şunu da eklemek isterim.anne sorunlu kişilikte ise,o sorunlu kişilik çocuğun ilerideki anneliğinde ona engel teşkil edecektir.iki tane patlat adam olur mantığıyla buralara gelmedi mi bu toplum buralara.evet geleneksel çocuk yetiştirme yöntemini savunurum ama körü körüne değil. önceleri bu kadar sorun yoktu çünkü teknoloji bu kadar gelişmemişti,önceleri sorun yoktu çünkü eğitim anlayışı tekti.kızını dövmeyen dizini döverdi. artık sorunlar daha farklı ve bu sorunların üstesinden gelmek için uzmanlara(PEDEGOGLARA)ihtiyacımız var.ve pedogoji eğitimi bizim eğitimde aldığımız o formasyon derslerinden ibaret değil.öğretmen olucak insan pedogogdan eğitim almalı bölüm hocalarımızdan değil. inşaallah pedogojiyi yasaklayan bu zihniyet ne yaptığının farkına varır ve tekrar bu bölüm açılır ülkemizde. ve hala üniversite okuyan annelerin çoğalmasından dolayı umudum var. ve bence bu olumlu bi gelişme.. | |
07 Mart 2013, 00:03 | Mesaj No:13 |
ve kardeşim çocuk asla stratejik bi kaynak değildir.çocuk üzerinden değil aile,anne, baba üzerinden yapılmalı ne yapılacaksa.strateji ve çocuk kavramı şık durmuyor yan yana.
| |
07 Mart 2013, 00:04 | Mesaj No:14 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Cevap: Uzmanlardan çocuklar için televizyon uyarısı
Otonomi sistemi ile çocuklara iyi kötü ve benzeri öğreti Lokman (a.s) Oğluna öğütlerinde şöyle geçer. - (Lokman,) "Ey yavrucuğum!" (diye devam etti) "Ortada yalnızca hardal tanesi kadar bir şey de olsa, (yaptıklarınız) bir kayanın içinde (saklı) da bulunsa, yahut gökler(in tepesin)de ve yer(in derinliklerin)de de olsa Allah onu aydınlığa çıkarır: çünkü Allah, kuşkusuz, akıl sır ermez bir (hikmet Sahibi)dir ve her şeyden haberdardır. (Lokman /16) Ayeti kerimede Otonomi sistemi mevcuttur Verilen öğütte Rabb bilinci ile birlikte Hiçbirşeyin saklanamayacağı ondan haberdar olan Allah'ın var olduğu bilinci yerleştirilmekte bizler bazen deriz ya Kumanda bizde asıl Kumandayı çocukların beynine idrakine kazımak lazım onun için bu Ayet tek başına yeterlidir.
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
07 Mart 2013, 00:05 | Mesaj No:15 |
Durumu: Medine No : 20510 Üyelik T.:
01 Ekim 2012 | Cevap: Uzmanlardan çocuklar için televizyon uyarısı Evet önceden her şey güzeldi toplumda sadece siyasetin yol açtığı toplumsal problemlerden vardı onun dışında üzerine o kadar düşünülecek tartışılacak bir problem yoktu en ufak şeyde kimse telefona sarılıpta pedaogları dolaşmıyordu çünkü ebeveynler bu tarz şeylere mahal vermiyordu eskilere dayakçı demek ne kadar doğru tartışılır. Anne olmak ve öğretmen olmak farklı şeyler değildir her anne çocuğunun ilk öğretmenıdır her öğretmende bir annedir ya da babadır... dayak denen realite nerde vardı ?okul da mı ailede mi? Ayrıca geleneksel yöntemler diyince neden aklınıza dayak ,şiddet geldi onuda anlamış değilim eğer gelenekselci eğitimde dayak varsa bugünde var okulda gördüğü şiddeti eve gidince ailesine anlatan yada kendi hakkını savunup buna karşı çıkabilen kaç çocuk vardır ki? Uzmanlar çocukta çok ciddi bir problem olmadığı müddetçe devreye girmemeli diyorlar. yıllarca üniv. okumuş olabilir yüksek lisans doktora tezi vs.vs bunlar bir çocuğu tanımaya iyileştirmeye tedavi etmeye yardımcı olmaya yetmez bir anne çocuğunu çok daha iyi tanır. Ayrıca dayağın şiddetin zararlı olduğunu bu toplum dünde biliyordu bugünde biliyor yarında aynı şeyi bilecekler bunu biz pedagoglardan öğrenmedik ki kaldı ki anne babalar eğitim görsünler dediğim meb ‘in müfredatına bağlı olarak sabah sekiz akşam beş mesai şeklınde olsun demedim ki , Ben üniversite mezunu olmanın annelik şuurunu arttırdığına inanmıyorum Üniversite kuru bilgilerin verildiği bir yığın ruhsuz insanlar dolu bir mekan.. Çocuk psikolojisi ,pedagojiyi ,çocuk eğitimini çok şükür ayırt edebiliyorum. ‘her psikoloji,çocuk gelişimi okuyan çocuk hakkında bilgilerini paylaşıyor bu yüzden belki dediğniz türden uzmanlar çoğaldı.’ Diyorsunuz olabilir neden olmasın buda bildikleri kuru bilgileri birbirleriyle paylaşıyorlar ne dersin ablam tıpkı bugün o çok bilmiş uzmanların ailelere verdiği değerli tavsiyeler gibi …
__________________ Derdi dünya olanin dünya kadar derdi olur... |
07 Mart 2013, 00:07 | Mesaj No:16 | |
01 Ekim 2012 | Cevap: Uzmanlardan çocuklar için televizyon uyarısı Alıntı:
söylediklerimi niye ısrarla yalnış anlıyorsun abla anlamıyorum ben kızlar okumasın demedim ki evet toplumumuzun pedagoglara ihtiyacı var ama toplumda şuan bir pedagog trafiği var yada kendini pedagog sanan insanlar trafiği
__________________ Derdi dünya olanin dünya kadar derdi olur... | |
07 Mart 2013, 00:09 | Mesaj No:17 | |
Durumu: Medine No : 22593 Üyelik T.:
07 Aralık 2012 | Cevap: Uzmanlardan çocuklar için televizyon uyarısı Alıntı:
__________________ Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl! | |
07 Mart 2013, 00:10 | Mesaj No:18 | |
yitik abim bizim her frekansa hitap eden kitabımız varken etrafta insanların problem sandığı şeylerle uğraşan pedagoglara ihtiyacımız yok!!! (hatırı sayılırlarn dışında) ayet fazlasıyla açıklayıcı..
07 Mart 2013, 00:14 | Mesaj No:19 | |
eğitim denilen şey sadece üniv. alınmıyor zaten hiç bir imkanı olmayan bir anne kalksın kur'an-ı kerim-i eline alsın tefsirini okusun anlasın ve hayatına uygulasın bak sen gör gerek var mı pedagojik eğitimee ... üniv.nasıl bir ortamının olduğunu biliyorum okul öncesi öğrt. 1.sınıftan terk bir öğrenci olarakk...
07 Mart 2013, 00:29 | Mesaj No:20 | |
Cevap: Uzmanlardan çocuklar için televizyon uyarısı Alıntı:
beni yanlış anlamışşsın sanırım.ve ben bu konuyu tartışmak ve düşüncelerinin yanlış olduğunu söylemek için açmadım.sadece neler yapabiliriz noktasındayken yazını okudum ve üzüldüm.hep genelleme yapmışsın.anneler böyle okuyor,okuduğunu uygulamıyor diye.eğitim alsın dediğin annelerin de sorunu öncesine dayanabilir mantığıyla örnek verdim sadece.tabiki geleneksel yöntem ondan ibaret değil ve yüzde 70 doğru bi yöntem ama eksik.günümüzle eski yöntemler harmanlanmalı düşüncesi sana ifade etmek istediğim anlayış.. | ||
Konuyu Toplam 22 Kişi okuyor. (0 Üye ve 22 Misafir) | |