|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Medineweb,Açılış Tarihi: 22 Şubat 2014 (15:13), Konuya Son Cevap : 30 Eylül 2023 (21:04). Konuya 873 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme: |
10 Ekim 2014, 02:15 | Mesaj No:151 | |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: DHBT İstişare bölümü Alıntı:
Sevda'cığım dhbt 1 önlisansla orta öğretim aynı sorular ya da benzer sorular olacak. dhbt 2'de ise önlisans ve lisans düzeyinde sınava girenlere ortaöğretime nazaran biraz daha zor sorular sorulacak. Yani yine aynı konular ve kaynak kitapların çalışılması gerekiyor | |
10 Ekim 2014, 10:49 | Mesaj No:152 |
Cevap: DHBT İstişare bölümü
Allah razı olsun .. çok sağolun bende lise kitaplarıını teker teker okumam gerekecek sanmıştım...
| |
10 Ekim 2014, 16:57 | Mesaj No:153 |
09 Şubat 2014 | Cevap: DHBT İstişare bölümü DHBT 1 ve DHBT 2 Sınavı için bilgiler; Dhbt 1 20 soru , Dhbt 2 20 soru toplam 40 soru sorulacak. Bu soruların 10 tanesini yanlış yaptığınızda alacağınız puan 75 puandır. Bu açıdan da Ösym'nin her yanlış sayısının az olması ,ayrıca hızlı okuma , okuduğunu anlama ve çıkarım yapma gücünüzün iyi olması gerekmektedir. Dhbt 1 herkese aynı sorular sorulacak. Herkesin bilmesi gereken asgari din bilgisi ve Kur'anı Kerim bilgisinden bir sınav, Dhbt 2 ise herkesin mezun olduğu programına uygun lise ayrı, önlisans ayrı , lisans mezunlarına ayrı soruların bulunduğu bir test uygulanacak. Dhbt 1'den herkese sorulan soruların değeri ile Dhbt 2 'den sorulan soruların puanı farklı. Dhbt 2 sınavı daha kıymetli. Çünkü; herkese bitirdiği okul seviyesinde soru sorulacak. Neticede Kpss ve Dhbt puanları ortak hesaplanarak yeni olan bu puanınız iki yıl geçerlidir. Kazandın ya da kazanamadın, diye bir şey yok artık. Bu iki yılda en yüksek puandan aşağı doğru sıralama ile görevli alınacaktır. Puanın yüksek ise çabuk yerleşirsin. yoksa sıra sana gelinceye kadar iki yıl beklersin, buna rağmen yerleşemezsin. İki yıl sonra ki, sınava tekrar girmen gerekir. Yanlışlar doğruları götürür ve sözlü mülakat mutlaka olacaktır. Diyanet görevli alacağı zaman örneğin; 3 bin kişi almak istiyor. Sözlü sınav için 9 bin kişiyi en yüksek puandan aşağı doğru çağıracaktır. Önlisans Dhbt'ye giren adaylar için bu sene kılavuz P 123 puanı eklendi. Bu puan % 15 Genel Kültür, % 15 Genel Yetenek , % 30 Dhbt 1, % 40 Dhbt 2'den oluşuyor. Sınav soruları farklı olduğu için mağduriyet olmayacak, fakat kadro tahsisinde örneğin; 500 memur alınacak. * Lise + hafız = 35 kişi * İ.H.L + hafız = 100 kişi * İ.H.Lise mezunu = 40 kişi * İlahiyat Önlisans = 50 kişi * İlahiyat Önlisans + hafız = 110 kişi Gibi kadro tahsisleri yapılıyor. Bize düşen imkan nisbetinde puanımızı yüksek almak. Dhbt 2'den ne kadar yüksek puan alınırsa, puanınızda o kadar yüksek olacağını unutmayın. 40 soru 60 dakika sınav süresince bitirmelisiniz. Aksi takdirde bu önemli sınavda zaman problemi yaşayabilirsiniz. Allah (cc) yar ve yardımcınız olsun, herkese başarılar diliyorum.. Alıntı... |
10 Ekim 2014, 19:29 | Mesaj No:155 |
09 Şubat 2014 | Cevap: DHBT İstişare bölümü |
11 Ekim 2014, 00:39 | Mesaj No:157 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: DHBT İstişare bölümü 20 şer soru çıkacak diye dip köşe nevar ne yoksa ezberliyoruz ya... bilgileri tekrar ettiğimemi sevineyim..20 soru nerden çıkarın cevabını bulamadığımamı yanayım bilemedim vesselam..siz bulduysanız paylaşın bari
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
11 Ekim 2014, 01:00 | Mesaj No:158 | |
Ben artık konu çalışmalarını bıraktım, mihrinaz. Sadece sorular çözüyorum. Bu kadar kitaplar arasından bir kaç soruyu bulup çıkarmak kolay değil. Üzülmeyin , stres de yapmayın, muhakkak ki ! herkes güzel puanlar alacaktır. Rabbim ilmini öğrenen bütün kullarına yardım eder. | |
11 Ekim 2014, 12:42 | Mesaj No:159 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: DHBT İstişare bölümü
maşallah hanımlar çok güzel çalışmışsınız ki soru-cevapdaki soruları kolayca çözüyorsunuz ben konuları bitiremedim soğuk algınlığım da var hem eve hem çocuklara hem de ders çalışmaya yetişmekde zorlanıyorum benim halim iç açıcı değil çalıştığım yerdeki sorulara burda ve başka sitede bakıyorum hepsini çözemiyorum bazı soruları cevabını hiç bilmiyorum bilmediğim cevaba çok üzülmüyorum bilmediğimi öğrendim diyorum ama sınavda çok az doğru çıkartmaktan da korkuyorum hayırlısı olsun |
11 Ekim 2014, 12:55 | Mesaj No:160 | |
mehmet akif geçmiş olsun, Bebeğe dikkat et ona da geçebilir. Bilgim dahilinde değilse, her soruyu inan bende çözemiyorum. Ama cevaplarına bakınca biraz daha öğrendiklerim çoğalıyor. Haftaya bugün nasipse eğer sınav bitmiş olacak. Biliyorsun ki, bu sınavda kazanan kaybeden diye değil, yüksek puan alan avatajlı olacak. Her şeyin hayırlısı, biz elimizden geleni yapıyoruz, hakkımıza düşeni biz bilemeyiz ,onun da Rabbim bilir... | |
Konuyu Toplam 17 Kişi okuyor. (0 Üye ve 17 Misafir) | |