|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi: 08 Ağustos 2013 (08:04), Konuya Son Cevap : 10 Nisan 2024 (20:57). Konuya 61 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
04Haziran 2019, 12:15 | Mesaj No:41 |
Durumu: Medine No : 41016 Üyelik T.:
08 Nisan 2014 |
Ramazan bayramımız hayırlı, mübarek güzel huzurlu olsun inşallah forum sakinleri,,, Ve RABBİM bütün Müslümanlara hayırlı bayramlar nasip etsin inşallah,,,
__________________ *Önemli olan kalp efendim edebi,hayayı, imanı, riyayı Rabbinden korkmasını dürüst olmayı kendinde barındırır,,,, *Eyy gönül...!! yarın Rabbinin huzurunda nasıl çağırılmak,anılmak istiyorsan bu dünya da ona göre yaşa derim,,, "Bir Hiç" |
05Haziran 2019, 14:41 | Mesaj No:42 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | İYİ BAYRAMLAR…. “Büyüklerin ellerinden Küçüklerin gözlerinden Suriye’nin toprağından Bosna’nın bayrağından Ebu Zer in yalnızlığından Bilal-i Habeşi’nin ilk ezanından Tarık bin Ziyad’ın kılıcından Filistinli Cafer’in haykırışından Gazze’nin gözyaşından öpüyoruz… İyi bayramlar meleklerin şehri Gazze. İyi bayramlar utancımız,açlığımız Afrika. İyi bayramlar Ömer Muhtar’ın soylu çocukları. İyi bayramlar acının, ölümün başkenti Hama. İyi bayramlar Recep onbaşı,Salih uzman,er Mehmet. İyi bayramlar kırılganlıklar,üzüntüler İyi bayramlar ey Hüzün…” CAHİT ZARİFOĞLU
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
05Haziran 2019, 14:46 | Mesaj No:43 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Sözün dikildiği yer gönüldür Ismarladığı yer düşüncedir Onu kuvvetlendiren akıldır Meydana çıkaran dildir.. Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun Medineweb Ailesi..
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
05Haziran 2019, 19:16 | Mesaj No:44 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Yaşadığımız Ramazan ayı; Hastalıklarımıza Şifa, ailemize safa Devletimizin Diriliğine, Milletimizin birliğine, vesile olsun, Ramazan-ı Şerif bayramımız mübarek, Ahir, ve Akîbetlerimiz Hayrolsun inşaAllah...
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
24 Mayıs 2020, 07:53 | Mesaj No:45 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Ömürden bir Ramazan daha geçti. Kimbilir kimlerin son Ramazan'ıydı. Bir dahaki Ramazan'a kavuşmak var kavuşamamak var... Rabbim hepimizi tekrar kavuştursun... Ahireti bayram olanlardan eylesin... Hepinize Hayırlı Bayramlar Medineweb Ailesi[emoji257][emoji257][emoji257]
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
24 Mayıs 2020, 11:38 | Mesaj No:46 |
18 Aralık 2010 | Sahi Bayram Neydi.? Bayram MEMLEKETTİ. Yüzlerine hasret kaldığın, Sevdiklerinle birlikte bir Sabah kahvaltı etmekti. Bayram VEFAYDI... Büyükleri ziyaret edip, Dualarını istemekti. Sofrada yeri boş kalanları özlemekti. Saklanan göz yaşlarını silmekti. Bayram BİRLİKTELİKTİ... Aile olmanın tadına varıp, 'İyi ki varsınız benim canım GÜZEL AİLEM demekti.. Ramazan Bayramınız kutlu olsun.
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
24 Mayıs 2020, 16:29 | Mesaj No:47 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Peygamber Efendimiz asm bir bayram sabâhı bayram namazını kıldırdıkdan sonra mescidden dışarı çıkdı. Bakdı ki bütün çocuklar bayram yapıyor, oynaşıyorlar yalnız bir çocuk kenarda boynu bükük oturmuş ağlıyor. Resûl-i Ekrem Efendimiz pek rakîk yani ince kalbi oldukları için çocuğun ağladığını görünce hemen onun yanına giderek başını okşadı ve ona sordu : Evlâdım, bugün bayram, sen niye ağlıyorsun? Resûlullah'ı tanıyamayan çocuk, şöyle cevap verdi : Ben ağlamayayım da kim ağlasın. Benim kimim kimsem yok. Babam bir gazâda şehîd olmuş, annem de başka biriyle evlendi, ben kimsesiz kaldım. Bugün sevinip oynayan çocukların karınları tok, sırtlarında da güzel elbiseleri var. Benim ise ne sırtımda doğru dürüst bir elbise ne de karnımda bir lokma var. Bu hâlde ben nasıl bayram yapayım? Resûl-i Ekrem Efendimiz çocuğun bu sözlerini duyunca gözlerinden yaşlar boşandı ve çocuğa şöyle hitâb buyurdular : Evlâdım, ister misin ben senin baban olayım, annen Âişe olsun, Fâtıma halan olsun, Ali amcan olsun, Hasan Hüseyin kardeşlerin olsun, ister misin? Çocuk Efendimizin bu hitâbını duyar duymaz onu tanıdı ve sevinçle "Yoksa sen Resûlullah mısın?" dedi. Resûl-i Ekrem Efendimiz o yetîmi aldı, başını okşadı, omuzuna aldı, hâne-i saâdetine götürdü, yedirdi, içirdi. O yetîm yavrucak o vakit bayram yaptı.... Bayramlarda sevindirilmeye en muhtaç yetim çocuklardır efendimiz sav in bu çok manidar bayram kıssasını ve yetim sevindirme sünnetini de hatırlamış olalım inşallah... DUA İLE HAYIRLI BAYRAMLAR...
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
24 Mayıs 2020, 20:24 | Mesaj No:48 | |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Alıntı:
Hayırlı bayramlar
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... | |
13 Mayıs 2021, 01:25 | Mesaj No:49 |
18 Aralık 2010 | Ömrümüzden bir gün daha, ve ömrümüzden bir Ramazan daha geçiyor , Rabbim; Oruclarımızı, Dua'larımızı kabul, Tekrarını nasip eylesin.. Ramazan sonrası Bayram ihsan ettiği gibi, Dünya sonrası , Cennet'ini ihsan eylesin.. Hayırlı Bayramlar...
13 Mayıs 2021, 03:28 | Mesaj No:50 |
Durumu: Medine No : 51275 Üyelik T.:
06 Kasım 2015 |
Belki tuhaf olacak ama RABBİM tekrar aynı bu şekilde bayram yaşatmasın temennisindeyim. İslam aleminin böyle buruk bayramlar yaşaması kalbimi derinden sızlatıyor.. Virüs belası yüzünden, ne Bayram kaldı, Ne anne baba ziyareti, ne mezarlık ziyareti.... Elimizde sanal dünya herkes birbirine mesaj atıyor. Elbette bunu yapmak gerekiyor, hiç yoktan gönül almak. Kudüs kan ağlarken inanın, mesaj ile bile BAYRAM kutlamaktan hicap duyuyorum.. Hani cenaze olan mahallede düğün yapmak gibi. Olsun,yinede siz kutlayın. Bende kutlayayım bari. RABBİM tekrar kuçaklaştığımız, eski Bayramlar gibi BAYRAM yaşamayı cümlemize nasip etsin.. Hayırlı BAYRAMLAR.. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |