|
Konu Kimliği: Konu Sahibi mehmet akif2,Açılış Tarihi: 17 Şubat 2013 (23:52), Konuya Son Cevap : 22 Nisan 2017 (00:29). Konuya 59 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme: |
28 Mart 2014, 18:44 | Mesaj No:41 |
Durumu: Medine No : 20781 Üyelik T.:
10 Ekim 2012 | Cevap: din eğitimi ve din hiz. rehberlik notlarımız 4. ünite 77-78-79-80. Sayfalar 1-öğrencinin özgüvenini desteklemek ve bireysel olarak o derse karşı ilgisinin artması nasıl sağlanır? a-cevabını koly şekilde verebileceğini düşündüğümüz sorular sormak b-cevapları önceden vermek 2-en az 3-6 veya daha fazla öğrencinin bir araya gelerek bir konuyu incelemesi, bir sorun üzerinde konuşması ve çözüm üretmesi Hangi çalışma kapsamına girer? a-etkileşimli anlatım yöntemi b-grup çalışması 3-grup liderinin görevi nedir? a-çalışmaları yönetir tartışmaların seyrini kontrol eder b-grubu uzaktan seyreder 4-hangisi grup çalışmalarının faydaları arasında değildir? a-iletişim kurma becerileri gelişir b-sorunları daha iyi anlama ve tanımlama ve çözüm yolları üretme kabiliyetleri gelişir c-haklılıklarını kanıtlamayı öğrenirler d-bilgilerini ve düşüncelerini açıkça ortaya koyma ve birbirleriyle paylaşma imkanı verir 5-öğretmenin, öğrencilerinin kendilerini ifade edebilme güçlerini keşfetme imkanı bulduğu çalışma hangisidir? a-grup çalışması b-sunum çalışması 6-‘’iki grubun bir konuyu karşıt iki tez halinde ele alarak dinleyiciler ve jüri önünde savunmalarıdır’’ bu tanım hangi yönteme aittir? a-küçük grup tartışması b-münazara 7-hangisi problem çözme yönteminde izlenen süreçlerden değildir? a-problemi fark etme b-tanımlama c-hipotez geliştirme d-veri toplama e-sonuca ulaşma f-sonuçları değerlendirme g-tutum ve davranışlar 8-gösterip yaptırma yönteminin diğer adı nedir? a-demonstrasyon b-bulduru yöntemi buradan sonrası lider yay. Soruları 9-aşağıdakilerden hangisi soru-cevap yönteminin üstün yönlerinden biri değildir? a-öğrencinin sosyalleşmesine imkan verir b-eleştirel düşünmeyi engeller 10-I-insanı varlık ve yaradılış hakkında düşünmeye sevk etmede, II-hayat, ölüm ve ölümden sonrası hakkında düşünmeye teşvik etmede, III-insanların yapıp ettikleri hakkında öz değerlendirme yapmalarını sağlamada, Yukarıda verilenlerden hangilerinde temel dini metinler incelendiğinde soru cevap yöntemine rastlanır? a-II ve III b-I-II-III 11-aşağıdakilerden hangisi soru cevap yöntemi kullanılırken dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer almaz? a-sorular mümkün oldukça kapalı uçlu olmalıdır b-sorular genellikle tüm sınıfa sorulmalıdır 12-aşağıdakilerden hangisi öğrencilerin öğrenme sürecine etkin katılımını sağlayan etkili iletişim kurma becerilerini geliştiren bilgilerini ve düşüncelerini açıkça ortaya koyma ve birbirleriyle paylaşma imkanı veren, sorunları daha iyi anlama, tanımlama ve çözüm yolları üretme kabiliyetlerini geliştiren böylecede belli bir soruna tek başına getirebilecekleri çözümlerden çok daha farklı çözümler getirebileceklerini fark etmelerine yardımcı olan öğretim yöntemidir? a-örnek olay incelemesi b-grup çalışması 13-aşağıdakilerden hangisi gerçek hayattan problemlerin ele alınarak öğrencilerin karar verme ve çözüm üretme kabiliyetlerinin geliştirilmesinin hedeflendiği öğretim yöntemidir? a-gözlem gezisi yöntemi b-problem çözme yöntemi 14-bilgi kazandırmak ilgi uyandırmak göze ve kulağa aynı anda hitap etmek suretiyle işin nasıl yapıldığını göstermek için başvurulan bir öğretim yöntemi aşağıdakilerden hangisidir? a-gezi yöntemi b-gösterip yaptırma yöntemi 15-aşağıdakilerden hangisi gösterip yaptırma yöntemi kullanılırken dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili yanlış bir ifadedir? a-gösteri için önceden hazırlık yapılmalıdır b-gösteri uzun ve karmaşık ise uygun aralıklarla bölümlenmemelidir |
16 Nisan 2015, 20:07 | Mesaj No:45 |
Cevap: din eğitimi ve din hiz. rehberlik notlarımız buradan diğer ünitelere ulaşabilirsiniz.özetlere bakın.çıkmış soruları gözden geçirin.rehberlik çok çok zor ve teferruatlı bir ders değildir.güzel bi not alırsınız inşaallah. Rabb im yar ve yardımcınız olsun sınavlarınızda... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
22 Mayıs 2015, 23:44 | Mesaj No:46 |
Cevap: din eğitimi ve din hiz. rehberlik notlarımız
yukarıdaki soruların bırınde Allah lafzının yazılısında sıradan ısım gıbı kucuk harf le başlanmış ve kesme ısaretı ıle ayrılmamış edıtor bunu duzeltırse ve daha dıkkatlı olounursa sevınırız mesaj sona geldı unıte sekızdekı sorular
| |
23 Mayıs 2015, 00:12 | Mesaj No:47 |
Cevap: din eğitimi ve din hiz. rehberlik notlarımız
unıte on ALLLAH LAFIZLARI MAALESEF HEP KUCUK HARFLE YAZILMIS DUYARLI OLALIM LUTFEN CEVABI HABIBULLAH OLANDA MESELA
| |
23 Mayıs 2015, 07:16 | Mesaj No:48 | ||
Cevap: din eğitimi ve din hiz. rehberlik notlarımız Alıntı:
Alıntı:
Karsilastim cogunlukla.bu konuda niyetlerimizi esas aliniz.soylediginiz kisimlari duzedim.kolayliklar dilerim. | |||
01Haziran 2015, 12:24 | Mesaj No:49 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: din eğitimi ve din hiz. rehberlik notlarımız 1. Ünite DİN EĞİTİMİ İLE İLGİLİ KAVRAMLAR 1. Hangisi eğitim kelimesinin anlamlarından biri değildir? a. Örtmek b. Yetiştirmek c. Yöneltmek d. Yönlendirmek e. Potansiyelleri ortaya çıkarmak 2. İnsan bilgilerini doğuştan getirir. Kendi haline bırakılırsa kötülüğe meyleder. Yapılacak ilk iş insana kendisini tanıtmaktır. Bu görüş hangisine aittir? a. Farabi b. İbn Sina c. Socrates d. Eflatun e. Yunus Emre 3. İnsan toplum içindir , görüşünü savunan isim hangisidir? a. Auguste Comte b. Socrates c. Ernest Renan d. Emile Durkheim e. Namık Kemal 4. Eğitimin amacı insanı sosyalleştirmektir, görüşünü savunan kimdir? a. Socrates b. Namık Kemal c. Auguste Comte d. Ernest Renan e. E. Durkheim 5. Hem tertipli hem de düzenli olmayı haddini bilmeyi ifade eden kelime hangisidir? a. Ahlak b. Edep c. Terbiye d. Talim e. Haya 6. Görüşlerini üç hal kanunu dediği bir evrim süreciyle açıklayan kişinin sözünü ettiği bu üç hal kanunu hangidi doğru olarak verilmiştir? a. Fetişizm - Politeizm - Metafizik b. Deney - Gözlem Teoloji c. Teolojik - Metafizik - Pozitivizm d. Hümanizm - Fetişizm - Pozivitizm e. Monoteizm - Fetişizm - Pozitivizm 7. Üç hal kanununu savunan kimdir? a. Namık Kemal b. Auguste Comte c. Socrates d. E. Durkheim e. Ernest Renan 8. Herşeyin canlı olduğu inancı kavramlardan hangisiyle ifade edilir? a. Monoteizm b. Pozitivizm c. Politeizm d. Fetişizm e. Metafizik 9. Olayların görünmez varlıklar tarafından meydana getirildiği inancı kavramlardan hangisiyle ifade edilir? a. Metafizik safha b. Teolojik safha c. Monoteizm d. Fetişizm e. Politeizm 10. Varlıkların tek ve büyük bir irade tarafından yönetildiği inancı hangisiyle ifade edilir? a. Monoteizm b. Metafizik safha c. Politeizm d. Teolojik safha e. Fetişizm 11. Olay ve olguların bir sebep- sonuç ilişkisine dayandığı safha hangisidir? a. Fetişizm b. Teolojik c. Pozitivist d. Monoteist e. Metafizik 12. Hangisi İslam kavramının terim anlamıdır? a. Selamet b. Huzur c. Emniyet d. Barış e. Teslim olmak 13. Dane fiili aşağıdaki anlamlardan hangisini içermez? a. Rıza ile boyun eğme b. Sahip olma c. İnanma d. Hüküm verme e. Hesap verme 14. Hem borçlu hem de alacaklı , anlamına gelen kelime hangisidir? a. Şari b. Müşteri c. Şira d. Dain e. Deyn 15. Hangisi insanda din duygusunun varlığını ifade etmez? a. Din savaşları b. Aynı dinden olanların dayanışması c. Coğrafi keşifler d. Mezhep kavgaları e. Dinsiz bir insanın olamayacağı Murat yayınları...
