|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: Bugün (15:56), Konuya Son Cevap : Bugün (17:47). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
Bugün, 15:56 | Mesaj No:1 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Eyvah! Aile Yılındayız Eyvah! Aile Yılındayız "UMARIM 2025 AİLE KAYIP YILI OLMAZ" Malum Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2025’i “Aile yılı” ilan etti. Bu haberi duyduğumda içimden “İnşallah 2024’teki emekliler yılına benzemez, yoksa 2025’i de kaybettik demektir” şeklinde temennide bulundum. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanının emekliler yılı ilan ettiği 2024 emeklilerin kayıp yılı olmuştu. Umarız 2025 ailenin kayıp yılı olmaz. Zira ahlaki çürümenin ve yozlaşmanın giderek daha da dayanılmaz hale geldiği öyle bir dönemi yaşıyoruz ki aile de toplumsal ilişkiler de kelimesin tam anlamıyla bir kaos manzarası arzediyor. Hali hazırdaki gidişata bakarak söylemek gerekirse, insanı merkeze alan sahici çözümler üretmeden ‘Anadolu irfanı’ masalları anlatarak aileyi kurtarmak pek mümkün gözükmüyor. Zira “Anadolu irfanı” denen içi boşaltılmış bu palavra masallar, zihinlerde kirlilik üretmekten başka bir işe yaramıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan diyor ki: “Toplumun tüm kesimlerinde bir farkındalık oluşturmak amacıyla 2025 senesini Aile Yılı ilan etmeyi kararlaştırdık. Aile yapımızın korunması, güçlendirilmesi ve gelecek nesillere sağlam bir miras olarak aktarılması için kapsamlı çalışmalar yürüteceğiz.” Erdoğan ayrıca, “LGBT meselesi, bugün ailenin varlığına yönelik en ciddi tehditlerin başında gelmektedir” diyerek kendince bir tehlikeye işaret ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aileyi koruma konusundaki hassasiyetini takdir etmek gerekiyor elbette. Ama biliyoruz ki sadece hassasiyet ifade eden cümlelerle sağlıklı aile yapıları oluşturmak mümkün olmuyor. .Bugün dindar iktidarımızın emrine amade olan televizyonlarda, cumhurbaşkanının hassasiyetine adeta meydan okuyan ve de ailede derin tahribatlar yaratan programlar yayınlanıyor Umarız cumhurbaşkanı, “aileyi koruma” kampanyasını her gün kirlilik üreten en yakınındaki bu televizyonlarla yürütmeyi düşünmüyordur. Çünkü bu kanallarda Anadolu irfanımızın öylesine güzide(!) örnekleri yayınlanıyor ki seyrettiğinizde, aileyi çürüten ilişkileri görüp ağlarsınız… Eğer Anadolu irfanımızın ne halde olduğunu görmek isterseniz, DEVA Partisi Milletvekili Mehmet Emin Ekmen’in parlamentoda AK Partili vekillerin dikkatini çekerek söylediği şu sözleri dikkatle okumanızda yarar var: “Bununla ilgili şöyle kısa bir Google’lama yaptım, önce bunları okuyup okumamakta tereddüt ettim, biraz da utandım ama sonra, bu kanallar her gün 10 milyon kişiye bunlar izletiliyorsa ben de size hatırlatabilirim diye düşündüm. ‘Mükerrem’in on aylık bebeğinin babası sevgilisi Talip’mi? Emine’nin evlatlık verdiği 12 yaşındaki kız çocuğunun babası Turgay mı? Akıllara durgunluk veren olay; 11 yaşında babası bildiği kişinin üvey babası olduğunu, 18 yaşında ise dayısının babası olduğunu öğrendi…” İşte “Aile yılı” olarak ilan ettiğimiz 2025 Türkiye’sinde ailenin hali pür melali bu durumda… İşin en dramatik tarafı da bu tür programlarla ailenin temeline adeta dinamit yerleştiren ‘AK Parti ailesi’nin özel kanallarının, bizzat devlet reklamlarıyla besleniyor olmasıdır. Unutmayalım aileyle, kutsal değerlerle uzaktan yakından ilgisi olmayan ve kelimenin tam anlamıyla çürümenin fotoğrafı olan ve de her gün milyonlara izletilen bu programlar NETFLİX benzeri şifreli kanallarda değil, dindar AK Parti iktidarımızın koruyucu kanatları altında varlıklarını sürdüren herkese açık kanallarda yayınlanıyor. Açıkçası böyle bir tablo karşısında hala “Anadolu irfanı” edebiyatıyla, aile yapımızın korunması için 2025’i “Aile yılı” ilan etmenin mantığını anlamakta zorluk çektiğimi ifade etmem gerekiyor. Keşke AK Parti cenahı ve devlet imkanlarıyla beslenen medya, kişilerin yaşam tarzları, bireysel tercileri üzerinden bir gün bir sporcuyu, diğer gün bir sanatçıyı, bir başka gün bir siyasetçiyi hedef alarak aile kurumunun kutsallığının korunamayacağını anlayabilseler… Şu anda memleketteki ahvale bakarak söylemek gerekirse, bu iktidardan ailenin korunmasına ilişkin gerçek anlamda bir adım atmasını beklemenin beyhude bir çaba olduğunu da bilmek gerekiyor. Çünkü onlar, işin sadece gösteri yanıyla ilgileniyorlar. ‘Ne kadar hamaset o kadar siyaset’ ilkesiyle hareket ettikleri için de doğal olarak ailede yaşanan çürümeyi görmek gibi bir basiret beklenmemeli. Galiba işin özeti şu; programlarında kirliliği bir gelenek haline getiren iktidar beslemesi medyasının “Aile yılı festivali” 2025’te de aynen devam edecek. M.Ocaktan
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Eli Sopalı Jakobenlerden Eli Sopalı İslamcılara | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 0 | 9 | 31 Ocak 2025 16:09 |
Eyvah! Aile Yılındayız | Çocuk ve Aile Sağlığı | Kara Kartal | 1 | 10 | 31 Ocak 2025 15:56 |
Bir Delinin Mal Beyanı | Satır Arası Birkaç Kelam | Esma_Nur | 2 | 62 | 23 Ocak 2025 18:42 |
Davasını Önceleyen Lider | Kur'an Kıssaları | Mihrinaz | 0 | 68 | 10 Ocak 2025 12:40 |
Gazze'den Daha Çaresiz Bir Dünya | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 0 | 64 | 23 Aralık 2024 15:52 |
Bugün, 17:47 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 | aile bitmiştir geçmiş olsun. Kendi kanallarında bitirdiler aileyi sonra aile yılı ilan ettiler dönüp baksınlar kanallarında ne haltlar dönüyor Anadolu irfanı dört nala gidiyor
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |