Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Diğer Tarifler/ Bilgiler

Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  05 Ağustos 2018 (01:29), Konuya Son Cevap : 10 Mart 2019 (10:02). Konuya 23 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı20Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 05 Ağustos 2018, 01:29   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.475
Konular: 1144
Beğenildi:4422
Beğendi:3685
Takdirleri:14319
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Medineweb Mutfağından KAHVALTI ÇEŞİTLERİMİZ Buyurun...

Medineweb Mutfağından KAHVALTI ÇEŞİTLERİMİZ Buyurun...

YUMURTALI SUCUKLU PİDE



Malzemeler

1.5 Su bardağı su
1 Su bardağı süt veya ayran
1 silme yemek kaşığı instant kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5- 5,5 su bardağı kadar un
Ayrıca: Sucuk, kaşar peyniri ve yumurta

yumurtalı sucuklu pide yapımıNasıl Yapılır?

Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan iri portakal büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve unlanmış zeminde 1 cm kalınlığında büyük boy pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Kenar kısımlara kaşar dilimleri yerleştirip, hamurun kenarlarını içe doğru katlayın. Ortada kalan boşluğa kaşar rendesi döşeyin. Kenarlara sucuk dilimleri dizin. Tam ortaya da bir adet yumurta kırın.
Kenar kısımlara yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğutmadan servis edin. afiyet şifa olsun.
NOT: Benim pidelerim için 220 derece çok ideal bir ısı. Pide kalın olmadığı için çabuk pişiyor ve içi hamur kalmıyor. Siz fırınınıza göre ısıyı 200 olarak ayarlayabilirsiniz.
Esma_Nur beğendi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gündem Korona Aşısı Gündem/ Manşetler Esma_Nur 6 1478 10 Aralık 2020 12:20
DHBT Muhteşem Özetler DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler nurşen35 4 2241 08 Aralık 2020 18:40
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler nurşen35 1 958 08 Aralık 2020 17:46
TENKİD Serbest Kürsü nurşen35 0 847 08 Aralık 2020 12:44
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... Namaz-Abdest-Teyemmüm nurşen35 0 974 04 Aralık 2020 13:56

Alt 05 Ağustos 2018, 01:32   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.475
Konular: 1144
Beğenildi:4422
Beğendi:3685
Takdirleri:14319
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

DOYURAN PİZZA (40 cm lik tepsi kullandım)




Malzemeler

6 su bardağı un
1 buçuk su bardağı az ılınmış su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ ( zeytinyağı kullanıyorum)
1 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
yarım tablet yaşmaya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
tuz
Pizza sosu için malzemeler

1 tatlı kaşığı salça
1 orta boy domates püresi (yazdan kalan domates konservesini kullandım)
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik veya fesleğen
1 tutam kuru dereotu, maydanoz (taze de olur. İnce doğrayın)
1 çay kaşığı karabiber
Eğer acı olsun isterseniz: Acı pulbiber de ekleyebilirsiniz
Üzeri için

Domates, biber
Sucuk (Aluçdağı veya Gelka marka)
Arzuya göre zeytin, mantar
Kaşar veya mozzarella rendesiPizza nasıl yapılır?
Hazırlanışı

Hamuru yoğurup mayalanmaya bırakın. Akşamdan yoğurup, üzerine bir poşet geçirin. Direkt buzdolabının alt rafına koyun. Hamur sabaha kadar mayalanacaktır.
Mayalanan hamurdan büyükçe bir parça alıp unlu zeminde tepsi boyutuna göre açın.
Pizza sosunu Burada anlattığım gibi hazırlayıp hamurun üzerine sürün.
Hamurdan küçük parçalar alıp avucunuzda açın. İçine sucuk, bir parça kaşar, arzuya göre domates ve biber de koyun ve kapatın. Hafif aralıklı olarak hamurun kenarlarına dizin.
Sosun üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. Dilimlenmiş domates, biber ve sucuk yerleştirin.
Kenardaki poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün.
200 derecelik fırında kenardaki poğaçalar kızarana kadar pişirin.
Fırından almadan 3-4 dk önce orta malzemelerin üzerine yeniden kaşar rendesi serpip, eriyene kadar fırında tutun.
Fırından alıp dilimleyerek servis edin.
Afiyet şifa olsun!
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 05 Ağustos 2018, 01:35   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.475
Konular: 1144
Beğenildi:4422
Beğendi:3685
Takdirleri:14319
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

YUMUŞACIK LAVAŞ YAPIMI



Malzemeler

2 su bardağı ılık su
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru (instant) maya
5-6 su bardağı kadar un (Ben tam buğday unu kullandım)
Lavaş Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabına ılık su, yoğurt, zeytinyağı, tuz ve mayayı koyup karıştırın. Unu bardak bardak ekleyerek yumuşak bir elde edin. Hamurun üzerine bir poşet geçirip üzerini örtün. 1 saat kadar dinlendirin. Poğaça hamuru kadar mayalanmasına gerek yok.

Hamurdan mandalina kadar parçalar alıp yuvarlayın ve un serptiğiniz bir tepsinin üzerine dizin. Üzerlerine yine biraz un serpin. Bezelerin üzerini bir örtüyle kapatın ve ilk yaptığınız bezeden başlayarak, oklavayla açın.

Ben lavaş için küçük boy bir oklava kullanıyorum. Lavaş yufkası, mantı yufkasından biraz daha kalın olmalıdır. Daha fazla kalın olmasın.

Kızgın tavaya açtığınız lavaş hamurunu serin. Üzerinde küçük kabarcıklar oluşmaya başlayınca arka tarafını çevirin.

Büyük ocakta, harlı ateşte hızlı hızlı çevirerek pişmeli ki, lavaşlar kurumasın. Pişen lavaşı pamuklu bir örtünün üzerine alıp arka ve ön yüzüne sprey şişe yardımıyla 3-4 kez su sıkın ve üzerini örtün. Diğer lavaşları da aynı şekilde ıslatıp üst üste dizin. Islatma işlemini mutlaka sıcakken yapın ve üzerlerini açık bırakmayın. Bütün hamur bittikten sonra lavaşları bir poşete koyup ağzını bağlayın ki lavaşlar yumuşak kalsın.

NOT: Her lavaşı pişirdikten sonra, hafif ıslattığınız kağıt havluyla tavayı silin. Aksi halde bir önceki lavaştan kalan unlar yanıp diğer lavaşa yapışıp yanabilir.

Lavaş ve dürüm yapımı

Yumurtalı Dürüm için Malzemeler

Kişi sayısına göre yumurta. Her dürüme bir yumurta kullanıyoruz.
Yeşil soğan
Maydanoz
Tuz, karabiber ve arzuya göre pulbiber
Dilerseniz patates kızartması
Hazırlanışı

Yumurtaları yeşillenmeyecek şekilde haşlayın. Bu dürüm için cıvık yumurta uygun olmaz.
Soğan ve maydanozu iri iri doğrayın.
Lavaşlardan birini alıp ortasına doğranmış yumurta ve yeşillikleri yerleştirin. Varsa patates kızartmasını da ekleyin. Baharatlarını serpip dürüm yapın.
Bekletmeden afiyetle yiyin.
Esma_Nur ve Mihrinaz beğendiler.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 05 Ağustos 2018, 01:37   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.475
Konular: 1144
Beğenildi:4422
Beğendi:3685
Takdirleri:14319
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

EV YAPIMI PASTANE SİMİDİ



Malzemeler

1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant kuru maya (Yarım paket yaş maya da olur)
1 çay kaşığı mahlep (Olmasa da olur)
5-6 su bardağı kadar un

Pekmezli su için

1 su bardağı su
1 yemek kaşığı pekmez
Üzeri için kavrulmuş susam
Pastane simidinin yapılışı

1-) Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.

2-) 1 saat kadar mayalanması için bekletin. Soğuk havalarda süre uzayabilir.

3-) Hamur mayalandıktan sonra iri ceviz büyüklüğünde 2 parça alıp, ikisini de avuç içlerinizle yanlara doğru çekiştirerek uzatın.

4-) Birbirine dolayarak uçlarını birleştirin simit şekli verin.

5-) 1 yemek kaşığı pekmezi 1 su bardağı suyla karıştırıp, simitlerinizi bu suya batırın. Veya suyu fırçayla üzerlerine sürün.

6-) Daha sonra simitleri kavrulmuş susama batırın. Kavrulmamış da olur.

7-) Yağlanmamış tepsiye dizin ve tepsi mayası gelene kadar bekleyin.(Yaklaşık bir saat.)

8 ) 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Esma_Nur beğendi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 05 Ağustos 2018, 01:39   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.475
Konular: 1144
Beğenildi:4422
Beğendi:3685
Takdirleri:14319
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

SUCUKLU MANTARLI MENEMEN



Malzemeler

7-8 adet kültür mantarı
3 adet yeşil biber
Bir parça sucuk
3 orta boy domates
2 adet yumurta
Tuz
sucuklu yumurta

Hazırlanışı

Mantarları ince ince doğrayın. Biberleri küçük doğrayın. Bunları tavaya alıp zeytinyağıyla beraber soteleyin.
Sucuğu yarım ay şeklinde doğrayıp ekleyin. Bir kaç dk. sonra küp doğranmış domatesleri ekleyin. Tuzu atın. Domatesler suyunu çekmeye yakın yumurtaları kırın.
Yumurtanın beyazı pişince ocaktan alın. Doğranmış maydanozla süsleyip servis edin.
Afiyet şifa olsun.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 05 Ağustos 2018, 01:42   Mesaj No:6
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.475
Konular: 1144
Beğenildi:4422
Beğendi:3685
Takdirleri:14319
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Peynirli Harçlı Ekmek





Malzemeler

1 su bardağı beyaz peynir
1 su bardağı kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
Karabiber, kırmızı biber
3 adet yumurta
Hazırlanışı

Ekmek dilimlerini tepsiye veya ızgaraya dizin.
Peynirleri rendeleyin. İnce doğranmış maydanozu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Yumurtaları kırıp karıştırın. Harçtan birer kaşık ekmeklerin üzerine sürün. Dilerseniz birer parça tereyağı ekleyebilirsiniz fakat bence kaşar peynirinin yağı yetiyor.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında(sadece üst kısmı çalıştırın) üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet şifa olsun.
Esma_Nur ve Mihrinaz beğendiler.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 05 Ağustos 2018, 01:47   Mesaj No:7
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.475
Konular: 1144
Beğenildi:4422
Beğendi:3685
Takdirleri:14319
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

DOMATESLİ BİBER KAVURMASI






Sabah kahvaltıları için aklınıza bir şey gelmediğinde, domatesli biber kavurması yapabilirsiniz. Yaz mevsiminde benim en çok tercih ettiğim kahvaltılık bu.
Nasıl yaptığımı kısaca anlatayım:
🍅🍅🍅
Bolca biberi çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Biraz zeytinyağında kavurduktan sonra içine 2 veya 3 adet domates doğrayıp ekleyin. Domatesler suyunu çekince tuzunu atıp, kişi sayısı kadar veya daha az yumurta kırıp pişirin. Afiyet olsun. Elhamdulillah-i Rabbil Alemin
Esma_Nur beğendi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 05 Ağustos 2018, 01:50   Mesaj No:8
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.475
Konular: 1144
Beğenildi:4422
Beğendi:3685
Takdirleri:14319
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

PRATİK KAŞARLI DOMATES



Malzemeler

2 adet domates
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı kaşar rendesi
tuz
domatesli yapımı
Nasıl yapılır?

Tereyağını ve zeytinyağını tavaya alıp eritin.
Domatesleri kalın yarım ay şeklinde doğrayıp tavaya dizin.
Alt kısım hafif kızarınca ters çevirin. tuz, kekik ve karabiberi atıp, üzerine kaşar rendesini serpin.
Ağzını kapatıp 2 dakika daha pişirin ve altını kapatın.
Dilerseniz ince doğranmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Afiyet şifa olsun
Esma_Nur beğendi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 05 Ağustos 2018, 01:53   Mesaj No:9
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.475
Konular: 1144
Beğenildi:4422
Beğendi:3685
Takdirleri:14319
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

YUMURTALI SİMİT KIZARTMASI




Malzemeler

Bayat simit
Kaşar peyniri
Yumurta
Kızartmak için sıvıyağsimit kızartması
Hazırlanışı

Simitleri dörde bölün. Her parçanın ortasını sandviç keser gibi kesin. (Yani tek taraflı kesilecek)
Kestiğiniz kısma dilimlenmiş kaşar peyniri yerleştirin.
Diğer tarafta yağı kızartma tavasına koyup ateşte ısınmaya bırakın. 2 yumurtayı derin bir kaseye kırıp çatalla karıştırın. Arasına peynir koyduğunuz simitleri yumurtaya bulayıp kızgın yağa atın.
Altlı üstlü kızartıp servis tabağına alın.
Sıcakken servis edin.
Afiyet şifa olsun.
NOT: Arasına peynirle beraber maydanoz hatta sucuk kullanabilirsiniz.
Esma_Nur beğendi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 05 Ağustos 2018, 01:55   Mesaj No:10
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.475
Konular: 1144
Beğenildi:4422
Beğendi:3685
Takdirleri:14319
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

PEYNİRLİ, SUCUKLU KAŞIK DÖKMESİ




Malzemeler

2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Bir parça sucuk
1 çay bardağı kadar peynir –Kaanlar peynir –
Yarım demet maydanoz
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un



Kaşık Dökmesi nasıl yapılır?

Bir kaba yumurtaları kırın. Süt, su, zeytinyağı, şeker ve tuzu koyun. Sucuğu çok küçük olacak şekilde doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Rendelenmiş peynirle beraber karıştırma kabına alın.
Kabartma tozu ve unu da ilave edip çırpın.
Koyu kek kıvamında bir karışım olacak.
Kızdırılmış teflon tavaya çok az yağ gezdirin. 1 yemek kaşığı dolusu hamurdan alıp tavaya koyun ve kaşığın tersiyle biraz yayın. Tavayı bu şekilde doldurun.
Kaşık dökmelerinin üst kısmı delik delik olunca spatulayla tersini çevirin.
Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Afiyet şifa olsun.
Esma_Nur beğendi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Medineweb Mutfağından Köfteli Tarifler Allahın kulu_ Köfteler 16 24 Nisan 2022 20:03
zekiler buyurun :) Filistin Forum Oyunları 8 11 Ocak 2020 13:40
"Osmanlı Mutfağından Güllaç "/medineweb mutfağı su damlası Tatlılar 0 25 Mayıs 2018 14:08
Buyurun Beyin Jimnastigine Medineweb Mihrinaz Bilmece ve Bulmacalar/Zeka Oyunları 20 31 Ekim 2017 19:03
Efendimzin mutfağından.... _bülbül_ Hz.Muhammed(s.a.v) 1 06 Ağustos 2009 11:21

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.