|
Konu Kimliği: Konu Sahibi mehmet akif2,Açılış Tarihi: 27 Aralık 2013 (20:34), Konuya Son Cevap : 13 Ağustos 2022 (20:54). Konuya 39 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:11 |
Durumu: ![]() Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | ![]()
amin allah razı olsun
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
![]() |
![]() | Mesaj No:12 | |
Durumu: ![]() Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | ![]() Alıntı:
benim hemen aklıma acaba ders çalışmayı sevmiyor mu diye geldi ama onun açıklamasını da yapmışsın inşallah bunu daha çok gayretle aşar ![]() ![]() ![]() ![]() | |
![]() |
![]() | Mesaj No:13 | |
benim oğlum 5 buçuk yaşında benim oğlum geçen sene dini eğitim veren kreşe gitti şimdiki aklım olsa yani çocuğumun durumunu görünce bu sene kreşe gönderirdim daha verimli olurdu gitmemek için ağlamazdı kendisine zor gelmezdi zorluğu yaşının küçük olması o kadar dersi kaldıramamasıydı ana sebebi oğlumun pek ders çalışmayı sevmemesi ben de evde ne yaptım ezberlemedi sübhanekeyi bile zor ezberledi yani hiç istekli olmadı çocuklar kreş gibi arkadaş ortamı olmadan pek çalışmayı sevmiyorlar | |
![]() |
![]() | Mesaj No:14 |
25 Şubat 2011 | ![]()
çocuklarımıza şiddet içeren çizgi filim ve bilgisayar oyunu oynatınca belli zamandan sonra saldırgan karşısındakine zarar vermekten çekinmeyen biri olup çıkıyor çocuklarımızı sevgiyle yoğuralım olurda o oyunlara bakıyorsa sevgiyle kızmadan üzerine gitmeden o oyun ve çizgi filimlere bakmasını engelliyebiliriz |
![]() |
![]() | Mesaj No:15 | |
başta sayfaları karaladı sonra hayvanları çok sevdiği için bize hayvanları çizmemizi istedi kendiside taklit etti şimdi sadece biz demiyoruz çevredende resime kabiliyeti çok var diyorlar ben bu yeteneğinin yok olmasını istemiyorum belli yaşa geldiğinde kurslara göndereceğim | |
![]() |
![]() | Mesaj No:16 |
Durumu: ![]() Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | ![]()
Çocuklarımızın dini eğitim süreci uzmanlarında belirttiği gibi anne karnında başlar.Aile içinde devam eder...Aslında bizler yaşantımızla onlara örnek oluyoruz...Çocuklar kamera gibi sürekli çekerler bizi beyinlerine öncelikle bizler müslümanca yaşayacağız'ki bizde şekillensinler...Tabiki bunun yanı sırada okul öncesi dini eğitim veren kreşlerden faydalanacağız...şunuda göz önüne almak gerekir her çocuğun algılaması farklı olur..bunu anlayıp çocuğun anlama şekli neye yatkın ise ona göre program yapılmalı.Bir an önce başlamız lazım gelir çocukda dini eğitime eğerki başlamazsak bu boşluğu başka bir şeylerin doldurması kaçınılmazdır..
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
![]() |
![]() | Mesaj No:17 | |
09 Kasım 2013 | ![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. | |
![]() |
![]() | Mesaj No:18 | |
![]() ![]() hayırlan gidip hayırlan gelsinler inşallah dine ilgisinin olması da çok güzel | |
![]() |
![]() | Mesaj No:19 | |
09 Kasım 2013 | ![]() Alıntı:
![]() ![]()
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. | |
![]() |
![]() | Mesaj No:20 |
25 Şubat 2011 | ![]() çocuğun yaptığı yanlış hareketler çoğumuzun komiğe gelip gülüyoruz annene ve babaanneler bunu çok yapıyor ben çocuktur diyip gülüp geçmiyorum yaptığı o hareketin yanlış olduğunu söylüyorum baktım anlamıyor sevdiği şeyleri vermemekle dışarı çıkarmamakla ceza veriyorum sizler ne yapıyorsunuz |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Çocuğa Dini Eğitim.../medineweb | YAVUZ SELİM | Çocuk ve Aile Sağlığı | 3 | 11 Mart 2022 03:22 |
İslami Eğitim Nasıl Olmalı Medineweb? | Allahın kulu_ | Hafta'nın Konusu | 6 | 19 Kasım 2017 10:31 |
Çocuğa Kur'an-ı Kerim ve**İlk Dini Eğitim Yöntemi | NUR | Çocuk Ve Gençlik Eğitimi | 2 | 26 Ağustos 2014 10:31 |
Çocuklarımıza örtüyü nasıl sevdirebiliriz? | enderhafızım | Tesettür Konuları | 4 | 13 Mayıs 2014 17:36 |
Çocuklarımıza Allahı Nasıl Anlatacağız? | Belgin | Çocuk ve Aile Sağlığı | 0 | 08 Nisan 2009 10:39 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|