|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Medineweb,Açılış Tarihi: 08 Şubat 2015 (14:26), Konuya Son Cevap : 19 Ağustos 2024 (23:07). Konuya 27 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
02Haziran 2015, 19:05 | Mesaj No:21 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: Medineweb Üyelerine Pratik Bilgiler
Az daha unutuyordum pas cöz fayans aralarini bembeyaz yapiyo
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
09 Eylül 2016, 11:05 | Mesaj No:22 | ||
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Alıntı:
Alıntı:
Bir kere denedim dahada yapmadımhakikaten bileğe kuvvet çünki..başıma daha cok iş açtım..döndüm dolaştım halı yılamaya verdim tekrar kimyasal kullandım...enn son çözüm yakın butün evi mikrobu kırılsın,)))işte böyle karbonat ve sirkeyle.olan tecrübem..ve tecrübemden ders aldım..
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | ||
05 Kasım 2016, 22:18 | Mesaj No:23 |
15 Kasım 2011 |
Forumun maharetli uyelerine bir sorum olacak... Tuzu az olmuş,bir hafta once kurulan turşuya ,tekrar tuz ilavesi nasıl yapılır.annemin tursuya sonradan uzerine tuz konulmaz dedigini hatirliyorum..yalnışmı?tavsiyeniz nedir acaba?tuzu eritip koysam yada bir avuç uzerine koysam nolur????el cevap
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
06 Kasım 2016, 21:44 | Mesaj No:24 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 |
turşuya sonradan tuz atılmadığı gibi bir şey ne annemden nede kaynanamdan duydum bilmiyorum fakat tuz az olursa turşu eriyor tuzu eritip atarsan daha iyi olur çünkü tuz eriyene kadar turşunun erime ihtimali yüksek bende 2 küçük bidona kurmuştum biri biraz büyüktü büyük olanın tuzu ayarlayamadım az erir gibiydi üstüne tuz attım şimdi kurtardım eriyenleri alıp kavurdum kalan sağlar bizimdir
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
13Haziran 2021, 20:59 | Mesaj No:25 |
15 Kasım 2011 |
[emoji615]Ekşiyen yoğurdu sakın dökmeyin. [emoji732]Bir tencereye alıp ocağa koyun içine yoğurduna göre bir veya iki kaşık tuz atın. Kaynatın. Sonra bir tülbentten veya ince bir süzgeçten süzün.Uzerine hafif bir agırlik koyarak icindeki suyu süzdürüp kuru lor elde edebilirisniz. Mis gibi lor peyniriniz hazır. Neye koyarsanız gözleme poğaça omlet börek şahane oluyor. [emoji732]Hatta hazırladığınız lor peynirinin içine zahter-pul biber-kekik gibi baharatlar koyarak aromatik bir nevi otlu peynir bile yapabilirsiniz. Buzlukta muhafaza edin. [emoji732]Artan suyu da dökmeyin. Çok güzel çorbalar, poğaça börek harcı yapabilirsiniz ? [emoji732]Ekşi yogurdun ayranı da, ayran aşı gibi çorbasida çok güzel olur. Dökmeyin yeter ki. Afiyetle ve şifa ile efenim.
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
17 Ağustos 2024, 18:16 | Mesaj No:26 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Klasik kek yaparken malzeme de süt veya yoğurt kullanmak yerine bir bardak ılık su ve üç kaşık nişasta kullanırsanız kekiniz hem sünger gibi olur hemde geç bayatlar.
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
17 Ağustos 2024, 18:19 | Mesaj No:27 | |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Alıntı:
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... | |
19 Ağustos 2024, 23:07 | Mesaj No:28 |
15 Kasım 2011 |
Karbonati sadece suya katip içiyorum o günden sonra.)) Suyun alkali değerini 5 lt suya çay kaşığı ucuyla dahi koysanız artıyor benden söylemesi.)) Sirke karbonat işe yaradığı yerler var mutfakta özellikle ama temizlikte o günden beri kullnamm. Yaşadıklarım tekrar geldi gözümün önüne. Arap sabunu candır. Halı koltuk temizliğinde. Hatta tencere, tava altlarında inanılmaz etkili. Çamaşır suyu candan öte.))Aman ölçü kaçırmayın erken qatarakt sebebi imiş
Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir) | |