|
Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi: 05 Ağustos 2018 (01:29), Konuya Son Cevap : 10 Mart 2019 (10:02). Konuya 23 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
12 Eylül 2018, 00:47 | Mesaj No:21 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Pratik Nefis Tava Böreği 3 adet yufka(veya üçgen yufka benim üçgen yufka vardı Sosu için 1 su bardağı sut 1 tatlı kaşığı kabartma tozu yarım çay bardağı sıvı yağı biraz tuz (arzuya göre ekleyin 2 yumurta Tava için 1 kaşık tereyağı İç malzeme; bir kase beyaz peynir bir kase kasar peyniri isteğe bağlı bir kaç dal maydanoz 5 Dakikada Tavada Su Böreği Lezzetinde Nefis Börek Tarifi Yapılışı Merhabalar simdi sizlerle çok güzel nefis mi nefis su böreği tadında muhteşem bir börek tarifi paylaşmak istiyorum hem pratik hem nefis lezzette o kadar güzel bir tat ki bayılacaksınız şahsen biz çok seviyoruz hem pratikliğinden hem lezzetinden ani misafiriniz geldiği zaman sahur da çay saatlerinde emin olun tava da yaptığınızı kimse anlamayacak siz söylemeseniz kendileri bu akşamki sahurumuza eslik etti süperdi isterseniz buyurun tarife geçelim. Önce yumurtaları tuz atıp çırpın süt ve sıvıyağı ekleyin, kabartma tozunu da iyice karıştırın. Tavaya yağı sürün her tarafına bir yufkayı serin, üzerine biraz sos tan dokun yayın ve diğer yufkayı parçalayarak tavaya bırakın bir kat olacak şeklinde tekrar sosu dökün, yayın yine yufkayı serin 3 kat olunca peyniri serpiştirin. Yufkaları yine parçalayarak serin atın misali tekrar sosu dökün yayın. Bütün yufkalar bitene kadar devam edin, bu şekilde bir yufka bir sos en son katı da düzeltin üstünü kapatın. Orta ateşte kontrollü olarak pişirin her tarafını ve bakın olmuşsa bir kapağa ters çevirin eğer olmuşsa tavaya yağ sürün güzel kızarması için ve bu sefer diğer tarafı tavaya alın, bu tarafı da güzelce pişirin ve servis tabağına alın, ben çok kızartmadım bu kadarı kafi idi bizim için siz istediğiniz gibi kızartın fakat tam da emin olun ve süperrrr di tek kelime muhteşem 3 -4 dakika geçince ilk sıcağı dilimleyerek servis edin afiyet olsun inşallah şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun kolay gelsin
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
18 Ekim 2018, 22:03 | Mesaj No:22 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | ÇİĞ BÖREK 4 su bardağı un 1 su bardak su 1 yemek kaşığı yoğurt tuz İçine: 250 gr. kıyma 2 tane kuru soğan tuz, karabiber Un, su, tuz ve yoğurt yoğurulup 16 ceviz büyüklüğünde parçaya ayrılır. Kıymanın içine soğan rendelenir. Baharatları eklenerek yoğurulur. Hamur pasta tabağından biraz daha küçük açılır. İçine kıymadan bir parça konur ve kenarları iyice kapatılır. Kızgın bol yağda kızartılır. Kıymalı harcı çiğden konuyor, kavurmanıza gerek yok. Afiyet olsun
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
27 Ocak 2019, 00:22 | Mesaj No:23 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Mayasız Kolay Pişi Tarifi Malzemeler: 1,5 çay bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 2 çay kaşığı tuz 2 su bardağı un 3-4 damla limon suyu Kızartmak için: 1/2 su bardağı sıvı yağ Canı pişi isteyen ama onun mayalanmasını bekleyemeyecek kadar dar vakti olanlara geliyor! Nasıl Yapılır? Bir kaba yumurtayı ve yoğurdu aktarıp çırpın. Üzerine kabartma tozunu ekleyip limon sıkın ve karıştırın. Ardından unu, yavaş yavaş eleyerek ekleyin. Güzelce karıştırdığınız hamur koyu bir kıvam alınca toparlayın. Hafifçe unladığınız temiz tezgahta 2-3 beze halinde merdaneyle orta kalınlıkta açın. Şeritler halinde kesin. Bu şeritlerden dikdörtgenler elde edin ve bıçakla uçlarına küçük çizikler atın. Kızgın yağda kızartıp fazla yağlarıı aldırdıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
10 Mart 2019, 10:02 | Mesaj No:24 | |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Alıntı:
Bayat ekmeklerinizin üzerine ne sürerseniz sürün özel bşr karılıma gerek kalmadan atın fırına. Mesela Alt zemine ketçap sürün. Üstüne peynir maydanoz karışımı... sürün fırına şahane.. Eline sağlık editim
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Medineweb Mutfağından Köfteli Tarifler | Allahın kulu_ | Köfteler | 16 | 24 Nisan 2022 20:03 |
zekiler buyurun :) | Filistin | Forum Oyunları | 8 | 11 Ocak 2020 13:40 |
"Osmanlı Mutfağından Güllaç "/medineweb mutfağı | su damlası | Tatlılar | 0 | 25 Mayıs 2018 14:08 |
Buyurun Beyin Jimnastigine Medineweb | Mihrinaz | Bilmece ve Bulmacalar/Zeka Oyunları | 20 | 31 Ekim 2017 19:03 |
Efendimzin mutfağından.... | _bülbül_ | Hz.Muhammed(s.a.v) | 1 | 06 Ağustos 2009 11:21 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
أعوذ بالله من الشيطان الرجيم , بسم الله الرحمن الرحيم Sözünüzü ister gizleyin, ister açığa vurun. Şüphesiz Allah, kalblerin özünü iyi bilir.(Mülk-13) | عن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال Mümin bir delikten iki defa ısırılmaz. |
Rütbelerin en alası ilim rütbesidir. Hz. Ali |
|