|
Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi: 05 Ağustos 2018 (01:29), Konuya Son Cevap : 10 Mart 2019 (10:02). Konuya 23 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
05 Ağustos 2018, 01:29 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Medineweb Mutfağından KAHVALTI ÇEŞİTLERİMİZ Buyurun... Medineweb Mutfağından KAHVALTI ÇEŞİTLERİMİZ Buyurun... YUMURTALI SUCUKLU PİDE Malzemeler 1.5 Su bardağı su 1 Su bardağı süt veya ayran 1 silme yemek kaşığı instant kuru maya 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağı 5- 5,5 su bardağı kadar un Ayrıca: Sucuk, kaşar peyniri ve yumurta yumurtalı sucuklu pide yapımıNasıl Yapılır? Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan iri portakal büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve unlanmış zeminde 1 cm kalınlığında büyük boy pasta tabağı büyüklüğünde açın. Kenar kısımlara kaşar dilimleri yerleştirip, hamurun kenarlarını içe doğru katlayın. Ortada kalan boşluğa kaşar rendesi döşeyin. Kenarlara sucuk dilimleri dizin. Tam ortaya da bir adet yumurta kırın. Kenar kısımlara yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğutmadan servis edin. afiyet şifa olsun. NOT: Benim pidelerim için 220 derece çok ideal bir ısı. Pide kalın olmadığı için çabuk pişiyor ve içi hamur kalmıyor. Siz fırınınıza göre ısıyı 200 olarak ayarlayabilirsiniz.
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Gündem Korona Aşısı | Gündem/ Manşetler | Esma_Nur | 6 | 1478 | 10 Aralık 2020 12:20 |
DHBT Muhteşem Özetler | DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler | nurşen35 | 4 | 2241 | 08 Aralık 2020 18:40 |
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | nurşen35 | 1 | 958 | 08 Aralık 2020 17:46 |
TENKİD | Serbest Kürsü | nurşen35 | 0 | 847 | 08 Aralık 2020 12:44 |
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... | Namaz-Abdest-Teyemmüm | nurşen35 | 0 | 974 | 04 Aralık 2020 13:56 |
05 Ağustos 2018, 01:32 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
DOYURAN PİZZA (40 cm lik tepsi kullandım) Malzemeler 6 su bardağı un 1 buçuk su bardağı az ılınmış su 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ ( zeytinyağı kullanıyorum) 1 yumurta 2 tatlı kaşığı şeker yarım tablet yaşmaya veya 1 yemek kaşığı kuru maya tuz Pizza sosu için malzemeler 1 tatlı kaşığı salça 1 orta boy domates püresi (yazdan kalan domates konservesini kullandım) 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kekik veya fesleğen 1 tutam kuru dereotu, maydanoz (taze de olur. İnce doğrayın) 1 çay kaşığı karabiber Eğer acı olsun isterseniz: Acı pulbiber de ekleyebilirsiniz Üzeri için Domates, biber Sucuk (Aluçdağı veya Gelka marka) Arzuya göre zeytin, mantar Kaşar veya mozzarella rendesiPizza nasıl yapılır? Hazırlanışı Hamuru yoğurup mayalanmaya bırakın. Akşamdan yoğurup, üzerine bir poşet geçirin. Direkt buzdolabının alt rafına koyun. Hamur sabaha kadar mayalanacaktır. Mayalanan hamurdan büyükçe bir parça alıp unlu zeminde tepsi boyutuna göre açın. Pizza sosunu Burada anlattığım gibi hazırlayıp hamurun üzerine sürün. Hamurdan küçük parçalar alıp avucunuzda açın. İçine sucuk, bir parça kaşar, arzuya göre domates ve biber de koyun ve kapatın. Hafif aralıklı olarak hamurun kenarlarına dizin. Sosun üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. Dilimlenmiş domates, biber ve sucuk yerleştirin. Kenardaki poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derecelik fırında kenardaki poğaçalar kızarana kadar pişirin. Fırından almadan 3-4 dk önce orta malzemelerin üzerine yeniden kaşar rendesi serpip, eriyene kadar fırında tutun. Fırından alıp dilimleyerek servis edin. Afiyet şifa olsun!
