|
Konu Kimliği: Konu Sahibi makbergülü,Açılış Tarihi: 21 Şubat 2014 (10:40), Konuya Son Cevap : 19 Ocak 2022 (21:43). Konuya 33 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:11 | |
Durumu: ![]() Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | ![]() Alıntı:
sorularda var abla silmeyeyim diyorum ama siz bilirsiniz sil derseniz silerim ![]() | |
![]() |
![]() | Mesaj No:12 | |
Durumu: ![]() Medine No : 22927 Üyelik T.:
13 Aralık 2012 | ![]() Alıntı:
patlama kelimesi yansımadır diğerleri değil. kötü nitel dir diğerleri değil.
__________________ halk içinde muteber bir nesne yok Devlet gibi... ![]() | |
![]() |
![]() | Mesaj No:13 |
Durumu: ![]() Medine No : 17525 Üyelik T.:
23 Mart 2012 | ![]()
Elalemin doğum gününde NİCE mutlu yıllar(yıl sayılabilen bir şey)'a deriz ya işte bu nice o nice , ordan aklınızda kalabilir karıştırmamak adına... ![]() |
![]() |
![]() | Mesaj No:14 | |
Durumu: ![]() Medine No : 22593 Üyelik T.:
07 Aralık 2012 | ![]() Alıntı:
kişneme pırıltı ve ışıl ışıl bunlar yansıma sadece ötmek yansıma değildir soru bu yüzden yanlış sorulmuş diğer soruda da ''kötü'' bir nitelik belirttiği gibi diğer şıklardaki ''yüksek'' ve ''geniş'' de nitelik belirtir ve niteldir bu soruda da yanlışlık var diğer arkadaşlar da baksın tabiki ![]()
__________________ Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl! | |
![]() |
![]() | Mesaj No:15 | |
Medineweb Baş Editörü Durumu: ![]() Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | ![]() Alıntı:
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ ![]() | |
![]() |
![]() | Mesaj No:16 | |
![]()
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ ![]() | |
![]() |
![]() | Mesaj No:17 | |
burayı okuyunca aralarındaki farkı farkettim sizlerlede paylaşmak istedim Nicel anlam: Ölçülebilen, sayılabililen, miktarı tespit edilebilen, azlığı ya da çokluğu belirlenebilen sözcüklere nicel anlamlı sözcükler denir. Örnek: İri taş, büyük halı, taze ekmek, küçük bardak, temiz yol vs. Nitel anlam: Ölçülemeyen, sayılamayan, miktarı tespit edilemeyen sözcüklere ise nitel anlamlı sözcükler denir.Örnek: kötü gün, mutlu adam, neşili insan, garip davranış vs. Şimdi nitel anlamlı sözcükleri ve nitel anlamlı sözcükleri birbirinden nasıl ayırt edeceğimize bakalım: Nitelikli bir insan. ( Bu sözcükte nitelikli insan derken, kişinin elinden iş geldiği hususu , vasıflı olduğu vurgulanmıştır. İşte buradan hareketle nitelik kelimesi için insanın tartılamayacak bir özelliğini vurgulamış diyebiliriz. Yani nitel anlamlıdır. ) Örnekler: Kahvaltıda mutlaka taze ekmek olmalı. ( Burada ekmeğin tazeliğini biz ölçebiliriz. Bayat olup olmadığını ellediğimiz zaman anlarız. Dolayısıyla burada taze sözcüğü nicel anlamlı bir sözcüktür. ) Büyük bir balık yakaladık bugün. ( Bu cümledeki balığın biz büyüklüğünü ve küçüklüğünü çeşitli aletlerle tespit edebiliriz. Bu nedenle buradaki büyük sözcüğü nicel anlamlı bir sözcüktür. ) Ağır olan torbayı ben alayım. ( Bu cümlede torbanın ağırlığını biz tartabiliriz. Yani buradaki ağır sözcüğü nicel anlamda kullanılmıştır. ) Çok ağır birisi, oturmayı kalkmayı iyi biliyor. ( Bu cümledeki ağır kelimesi de normalde nicel anlam bildirirken bu cümlede nitel anlam bildirmektedir. Çünkü ağır sözcüğünden kasıt, kişinin oturaklı olduğunu vurgulamaktır. ) Çok terbiyeli bir çocuk. ( Bu cümledeki terbiye sözcüğü nitel anlamda kullanılmıştır. ) sonuç olarak evet sadece kötü nitel ama yansımalı soru için fikrim aynı ![]()
__________________ Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl! | |
![]() |
![]() | Mesaj No:18 |
15 Kasım 2011 | ![]() şaibeli soprular yerine daha açık sorular sorabliriz ![]() dikkat ettiyseniz hangisinde yansıma sözcük-ler kullanılmıştır diyor..ben hepsi birbirine benziyor.-.sözcükler-kelimesini çoğul sorduğuna göre şırıl şırıl cevabını verirdim ![]() bence emin olduğumuz soruları paylaşalım..eminim makbergülüde gerekli düzenlemeyi yapar..kafamızda soru işareti kalmaz inş...
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ ![]() |
![]() |
![]() | Mesaj No:19 | |
şırıl şırıl derken ışıl ışıl mı demek istedin abla orada yansıma ile ikileme olmuş ışıldamak yansıma sonuçta diğerleri de yansıma ama ötmek değil çünkü kuşlar öterken ''ötme'' diye bi ses çıkarmaz cıvıldamak deseydi tamamdı ama ötme değil ![]()
![]() |
![]() | Mesaj No:20 | |
![]() ![]()
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Dgs türkçe konu özetleri | terakki | DGS (Dikey Geçiş Sınavı) | 0 | 20 Kasım 2014 22:02 |
DGS Türkçe ''Cümlede Anlam'' konu özeti | Medineweb | DGS (Dikey Geçiş Sınavı) | 9 | 10 Mart 2014 14:41 |
DGS Türkçe Cümle Tamamlama Konu Özeti... | Mihrinaz | DGS (Dikey Geçiş Sınavı) | 8 | 24 Şubat 2014 23:21 |
DGS Türkçe Cümlede Anlam- Deneme | Medineweb | DGS (Dikey Geçiş Sınavı) | 0 | 03 Ağustos 2012 22:54 |
DGS Türkçe Deneme- Sözcükte Anlam | Medineweb | DGS (Dikey Geçiş Sınavı) | 0 | 03 Ağustos 2012 22:54 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|