|
Konu Kimliği: Konu Sahibi EyMeN&TaLhA,Açılış Tarihi: 05 Ocak 2015 (21:17), Konuya Son Cevap : 21 Ocak 2022 (20:18). Konuya 112 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
29 Ocak 2015, 02:18 | Mesaj No:11 |
Cevap: Adem Güneş'in çocuk eğitimi ile ilgili sözleri Çocuklarda Duygusal Gelişim'in iki ana başlığı vardır; 1- Duyarlılığın Korunması 2- İradenin Gelişimi Çocuğun, yardımcıya değil, rehbere ihtiyacı vardır... Ve çocuk "yapabilmeyi öğrendikçe" iradesini geliştirir... Gücünü "hırstan" alan irade, patalojik güçlülük barındırır... İrade, gücünü "duyarlılıktan" alıyorsa duygusal gelişim devam eder... | |
30 Ocak 2015, 15:06 | Mesaj No:12 |
Cevap: Adem Güneş'in çocuk eğitimi ile ilgili sözleri Hiperaktif Yılışıklık; İhtiyacı kadar sevgiyi alamayan çocuğun, vurup kaçması, dil çıkartıp kaçması, tükürüp kaçması gibi davranışlarıdır. | |
30 Ocak 2015, 23:48 | Mesaj No:13 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: Adem Güneş'in çocuk eğitimi ile ilgili sözleri
Ayi terbiyecisi ile cocugun hhikayesni okumanizi tavsiye ederim
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
31 Ocak 2015, 00:01 | Mesaj No:14 |
Cevap: Adem Güneş'in çocuk eğitimi ile ilgili sözleri | |
31 Ocak 2015, 17:10 | Mesaj No:15 |
Durumu: Medine No : 16419 Üyelik T.:
27 Ocak 2012 | Cevap: Adem Güneş'in çocuk eğitimi ile ilgili sözleri Adem Güneş i bende takip ettim baya bir süre düzenli olarak, şuan sadece aklıma bişi takılırsa bakıyorum. Kitapları da mevcut evimizde. Çocuk dünyasına yaklaşımını beğeniyoruz ailecek. Paylaşımlarınız için teşekkürler
__________________ "Bana ne çok 'gel-git'ler var hayatında, diyorsun.. Tut ki biraz Hâcer'im, hayat denen çölde say ediyorum..!" A.Genç |
10 Şubat 2015, 15:19 | Mesaj No:16 | |
Cevap: Adem Güneş'in çocuk eğitimi ile ilgili sözleri Alıntı:
adem gunes in cocuklara bakis acisi cok etkiliyor beni.cocuklarin duygu dunyasina zarar vermeden egitme cabasi gercekten de cok degerli bi yontem .onceden batili tarzda egitilen modern cocuk egitimleri vardi.cocuga odul ve ceza yontemi uygulaniyordu.adem bey bu algiyi degistirdi.anadolu pedegojisiyle yeni bi egitim metodu kazandirdi bizlere.insaallah istifade eden anne baba ogretmen egitici cogalir.selametle;) | ||
10 Şubat 2015, 15:20 | Mesaj No:17 |
Cevap: Adem Güneş'in çocuk eğitimi ile ilgili sözleri "Okuduğum hiçbir pedagoji kitabı, annemden öğrendiklerim kadar bana tesir etmedi." | |
10 Şubat 2015, 15:34 | Mesaj No:18 |
Cevap: Adem Güneş'in çocuk eğitimi ile ilgili sözleri Çocuk davranışları 4 gözlem alanında analiz edilir; 1- Oyun 2- Yeme 3- Uyku 4- Hastalık Çocuk için oyun, bir ihtiyaçtır... Oyun ile çocuk bazen kişiliğini onarır... bazan acılarını bastırır.. bazen güncel yaşamda tamamlayamadığı işlerini tamamlar... Duygu dünyası zarara uğratılan çocukların damak tadı zayıfladığı için yemeye karşı isteksizlik gözlemlenmektedir Yemeğe karşı işteksiz çocuklar, doğal gıdalar ile artık damakları uyarılmadığı için, yoğun tat içeren sentetik gıdalara yönelmektedirler. Çocuğun uykuya dalışındaki rahatlığı, duygusal rahatlığın işaretidir... Uykuyu sevmemek, genellikle problem değil, yaşama sevinci olan çocuk davranışıdır... Hastalığı abartma ve hastalık halindeki çocuksu davranışlar, genellikle duygusal yoksunluğun işaretidir... | |
11 Şubat 2015, 19:56 | Mesaj No:19 |
Cevap: Adem Güneş'in çocuk eğitimi ile ilgili sözleri İşte bu kadar... Son noktayı koymuşsunuz.
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |
21 Şubat 2015, 11:28 | Mesaj No:20 |
Cevap: Adem Güneş'in çocuk eğitimi ile ilgili sözleri Çocukluk yıllarında "yoğun" şiddet yaşamış kişiler, yetişkinlik yıllarında şiddet kullanmaktan tuhaf bir haz aldığı gözlenmektedir. Çocukluk yıllarında şiddet uygulanmış kişilerin yetişkinlik yıllarında yaşadığı temel sorun "Öfke Kontrol Bozukluğu" dur. Eğitimde ceza kalkmadıkça, toplumda şiddet kalkmaz. Ceza ile çocuk eğitmeyi normal kabul etmek, toplumsal şiddet ile yaşamayı göze almak demektir. ADEM GÜNEŞ | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |