|
Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi: 28 Ekim 2015 (21:09), Konuya Son Cevap : 29 Ekim 2015 (15:25). Konuya 9 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
28 Ekim 2015, 21:09 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | "Terbiyeli Tavuklu Düğün Çorbası"/medineweb mutfağı "Terbiyeli Tavuklu Düğün Çorbası"/medineweb mutfağı Terbiyeli Tavuklu Düğün Çorbası Malzemeler 1 kase haşlanıp didiklenmiş tavuk eti (Tavuğun istediğiniz bir kısmı olabilir) 2 yemek kaşığı un (Kaşıklar tepeli olacak) Tavuk suyu 1 diş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber Tuz Arzuya göre: 1 su bardağı haşlanmış nohut Terbiyesi için 1 yumurtanın sarısı 1 limon suyu Sosu için: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı biber (Yoksa çok az salça da olur) Tavuklu düğün çorbası nasıl yapılır? Tencereye zeytinyağını koyup kızdırın. Unu ekleyip, un kokusu çıkana kadar kavurun Önce iki su bardağı soğuk suyu hızlıca ekleyip karıştırın. Tavuk suyunu da ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca didiklenmiş tavuk etini ve haşlanmış nohutu ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekleyin. Diğer tarafta yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırın. İçine çorbanın suyundan kaşık kaşık ekleyerek ılınmasını sağlayın. Terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Ezilmiş sarımsağı da bu esnada ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın. Sos için: Tereyağını kızartın. Kırmızı biberi de ekleyin. Sosu ister çorba kaselerini süslemek için kullanın. İsterseniz çorbanın tamamına ekleyip karıştırın. Afiyet şifa olsun.
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
TUZSUZ NAFiYE | Kurabiyeler | su damlası | 7 | 321 | 01 Kasım 2024 20:21 |
< Hangi şık > | Forum Oyunları | Esma_Nur | 31 | 3533 | 16 Nisan 2024 23:11 |
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? | Salatalar | su damlası | 0 | 196 | 17 Mart 2024 18:01 |
Yalancı Tarhana Çorbası | Çorbalar | Kara Kartal | 3 | 244 | 17 Mart 2024 17:56 |
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi | Et Yemekleri | su damlası | 0 | 236 | 16 Mart 2024 15:39 |
28 Ekim 2015, 21:13 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 | Cevap: "Terbiyeli Tavuklu Düğün Çorbası"
Abla sürekli yemek tatlı ceşitleri yapıyonuz )) demiyonuz burda garibanlar vardır .
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
28 Ekim 2015, 21:23 | Mesaj No:3 |
18 Aralık 2010 | Cevap: "Terbiyeli Tavuklu Düğün Çorbası" Garibanlar var diye yapıyoruz zaten can ))
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
28 Ekim 2015, 22:02 | Mesaj No:4 |
Ama abla yemedikten sonra gözünüz doysa yetermi diyorsun .
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
28 Ekim 2015, 22:21 | Mesaj No:5 |
18 Aralık 2010 | Cevap: "Terbiyeli Tavuklu Düğün Çorbası" önce göz ziyafeti çekecek can sonra mide doysun .. Düşünsene güzel görünmeyen bir ikram ziyafet sayılmaz bence
28 Ekim 2015, 22:23 | Mesaj No:6 |
Abla , Aç olanın Gözünde Ahenk aranmaz. Taştan yumusak olsun yeterki Mide dolsun açlık son bulsun
28 Ekim 2015, 22:41 | Mesaj No:7 | |
18 Aralık 2010 | Cevap: "Terbiyeli Tavuklu Düğün Çorbası" Alıntı:
sen çok açsın sanırım bir yumurta kır da ye
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." | |
29 Ekim 2015, 08:05 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: "Terbiyeli Tavuklu Düğün Çorbası"
Gariban resmi ne yapsın illa hayır yapacaksan yemekleri kargo ile yolla bize kargo parası bizden ))))
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
29 Ekim 2015, 12:17 | Mesaj No:9 |
18 Aralık 2010 | Cevap: "Terbiyeli Tavuklu Düğün Çorbası" yemegi yapan kargoyu dûşûnûr mû can ) Ben size aşure yolluyum en iyisi ))
29 Ekim 2015, 15:25 | Mesaj No:10 | |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Cevap: "Terbiyeli Tavuklu Düğün Çorbası" Alıntı:
Neyse ben daha cok corbanin ismine takildim ,cünkü almancaya cevrilince corbanin adi söyle bir sey oldu "Ahlakli tavugun dügünü corbasi "
__________________ | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |