|
Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi: 05 Ağustos 2018 (01:29), Konuya Son Cevap : 10 Mart 2019 (10:02). Konuya 23 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
05 Ağustos 2018, 02:02 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Yoğurtlu Ekmek Dilimleri(Kahvaltılık) Yoğurtlu Ekmek Dilimleri(Kahvaltılık) Tarifi İçin Malzemeler 1 yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt Kaşar peyniri dilimleri Çeri domates Yeşil biber Yoğurtlu Ekmek Dilimleri(Kahvaltılık) Tarifi Yapılışı ☕🍴🍞Çok çok pratik ve lezzetli ekmek dilimleri hazırlayalım bugünde kahvaltıya. Ekmekleri dilimleyelim. Derin bir kapta yoğurt ve yumurtayı karıştıralım. Önce dilimlediğimiz ekmeğe yumurtalı yoğurt karışımından sürelim. Sonrasında ince ince dilimlediğimiz kaşar peynirlerini koyalım. Çeri domates ve biberleri de ince dilimler halinde doğrayıp kaşarın üzerine koyalım. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 💕❤
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
05 Ağustos 2018, 02:09 | Mesaj No:12 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Patatesli Omlet Tarifi Malzemeler 3 adet orta boy patates küp küp doğranacak ve sıvı yağ da güzelce kızartılacak Yumurtalı karışım 3-4 adet yumurta ( patatesinizin oranına göre ben 3 adet kullandım) Yarım çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı kekik 1 su bardağı rende kaşar peyniri 1 yemek kaşığı tereyağ ( omlet yapılırken tavaya eklenecek) Üst süsleme için; Kıyılmış maydanoz Patatesli Omlet Tarifi Yapılışı Merhabalar, Sahur için,okuldan gelen çocuklar için yada ramazandan sonra hafta sonu kahvaltıları için güzel bir patatesli omlet yapmaya ne dersiniz? Bizim evdekiler bu omleti çok severler ))) …siz de denemek isterseniz ; Hadi başlayalım. . Patatesleri yıkayın soyun ve küp küp doğrayarak patatesleri kızgın yağda güzelce kızartın. Patatesler kızarırken siz yumurtaları derin bir kaseye kırın..yumurtaları el çırpma teli ile güzelce çırpın karıştırın içine baharatları kaşar rendesini ekleyin ve yine karıştırın. Kızaran patatesleri tabağa alın ve çok hafiften tuzlayıp karabiberliyerek harmanlayın. Omleti yapacağınız tavanızı ocağın üstüne alın ..tavanını içinde 1 yemek kaşığı tereyağı eritip içine kızarmış patatesleri atın ..tava ki tereyağ da patatesleri orta ateşte 2-3 dakika (başında bekleyip) güzelce çevirin karıştırın . Patatesler tereyağ lezzetini içine alsınlar. Şimdi patateslerin üstüne hazırladığınız yumurtalı kaşarlı karışımı dökün ve tavanın ağzını bir kapak yardımı ile iyice kapatın ocağın altını iyice kısın. Bırakın omletiniz kapaklı bir şekilde kısık ateşte güzelce pişsin. Omlet pişti. Omleti bu şekilde tabağa alabileceğiniz gibi. . Bir tabağı tavada ki pişen omletin üzerine kapatıp tavayı ters çevirerek omleti tabağa alır (yani omleti ters yüz eder) devamında da omleti tekrar ocakta ki tavaya koyup 1 dakika omletin üstünü de pişirebilirsiniz. . Tek alt yada alt-üst iki taraflı nasıl pişirmek isterseniz artık size zevkinize kalmış. . Pişen omletinizi tabağa aldıktan sonra üstünü kıyılmış maydanoz ile de süsleyebilirsiniz. Yumurtalı karışıma eklenecek baharatlar ve oranları arzunuza göre değiştirilebilir arttırılabilir ….baharatlar ( kekik,toz biber)1 çay kaşığı olarak da eklenebilir ….Tercih sizin. Omlet her ne kadar taze kızartılmış patatesten daha güzel olsa da…. daha önce kızarmış ama yenmemiş tabakta kalmış patatesle de omlet hazırlanabilir. Omleti sahur için yapacaksanız ve ” gece gece patates kızartma işi ile hiç uğraşamam” diyorsanız……… yatmadan önce patatesleri kızartın patatesleri hafiften tuzlayın ve biberleyin. Kızarmış patatesleri kapaklı bir tencerede sahura kadar bekletin. Sonrasında omleti yaparken patatesler tavadaki tereyağ da güzelce ısınır merak etmeyin. .tavadaki patateslerin üstüne hemen yumurtalı harcı dökersiniz omleti hemen 10 dakika da hazırlarsınız )))))) Omlete konulan tuz miktarını siz zevkinize göre ayarlayın..tuz miktarı sizde … Afiyetler olsun.
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
05 Ağustos 2018, 02:17 | Mesaj No:13 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
PİŞİ 1 kilo un 1 paket yaşmaya Aldığı kadar ılık su Tuz Pişi Nasıl Yapılır? Ilık suda mayayı eritin un, tuz ve ılık suyla yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru en az 30 dak. mayalanmaya bırakın. Ellerinizi ve tezgahınızı hafiften yağlayıp hamurunuzu açın ,bol yağda kızartın. İster boş kızartın ister kıymalı veya peynirli harç hazırlayıp arasına koyup kapatın kızartın.