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
01Haziran 2015, 13:34 | Mesaj No:50 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: din eğitimi ve din hiz. rehberlik notlarımız 16. Hangisi insanlık Dini'nin temel özelliklerinden değildir? a. Manevi unsurlar ihtiva etmemesi , ama gelmiş geçmiş dinlerin tecrübelerinden yararlanarak onların ilerisine geçmeyi hedeflemesi b. Tanrısının insanlık peygamberinin bilim adamları , mucizelerinin ise icatlar ve keşifler olması c. İnsanlara müşade edilen alemin gerisindeki gücü fark etmelerini engellemek için niçinleri değil, olay ve olguları düşündürmenin esas olması d. İbadetinin insanlık yararı ve gelişimi için gayret etmek ve kendisini insanlığa feda etmek olması e. Olayların görünmez varlıklar tarafından meydana getirildiğine inanmaları 17. Eğitim ile ilgili olarak verilen ifadelerden hangisi yanlıştır? a. Educare kelimesi yetiştirmek , yönetmek , yönlendirmek ve potansiyelleri ortaya çıkarmak anlamına gelir b. Öz itibariyle eğitim kişinin fiziki, ruhi ve zihni boyutu üzerinde etkisi olan bir faaliyettir c. Eğitimle insana aktarılması gerekenler hususunda inançlar, kültürler , coğrafya vb. faktörler etkili olur. d. Ağaç yaşken eğilir, atasözü çocukluk dönemindeki eğitimin önemini vurgular. e. Terbiye kavramının genel olarak eğitim- öğretimle ilgili bütün alanları ifade ettiği söylenemez 18. Religo , hangi anlama gelmektedir? a. Dindarlaşmak b. Boyun eğmek c. Din edinmek d. Ahlak kazanmak e. İnanmak 19. Allah sizi analarınızın karnından siz hiç bir şey bilmez durumda iken çıkardı. Şükredesiniz, diye size kulaklar , gözler ve kalpler verdi ( Nahl 16/78 ) Bu ayet temel anlamda hangi hususa işaret etmektedir? a. İnsanın hiçbir şey bilemeyeceğine b. İnsanın her an durmadan şükretmesi gerektiğine c. İnsanın en önemli organının kalp olduğuna d. İnsanın eğitilebilir bir varlık olduğuna e. İnsanın doğar doğmaz her şeyi öğrendiğine 20. Resulullah (sav) buyurdular : Doğan her çocuk fıtrat üzere saf ve tertemiz doğar. Sonra annesi babası onu Yahudi, Hıristiyan veya Mecusi yapar. Tıpkı hayvan yavrusunun bütün azaları tam olarak sapasağlam doğması gibi ( sonradan sahibi onun kulağını keser veya başka bir yerini bozar ) Hiç yavrunun kulağı kesik olarak doğduğunu görüyor musunuz? ( Müslim , Kader , 22 ) Bu hadis yargılardan hangisini ifade etmektedir? a. Eğitim kendiliğinden gerçekleşen bir durumdur b.Eğitim çocuğu başı boş bırakmakla mümkün olur c. Eğitim, doğuştan başlayan bir süreçtir d. Eğitimde anne- babanın rolü yok denecek kadar azdır e. Eğitim çocuk dünyaya gelmeden önce tamamlanmış bir süreçtir 21. Comte'a göre Pozitivist safhanın başladığı dönem hangisidir? a. Reform b. Oryantalizan Çağ c. Rönesans d. Mezolitik Çağ e. Yeni Çağ 22. Ancak halk deneysel bilim ve akıl ile eğitilip aydınlatılırsa dinlerin boş inançları kendi kendine yıkılır, sözünün sahibi ve Comte'un Pozitivizmini ileri boyuta taşıyan isim hangisidir? a. Auguste Comte b. Socrates c. E. Durkheim d. Namık Kemal e. Ernest Renan 23. Hangisi '' İnsanlık Dini ''nin ahlak anlayışını en iyi şekilde ifade eder? a. Ahlak bireyin kendisi için yaşamasını gerektirir. b. Ahlak bireyin kendisini topluma adaması ile gerçekleşir c. Ahlak bireyin ben''ini ortaya çıkarmasıyla gerçekleşir d. Ahlak bireyin kendisini dünya hayatından soyutlamasıyla gerçekleşir e. Ahlak bireyin nefsini eğitmesiyle gerçekleşir 24. Doğrudan doğruya Kur'an'dan alıp ilhamı, Asrın idrakine söyletmeliyiz İslam'ı M. Akif Ersoy bu beyitiyle İslam dünyasında hangisinin gerekliliğine dikkat çekmek istemiştir? a. Varlıklar üzerinde düşünürken Kur'an'ın tek başına yetmemesi b. Varlıklar üzerinde Kur'an merkezli ve günün getirdikleriyle tefekkürde bulunmasının c. Varlıklar üzerinde günün bakış açısıyla fetva vermenin d. Kur'an merkezli bakış açısının terk edilmesinin e. Kur'an'dan alınan fetvaların kendimizin idraki gibi söylenmesinin 25. Hangisi insana eğitimle verilmek istenen içerik konusunda fikir birliği olmamasının sebepleri arasında sayılamaz? a. Coğrafya b. Kültür c. İdeoloji d. Siyaset e. Gelişim Evreleri Alıntı...
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
Konuyu Toplam 13 Kişi okuyor. (0 Üye ve 13 Misafir) | |