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
05 Ağustos 2018, 01:35 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
YUMUŞACIK LAVAŞ YAPIMI Malzemeler 2 su bardağı ılık su 1 su bardağı yoğurt Yarım çay bardağı zeytinyağı 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kuru (instant) maya 5-6 su bardağı kadar un (Ben tam buğday unu kullandım) Lavaş Nasıl Yapılır? Karıştırma kabına ılık su, yoğurt, zeytinyağı, tuz ve mayayı koyup karıştırın. Unu bardak bardak ekleyerek yumuşak bir elde edin. Hamurun üzerine bir poşet geçirip üzerini örtün. 1 saat kadar dinlendirin. Poğaça hamuru kadar mayalanmasına gerek yok. Hamurdan mandalina kadar parçalar alıp yuvarlayın ve un serptiğiniz bir tepsinin üzerine dizin. Üzerlerine yine biraz un serpin. Bezelerin üzerini bir örtüyle kapatın ve ilk yaptığınız bezeden başlayarak, oklavayla açın. Ben lavaş için küçük boy bir oklava kullanıyorum. Lavaş yufkası, mantı yufkasından biraz daha kalın olmalıdır. Daha fazla kalın olmasın. Kızgın tavaya açtığınız lavaş hamurunu serin. Üzerinde küçük kabarcıklar oluşmaya başlayınca arka tarafını çevirin. Büyük ocakta, harlı ateşte hızlı hızlı çevirerek pişmeli ki, lavaşlar kurumasın. Pişen lavaşı pamuklu bir örtünün üzerine alıp arka ve ön yüzüne sprey şişe yardımıyla 3-4 kez su sıkın ve üzerini örtün. Diğer lavaşları da aynı şekilde ıslatıp üst üste dizin. Islatma işlemini mutlaka sıcakken yapın ve üzerlerini açık bırakmayın. Bütün hamur bittikten sonra lavaşları bir poşete koyup ağzını bağlayın ki lavaşlar yumuşak kalsın. NOT: Her lavaşı pişirdikten sonra, hafif ıslattığınız kağıt havluyla tavayı silin. Aksi halde bir önceki lavaştan kalan unlar yanıp diğer lavaşa yapışıp yanabilir. Lavaş ve dürüm yapımı Yumurtalı Dürüm için Malzemeler Kişi sayısına göre yumurta. Her dürüme bir yumurta kullanıyoruz. Yeşil soğan Maydanoz Tuz, karabiber ve arzuya göre pulbiber Dilerseniz patates kızartması Hazırlanışı Yumurtaları yeşillenmeyecek şekilde haşlayın. Bu dürüm için cıvık yumurta uygun olmaz. Soğan ve maydanozu iri iri doğrayın. Lavaşlardan birini alıp ortasına doğranmış yumurta ve yeşillikleri yerleştirin. Varsa patates kızartmasını da ekleyin. Baharatlarını serpip dürüm yapın. Bekletmeden afiyetle yiyin.
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
05 Ağustos 2018, 01:37 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
EV YAPIMI PASTANE SİMİDİ Malzemeler 1 su bardağı yoğurt 1,5 su bardağı su 1 su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı instant kuru maya (Yarım paket yaş maya da olur) 1 çay kaşığı mahlep (Olmasa da olur) 5-6 su bardağı kadar un Pekmezli su için 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı pekmez Üzeri için kavrulmuş susam Pastane simidinin yapılışı 1-) Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. 2-) 1 saat kadar mayalanması için bekletin. Soğuk havalarda süre uzayabilir. 3-) Hamur mayalandıktan sonra iri ceviz büyüklüğünde 2 parça alıp, ikisini de avuç içlerinizle yanlara doğru çekiştirerek uzatın. 4-) Birbirine dolayarak uçlarını birleştirin simit şekli verin. 5-) 1 yemek kaşığı pekmezi 1 su bardağı suyla karıştırıp, simitlerinizi bu suya batırın. Veya suyu fırçayla üzerlerine sürün. 6-) Daha sonra simitleri kavrulmuş susama batırın. Kavrulmamış da olur. 7-) Yağlanmamış tepsiye dizin ve tepsi mayası gelene kadar bekleyin.(Yaklaşık bir saat.) 8 ) 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
05 Ağustos 2018, 01:39 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
SUCUKLU MANTARLI MENEMEN Malzemeler 7-8 adet kültür mantarı 3 adet yeşil biber Bir parça sucuk 3 orta boy domates 2 adet yumurta Tuz sucuklu yumurta Hazırlanışı Mantarları ince ince doğrayın. Biberleri küçük doğrayın. Bunları tavaya alıp zeytinyağıyla beraber soteleyin. Sucuğu yarım ay şeklinde doğrayıp ekleyin. Bir kaç dk. sonra küp doğranmış domatesleri ekleyin. Tuzu atın. Domatesler suyunu çekmeye yakın yumurtaları kırın. Yumurtanın beyazı pişince ocaktan alın. Doğranmış maydanozla süsleyip servis edin. Afiyet şifa olsun.
