|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 19 Temmuz 2015 (22:42), Konuya Son Cevap : 30 Eylül 2023 (18:17). Konuya 1135 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme: |
06 Ağustos 2015, 15:31 | Mesaj No:301 |
Durumu: Medine No : 16419 Üyelik T.:
27 Ocak 2012 | Cevap: DGS İstişare Bölümü
Musab hocam ,kimin ne kadar takvasi ve hocalık vasfı olduğu burda kimsenin cevabıyla belli olmaz dusuncesindeyim . Burası malum sanal alem yanlış anlasilmalara çok müsait bir yazışma zemini. Ben üstteki mesajimda belirttiğim üzere sizin açıklamalı mesajinizi güzel buldum lakin benim öyle bi kastım yokken birden başka hallere yakistirilmis olmak beni şaşırttı onun muteessirligiyle yazdım cevabi. Şahsım üzerinden değil de herkese açık olarak son derece yararlı bir mesajdı silmeseydiniz. Bu konuda birbirimizi anladigimizi düşünüyorum sizde böyle düşünüyorsanız, bu konuyu kapatalim isterseniz ve sükut tercihi yerine okul tercihlerinde birbir fikir ve yorumlarımıza ihtiyacımız olan şu dönemi güzelce atlatalim olmaz mi?
__________________ "Bana ne çok 'gel-git'ler var hayatında, diyorsun.. Tut ki biraz Hâcer'im, hayat denen çölde say ediyorum..!" A.Genç |
06 Ağustos 2015, 15:50 | Mesaj No:302 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: DGS İstişare Bölümü
ezberlere başlamak çok isabetli bir tercih arkadaşlar..ezberlerim tam..iyi ben bunları biliyorum demeyin..mutlaka mahreçlerine uygun olarak tekrar çalışın..ben bu hataya düştüm hep..çünkü bir senem önlisans havasından çıkmaya çalışmakal geçti desem yeri..bu dönem böyle oldu..sonraki dönem bunları yaparım diye diye 3.seneyi bitirdim..bütün ilitamlarda görüştüğüm arkadaşlar kadarısıyla,kuran dersinden bıraktıkları öğrenciler hep hocalar ve hafızlardanda var..finalde bıraktıklarını bütünlemede yüksek puanlarla öyle güzel geçiriyorlarki...fesubhanallah diyorsun..ilitam hakikaten üniversite arkadaşlar..
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
06 Ağustos 2015, 15:52 | Mesaj No:303 |
Cevap: DGS İstişare Bölümü
ben buna katılmıyorum herkesin anlama kapasitesi farklıdır kimi boğaziçi okuyacak kadar zekidir anlama kapasitesi diğerlerine göre fazladır kiminin biraz daha altında olabilir nasıl ki bir dersi biri 1 defa okur anlar diğeri 10 defa okur anlar vb insanların kapasitesiteleri farklıdır dolayısıyla Herkes Elinden Gelenin En iyisini Yapmaya Çalışmalı çalışmalıyız bence bu durumda sen kolaya kaçıyorsun demek yanlış olur elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmaktır marifet ben böyle düşünüyorum. selametle..
| |
06 Ağustos 2015, 15:55 | Mesaj No:304 |
Sağolun mihrinaz hocam böyle güzel tavsiyelere ihtiyacımız var önlisans havasıyla ilitam havası baya farklı sanırım
__________________ "Bana ne çok 'gel-git'ler var hayatında, diyorsun.. Tut ki biraz Hâcer'im, hayat denen çölde say ediyorum..!" A.Genç |
06 Ağustos 2015, 15:56 | Mesaj No:305 |
15 Kasım 2011 | Cevap: DGS İstişare Bölümü
bizlerde ilitamlı öğrencilere 2.sınıf muamele yapıldığını düşünüyorduk ilk başlarda..hocalarımız Allah razı olsun..çok güzel açıklamalar yaptılar..örgünden farkımız olmadığı,keşke birde örgün olup yüzyüze dersler olsaydı..ne kadar büyük bir işin altında olduğumuzu hep vurguladılar ve tavır olarakta hiç ayrıcalık yapmadılar..egosu yüksek hoca bizede dersler konusunda hiç alttan almadı...böyle olmasını seviyorum açıkçası..örgün&ilitmlı ayrımı kalkıyor ortadan bence...örgün din kül. okuyan yeğenim..alan içi dersler konusunda bizim daha iyi ders aldığımızı söylüyor,ve örgündekilerin laylaylom bu işi yaparken bizim hakikaten özümseyerek,severek gayretle bu işi yaptığımızın farkındalar..boşverin siz başka söylemleri..yok ne demişler..ilitam şöyleymiş...zaten böyle söyleyenlerinde sayısı azaldı..yolumuza bakmak,söylentilere kulak asmamak en doğrusu..yoksa kafa karışıklığı işleri çıkmaza sokuyor..
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
06 Ağustos 2015, 16:00 | Mesaj No:306 |
Fedra hocam elinden geleni yapmak başka , elinden gelebilecegi halde yapmaya yanaşmamak uğraşmadan halletmeye çalışmak başka. Kolaya kaçanlardan kasıt ikinciler..
06 Ağustos 2015, 16:01 | Mesaj No:307 | |
15 Kasım 2011 | Cevap: DGS İstişare Bölümü Alıntı:
sandımki final derslerinide bir bakınca önlisans gibi geçerim..6 dersin 4 ünden büte kalınca okumam dahada dedim bu ne...benim üni. neyime dedim...böyle öğrencimi olur..otur evinde çocuklarınla..gez dolaş dedim inan...eşim çok destekçi oldu sağolsun..üniversiteye hoşgeldin.büte girmeden üniversitemi bitirilirmiş dedi..hakkaten bütünlemeyle geçtim ilk dönem..sonra sadece bir desle elhamdülillah çözdük sistemiiiii..iştwe böyle canlar...siz ezberlere bşlayın..dersler çok olacak..
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
06 Ağustos 2015, 16:10 | Mesaj No:308 | |
Cevap: DGS İstişare Bölümü Alıntı:
işte elinden ne kadar geldiğini bilmiyorsun insanların kapasitesi anlaşılamaz hemen. Belki kolaya yanaşmıyor da kapasitesi o kadardır belki de gercekten kolaya kacıyordur önyargılı olmamalıyız işte bilemiyoruz çünkü. Onu belirtmek istedim sadece neyse | ||
06 Ağustos 2015, 17:19 | Mesaj No:310 |
Durumu: Medine No : 47401 Üyelik T.:
06 Ocak 2015 | Cevap: DGS İstişare Bölümü Selamun aleyküm. Ben dgsye girdim tercih yapma konusunda kafam çok karıştı. Örgün ilahiyat seçimi yapsam 1 yıl hazırlık ile birlikte 3 yıl okunuyor ama İlitam seçimi yapsam sadece 2 yıl okunuyor hazırlık okunmuyor öyle mi??? yardımcı olur musunuz? düşünceli000
|
Konuyu Toplam 124 Kişi okuyor. (0 Üye ve 124 Misafir) | |