26 Ağustos 2013, 16:50
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 Arkadaşları:5 Cinsiyet:erkek Yaş:38 Mesaj :
4.833 Konular:
926 Beğenildi:342 Beğendi:0 Takdirleri:62 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Diyanet Yeterlik Sınavı İle İlgili Flaş Gelişme Diyanet Yeterlik Sınavı İle İlgili Flaş Gelişme Diyanet Yeterlik Sınavı İle İlgili Flaş Gelişme. Seneye yapılacak olan değişiklikle birlikte hem eğitim müfredatı ile hem de yapılacak görevle ilgili hazırlanacak soruları hazırlama yetkisi MEB'den alınarak ÖSYM'ye verildiği bildirildi. Diyanet Yeterlik Sınavı İle İlgili Flaş Gelişme. Seneye yapılacak olan değişiklikle birlikte hem eğitim müfredatı ile hem de yapılacak görevle ilgili hazırlanacak soruları hazırlama yetkisi MEB'den alınarak ÖSYM'ye verildiği bildirildi. İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Meslek Yüksekokulu ve İmam-HatipLisesi mezunlarının ortaklaşa aynı sınavagirmesinden kaynaklanan adaletsizlikten dolayı sürekli eleştirilere maruz kalan Diyanet Yeterlilik Sınavı'nın yenidendüzenlenmesi için Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ devreye girerek yeniuygulanacak sınav sisteminin adayların aldıkları eğitime göre sorularla sınava tabi tutulacağını, sistemin bu sene ilk kez uygulanacağını duyurmuştu. Geçtiğimiz yıl yapılan sınavlarda sistemden dolayı büyük bir başarısızlık yaşanmasısonucu ile karşı karşıya kalınması üzerine alınan 'aldıkları eğitim ne ise sorular da ona uygun olacak kararının, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav soruları yetiştirememesi üzerine seneye yapılacağı belirtildi. Bu karar üzerine Diyanetten Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bakanlığa, yeterliliksınavında adaylara sorulacak soruların kolay olması talimatını verdi. Seneye yapılacak olan değişiklikle birlikte hem eğitim müfredatı ile hem de yapılacak görevle ilgili hazırlanacak sorularıhazırlama yetkisi MEB'den alınarak ÖSYM'ye verildiği bildirildi. Gelecek yıl ilk kez uygulanacak sınavsisteminin soruları, ÖSYM tarafından hazırlanacak.yeni şafak |
| |