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
05 Ağustos 2018, 01:42 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Peynirli Harçlı Ekmek Malzemeler 1 su bardağı beyaz peynir 1 su bardağı kaşar peyniri Yarım demet maydanoz Karabiber, kırmızı biber 3 adet yumurta Hazırlanışı Ekmek dilimlerini tepsiye veya ızgaraya dizin. Peynirleri rendeleyin. İnce doğranmış maydanozu ve baharatları ekleyip karıştırın. Yumurtaları kırıp karıştırın. Harçtan birer kaşık ekmeklerin üzerine sürün. Dilerseniz birer parça tereyağı ekleyebilirsiniz fakat bence kaşar peynirinin yağı yetiyor. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında(sadece üst kısmı çalıştırın) üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet şifa olsun.
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
05 Ağustos 2018, 01:47 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
DOMATESLİ BİBER KAVURMASI Sabah kahvaltıları için aklınıza bir şey gelmediğinde, domatesli biber kavurması yapabilirsiniz. Yaz mevsiminde benim en çok tercih ettiğim kahvaltılık bu. Nasıl yaptığımı kısaca anlatayım: 🍅🍅🍅 Bolca biberi çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Biraz zeytinyağında kavurduktan sonra içine 2 veya 3 adet domates doğrayıp ekleyin. Domatesler suyunu çekince tuzunu atıp, kişi sayısı kadar veya daha az yumurta kırıp pişirin. Afiyet olsun. Elhamdulillah-i Rabbil Alemin
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
05 Ağustos 2018, 01:50 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
PRATİK KAŞARLI DOMATES Malzemeler 2 adet domates 1 tatlı kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı kaşar rendesi tuz domatesli yapımı Nasıl yapılır? Tereyağını ve zeytinyağını tavaya alıp eritin. Domatesleri kalın yarım ay şeklinde doğrayıp tavaya dizin. Alt kısım hafif kızarınca ters çevirin. tuz, kekik ve karabiberi atıp, üzerine kaşar rendesini serpin. Ağzını kapatıp 2 dakika daha pişirin ve altını kapatın. Dilerseniz ince doğranmış maydanozla süsleyerek servis yapın. Afiyet şifa olsun
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
05 Ağustos 2018, 01:53 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
YUMURTALI SİMİT KIZARTMASI Malzemeler Bayat simit Kaşar peyniri Yumurta Kızartmak için sıvıyağsimit kızartması Hazırlanışı Simitleri dörde bölün. Her parçanın ortasını sandviç keser gibi kesin. (Yani tek taraflı kesilecek) Kestiğiniz kısma dilimlenmiş kaşar peyniri yerleştirin. Diğer tarafta yağı kızartma tavasına koyup ateşte ısınmaya bırakın. 2 yumurtayı derin bir kaseye kırıp çatalla karıştırın. Arasına peynir koyduğunuz simitleri yumurtaya bulayıp kızgın yağa atın. Altlı üstlü kızartıp servis tabağına alın. Sıcakken servis edin. Afiyet şifa olsun. NOT: Arasına peynirle beraber maydanoz hatta sucuk kullanabilirsiniz.
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
05 Ağustos 2018, 01:55 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
PEYNİRLİ, SUCUKLU KAŞIK DÖKMESİ Malzemeler 2 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 çay bardağı su 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı şeker Tuz Bir parça sucuk 1 çay bardağı kadar peynir –Kaanlar peynir – Yarım demet maydanoz 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un Kaşık Dökmesi nasıl yapılır? Bir kaba yumurtaları kırın. Süt, su, zeytinyağı, şeker ve tuzu koyun. Sucuğu çok küçük olacak şekilde doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Rendelenmiş peynirle beraber karıştırma kabına alın. Kabartma tozu ve unu da ilave edip çırpın. Koyu kek kıvamında bir karışım olacak. Kızdırılmış teflon tavaya çok az yağ gezdirin. 1 yemek kaşığı dolusu hamurdan alıp tavaya koyun ve kaşığın tersiyle biraz yayın. Tavayı bu şekilde doldurun. Kaşık dökmelerinin üst kısmı delik delik olunca spatulayla tersini çevirin. Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Afiyet şifa olsun.
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Medineweb Mutfağından Köfteli Tarifler | Allahın kulu_ | Köfteler | 16 | 24 Nisan 2022 20:03 |
zekiler buyurun :) | Filistin | Forum Oyunları | 8 | 11 Ocak 2020 13:40 |
"Osmanlı Mutfağından Güllaç "/medineweb mutfağı | su damlası | Tatlılar | 0 | 25 Mayıs 2018 14:08 |
Buyurun Beyin Jimnastigine Medineweb | Mihrinaz | Bilmece ve Bulmacalar/Zeka Oyunları | 20 | 31 Ekim 2017 19:03 |
Efendimzin mutfağından.... | _bülbül_ | Hz.Muhammed(s.a.v) | 1 | 06 Ağustos 2009 11:21 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|