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
05 Ağustos 2018, 02:21 | Mesaj No:14 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Peynirli Omlet Tarifi Malzemeler 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım kase kaşar peyniri rendesi(küçük bir kase, rendenin ince kısmı ile rendelenmiş) 1 tutam maydanoz Tuz Peynirli Omlet Tarifi Yapılışı Yumurtaları bir kaseye alıp, tuz ekleyerek çırpın. Tereyağını tavada eritin, yumurtayı tavaya dökün. Yumurtanın alt kısmı biraz pişmeye başlayınca kenarlardan boşluklar açarak üst kısımda kalan sıvı yumurtanında tavaya akmasını sağlayın, böylelikle omletiniz çok kalın olmayacak, üst kısmında sıvı yumurta kalmayacak. Üzerine kaşar peyniri rendesini döküp maydanozları ilave edin. Altını kapatarak servis tabağına alabilirsiniz. Servis ederken maydanozlar içte kalacak şekilde yarım ay biçiminde omleti katlayabilirsiniz. Afiyet olsun
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
05 Ağustos 2018, 02:31 | Mesaj No:15 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
FIRINDA EKMEK DİLİMLERİ Malzemeler: bayat ince dilimlenmiş ekmek beyaz peynir 2 adet yumurta 1 orta boy domates bir adet sivri biber ince kıyılmış maydonoz kırmızı toz biber karabiber pul biber yarım çay bardağı sıvıyağ Hazırlanışı: Tüm malzelemeler geniş bir kapta karıştırılır Ince dilimlenmiş ekmek dilimlerinin üzerini kapatacak kadar hazırlanan harçtan koyunuz Önceden ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiriniz Afiyet olsun
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
05 Ağustos 2018, 02:34 | Mesaj No:16 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
DOMATESLİ PUF BÖREK Malzemeler: 200 gram hazır ekmek hamuru 2-3 adet domates 125 gr yağsız beyaz peynir 1 çorba kaşığı un Tuz ve karabiber Yapılışı: Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp birkaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Süzgece alıp 5 dakika süzülmesini bekleyin. Peyniri ufalayıp domateslerle karıştırın. Hazırladığınız hamurların içine domatesli karışımı paylaştırıp yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını parmak uçlarıyla bastırın. Fırın tepsisini yağlayıp hamurları dizin ve 180 dereceye ayarlı sıcak fırında 5 dakika pişirin. Ilınınca servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
05 Ağustos 2018, 12:37 | Mesaj No:18 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Hocam mümkünse halbur hurmasının tarifini de yazar mısınız....
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
05 Ağustos 2018, 14:10 | Mesaj No:19 |
Durumu: Medine No : 59388 Üyelik T.:
05 Nisan 2018 | Ben yemesini biliyorum. Eşim sağolsun. Gümüşhane yöremize özgü genelde. Tek bildiğim kabartma tozu düzgün olmasa hamurun yumuşak tadını alamıyorum
|
10 Eylül 2018, 15:39 | Mesaj No:20 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Bayat Ekmek Böreği Tarifi İçin Malzemeler 8-9 dilim bayat ekmek 2. 5 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 3 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karbonat Tereyağ Yarım kalıp peynir Üzeri İçin Rendelenmiş kaşar peyniri Bayat Ekmek Böreği Tarifi Yapılışı Ben tam buğday ekmeği kullandım. İstediğiniz herhangi bir bayat ekmek olabilir. Yumurtayı çırpalım. Süt, tuz, karbonat ve sıvı yağını da ilave edip tekrar karıştıralım. Ufalanmış beyaz peyniri de içine katalım. Tepsimizin dibine tereyağı sürelim. Ekmeklerin yarısını küp şeklinde kesip tepsiye dizelim. Hazırladığımız harcın yarısını her tarafında gelecek şekilde dökelim. Geri kalan ekmekleri de küp şeklinde doğrayıp aynı şekilde tepsinin üzerine koyalım. Harcın geri kalan kısmını da tekrar her tarafına dökelim. Bir kaşık yardımıyla ekmeklerin üzerine bastıralım. Küçük küçük tereyağı parçaları da koyalım. 200 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirelim. Fırında çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına verelim. Üzeri kızarınca fırından alıp sıcak olarak servis edelim. Afiyetler olsun.
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Medineweb Mutfağından Köfteli Tarifler | Allahın kulu_ | Köfteler | 16 | 24 Nisan 2022 20:03 |
zekiler buyurun :) | Filistin | Forum Oyunları | 8 | 11 Ocak 2020 13:40 |
"Osmanlı Mutfağından Güllaç "/medineweb mutfağı | su damlası | Tatlılar | 0 | 25 Mayıs 2018 14:08 |
Buyurun Beyin Jimnastigine Medineweb | Mihrinaz | Bilmece ve Bulmacalar/Zeka Oyunları | 20 | 31 Ekim 2017 19:03 |
Efendimzin mutfağından.... | _bülbül_ | Hz.Muhammed(s.a.v) | 1 | 06 Ağustos 2009 11:21 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|