|
Konu Kimliği: Konu Sahibi mehmet akif2,Açılış Tarihi: 27 Aralık 2013 (20:34), Konuya Son Cevap : 13 Ağustos 2022 (20:54). Konuya 39 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
08 Ocak 2014, 01:50 | Mesaj No:21 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: çocuklarımıza nasıl dini eğitim veriyoruz (istişare) oğlum geçen sene kreşe giderken yerde ne bulsa alırdı ben ikaz ederdim yine devam ederdi hatta bunu arkadaşlarının kalemini almaya çıkardı ben babasına da benim söylediğim şeyleri söylemesini istedim ve ne olursa olsun yerde başkasına ait çöp bulursan bile alma arkadaşlarının hiçbirşeyine alma beğendiğini tarif et baban alır dedim sen aldığında kimse görmezse bile allah görür diyorum bazen yalana başvurduğu zaman da öyle söylüyorum inşallah yavrularımız tertemiz bir şekilde büyürler siz bunun gibi şeylerle karşılaşınca neler yapıyorsunuz |
02 Temmuz 2014, 20:36 | Mesaj No:22 |
25 Şubat 2011 | Cevap: çocuklarımıza nasıl dini eğitim veriyoruz (istişare) oğlumu bize ne yakın camiye gönderiyorum cami hocası hem kuran okutuyor hem duaları okutuyor hocanın bir tane daha uygulaması var gerçekten takdire şayan kurs çıkışı öğlen namazına denk geliyor hoca namaz kıldıktan sonra evlerinize gidin diye söylüyormuş oğlum orda yatıp kalkıyormuş namaz sonunda cemaatteki büyüklerle allah Kabul etsin diye tokalaşıyormuş ufak bir ekleme yapacağım oğlum 6 yaşında geçen sene dini eğitim veren kreşe gitti orda kuranı öğrendi yanlışsız okuyor ama seri okuyamıyor doğal olarak kuran bildiği için büyük çocuklar grubundaymıiş hoca küçük çocuklara grubuna gitmeyin namaz kılın dese curcuna oluşur pek hoş durum ortaya çıkmaz |
03 Temmuz 2014, 13:18 | Mesaj No:23 |
Durumu: Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 | Cevap: çocuklarımıza nasıl dini eğitim veriyoruz (istişare)
kızım 3 yaşında ve benim elimde gördükce "anne ben de kuran okumak istiyorum, camiye birlikte gidelim" diyor ona küçük bir kuran ı kerim aldım "bu benim kuran ım allahımız ne söylemiş okuyacağım" diyor arada camiye birlikte gidiyoruz allah ım bir ömür bu bilinçle ve şevkle yaşamak nasip etsin |
16 Temmuz 2014, 00:49 | Mesaj No:24 |
Cevap: çocuklarımıza nasıl dini eğitim veriyoruz (istişare)
[QUOTE=GÜLNİHAL2;343650]kızım 3 yaşında ve benim elimde gördükce "anne ben de kuran okumak istiyorum, camiye birlikte gidelim" diyor ona küçük bir kuran ı kerim aldım "bu benim kuran ım allahımız ne söylemiş okuyacağım" diyor arada camiye birlikte gidiyoruz allah ım bir ömür bu bilinçle ve şevkle yaşamak nasip etsin[/QUOTE allah nazarlardan saklasın. ben kızlarıma 3,5 yaşında başladım kur'an eğitimine. ikizlerden biri kuran okumaya geçti diğeri hala cezimlerdeydi. 2.kızımada erkenden başlatmıştım. hergün belirli sayfalar okuyorduk fakat hepsi cok bıktı. çok dikkatli olmak lazım.çocukları sayfalara gömmemek lazım.bir süre sonra patlıyo ve bir türlü toparlanamıyo. ben ve cocuklarım bu drumdayız son zamanlarda. şu bilir ve derimki çocuklara kendi yaş gruplarından ve dışardan örnek lazım. ben hizmetteyken çok güzel oluyodu ama kendi kendimize kalınca olmadı. allah evlatlarımıza kuran ahlakını nasip etsin. kardeşler. | |
16 Temmuz 2014, 12:38 | Mesaj No:25 | |
25 Şubat 2011 | Cevap: çocuklarımıza nasıl dini eğitim veriyoruz (istişare)
[QUOTE=Nick gönül;346051] Alıntı:
| |
18 Ağustos 2014, 16:51 | Mesaj No:26 |
Cevap: çocuklarımıza nasıl dini eğitim veriyoruz (istişare) Kendi çocuklarımızın Kur'an eğitimi için özgün tekniklerle hazırladığımız dokümanları OKUL ÖNCESİ ELİF BE seti ismiyle kitaplaştırdık. | |
07 Eylül 2014, 07:43 | Mesaj No:27 |
Cevap: çocuklarımıza nasıl dini eğitim veriyoruz (istişare) Tesettür Alışkanlıkla Başlar Çocuğun tesettür eğitimi, kimilerinin anladığı gibi ergenlik çağından sonra başlayan bir eğitim değildir. Gözlerini dünyaya açar açmaz tesettürlü bir anne ve baba modeliyle karşılaşması, bebeğin tesettür eğit...imine ilk yatırımı yapmak anlamına gelir. Altını değiştirirken tenha yerleri seçmemiz, bebeğin avret yerlerini mümkün olduğunca örtmeye çalışmamız da yine tesettür eğitiminin ilk sinyallerindendir. Avret Yerlerini Koru Çocuğumuzun tuvalet eğitimiyle beraber, tesettür eğitimi de yoğunlaşır. Bu iki-üç yaş arası dönemdir. ⏩Anne çocuğunu tuvalete götürürken; "Yavrum gel, pantolonunu tuvaletin önünde çıkaralım. Burada giyelim de öyle gidelim. Başkaları görürse ayıp olur" gibi basit ifadelerle çocuğun örtünme ve haya duygularını harekete geçirir. Banyo ve beden temizliği yapılırken de çocuk iç çamaşırları içinde temizlenmeli, tamamen çıplak hale getirilmemelidir. ✔Böylece yalnızlığında bile tesettür ve hayayı bırakmayacaktır... alıntıdır | |
07 Şubat 2015, 00:28 | Mesaj No:28 |
Durumu: Medine No : 48096 Üyelik T.:
06 Şubat 2015 | Cevap: çocuklarımıza nasıl dini eğitim veriyoruz (istişare)
Zihinleri o kadar açık ki aileden ne görürse ilk etapta mesela 1 yaşında oğlum namaz kılan babasınin yanında tesbih cekiyo güya takkesini takıyo Allah 1 deyince işaret parmağını kaldırıyor demem o ki aile ne yaparsa çocuk ilk egitimini alıyo.
__________________ ALLAH'ım, ne olacak bu insanlığın hâli ? Herkes birbirini dağıtıp , sonra Sana emanet ediyor... |
15 Mart 2016, 15:43 | Mesaj No:29 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: çocuklarımıza nasıl dini eğitim veriyoruz (istişare)
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
17 Mart 2016, 01:30 | Mesaj No:30 |
25 Şubat 2011 | Cevap: çocuklarımıza nasıl dini eğitim veriyoruz (istişare)
kızımız 2 yaşında namaz kıldığımızda o da namazlık serdirip yanımızda yatıp kalkıyor hatta babasından görüp çorabını çıkarıyor abdest aldırmamızı istiyor ben ders çalışırken o da eline birşey alıp okuyor gibi yapıyor kuran ezberimiz çok olduğu için uzun sure ezbere çalışıyorum oğlum da dinliyor bazı yerlerini ezberliyor |
Konuyu Toplam 6 Kişi okuyor. (0 Üye ve 6 Misafir) | |