|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Medineweb,Açılış Tarihi: 08 Şubat 2015 (14:25), Konuya Son Cevap : 16 Nisan 2021 (00:38). Konuya 84 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
19 Mart 2015, 19:31 | Mesaj No:21 | |
Cevap: Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :) Alıntı:
__________________ \'\'Eğer O razı olsa bütün dünya küsse ehemmiyeti yok...Eğer O kabul etse bütün dünya reddetse tesiri yok... | ||
19 Mart 2015, 21:20 | Mesaj No:22 | |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :) Alıntı:
Ben ciddiyim lahanali yapmayi dusunuyorum yada malzemeleri yollayin bana yok gonderemem filan anlamam bu kelodosu aklima takmasaydiniz
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. | |
19 Mart 2015, 21:46 | Mesaj No:23 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cevap: Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :)
Allah'ın kulu keledoş yöresel bir yemektir. usta eller hüner ister. aynı yörede aynı malzeme kullanan herkesin keledoşu bir değildir. malzemesi marketlerde bulunmaz. tamamen yörede yetişen hazırlanan tabiri caizse malzemesini hanımların hazırladığı özel bir yemektir. mesela ; asıl hammadde olan pancar.dağdan toplanılır kurutulur aylar beklenilir sonra o pancar kullanılabilir. Van'da peynirciler çarşısı sadece bu malzemelerin satıldığı kocaman bir sektör bile var. ikinci malzeme keşk dediğimiz kurutulmuş yağsız cacıktan(torak) yapılır. Hanımlar bunu üretmek ve kullanmaya hazır hale getirmek için ayları beklemesi lazım. üçüncü malzeme toprak kap ve tandır ve de tandır ekmeği. bunlar metropol şehirlerde apartmanlarda olmaz
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
19 Mart 2015, 22:23 | Mesaj No:24 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :) hocam yöresel her yemeğin yapıldığı yerler mevcut artık metroppollerde..keledoş yiyebileceğimiz bir yer yokmu..yapamayacağımızı çok iyi ve net anladık bari yapılan bir yer varsa anlamında yani
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
19 Mart 2015, 22:48 | Mesaj No:25 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cevap: Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :)
vana uğrarsanız yöresel yemekler lokantası var. masa sandalye yok. yerler döşenmiş klasik minder yastık yer sofrası. kaplar hepsi toprak.su bardağı dahil
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
20 Mart 2015, 00:02 | Mesaj No:26 |
09 Kasım 2013 | Cevap: Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :)
Hocam biz ne metropol sehir hayatini yasiyoruz nede koyluyuz Biz gecekondu cocuguz Hayellerimiz de evimizde buyuktu eskiydi fakat buyuktu Simdi daracik evlerde insan bunaliyo Biz cok yoksulluk ve buyuk acilar yasadik ailecek annem babam Allah onlardan raxi oldun bizi cok iyi yetistirdiler Babam ailesine cok duskun biriydi allah rahmet etsin O varken dedemler cok rahatti Biz bekarken onlara bakiyorduk Ve dedemler yanliz kalnasini ayiplardi babam Her sene bir amcamin cocuklariyada biz kalirdik babaannemlerde Babam bizi boyle yetistirdi Babam cok severdi anne babasini Simdi ise herkes miras pesinde dedemler ise pis bir gecekonduda hasta ve felcli olarak birbirlerine bakiyorlar iste uzaga gitmeye gerek yok ummet olarak birbirimizi kollamiyoruz ssdece kendimizi dusunuyoruz Bizim yaslilarimiza babam gibi bskamadik Babacim bize kiziyorsun eminim fakat bnmde elimden bir sey gelmiyor
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
20 Mart 2015, 10:07 | Mesaj No:27 |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :)
Ne keledoşmuş ya medineweb üyeleri başka bişey pişiremedi gitti ))
|
20 Mart 2015, 10:59 | Mesaj No:28 |
Kelodos yapamadim kuru fasulye ve bulgur pilavi yapicam Kelodosun ysninda pek sonuk kaldi Kurutulmus cacik ilk defa duydum Toplanin Hemen vana gidiyoruz
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
20 Mart 2015, 11:06 | Mesaj No:29 |
Sanirim bu kurutulmus yogurt bizde adi torba yogurt siz onu kurutuyorsunuz Görseller e baktim otlar lahanadan yapicam cakma olcak olsun cacikda seneye hazir;)
20 Mart 2015, 12:21 | Mesaj No:30 |
Bulgur pilavi degisik bir tarifle yaptim Sebzeli pilav oldu Sogan ve patlican patates havuc kavurdum ustune domates konservesi ilave ettim Yesil mercimegide az hasladim kara suyu gitti biraz pisirdim... bulguru ilik su ile islattim Sebzeli karisima ekleyip baharatlari ekledim nefis oldu
Konuyu Toplam 4 Kişi okuyor. (0 Üye ve 4 Misafir) | |