|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Seleme,Açılış Tarihi: 14 Kasım 2007 (19:28), Konuya Son Cevap : 30 Ocak 2023 (14:43). Konuya 7 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
Lütfünda Hoş Kahrında... Lütfünda Hoş Kahrında... 'Hoştur bana senden gelen, Ya gonca gül, yahut diken, Ya hil'at ü yahut kefen; Lütfun da hoş, kahrın da hoş!.. Mevlâ görelim neyler, Neylerse güzel eyler. Gelse celâlinden cefâ, Yahut cemâlinden vefâ, İkisi de câna sefâ; Lütfun da hoş, kahrın da hoş!..' Lütfu sevebilmek her kişinin kârıdır; kahrı sevebilmek, Allah'ın takdiridir. YA RABB KAHRINI DA LÜTFUNU HOŞ GÖRDÜĞÜMÜZ GİBİ EYLE!
__________________ Dünyayı Güzellik Kurtaracak. Bir İnsanı sevmekle başlayacak herşey... | |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | İslamda Kadın ve Erkek | mehmet akif2 | 20 | 9983 | 20 Mayıs 2009 19:42 |
![]() | İslamda Kadın ve Erkek | mehmet akif2 | 1 | 2460 | 20 Mayıs 2009 19:35 |
![]() | Serbest Kürsü | kurtmehmet | 4 | 2394 | 10 Mayıs 2009 20:54 |
![]() | Zekat-İnfak | Seleme | 0 | 2340 | 19 Nisan 2009 04:52 |
![]() | İlmihal Bölümü | Seleme | 0 | 2436 | 19 Nisan 2009 04:51 |
![]() | Mesaj No:2 |
Durumu: ![]() Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | ![]() Gelse cemalinden vefa Yahut celalinden cefa İkisi de cana safa Lutfun da hoş, kahrın da hoş! Gerek ağlat gerek güldür Gerek yaşat gerek öldür Aşık Yunus sana kuldur Lutfun da hoş, kahrın da hoş! Yaradılanı severim Yaradandan ötürü ... |
![]() |
![]() | Mesaj No:3 |
![]()
Bizler mutlu olduğumuz zaman bu mutluluğu vereni tanımayız aklımıza gelmez yarartan ama kötü bir olayla karşılaşsak ilk önce Rabbin kapısını çalarız.İşte bu yüzden kahır bize hoş gelmez.Keşke o'ndan geleni hep kabul edebilsek!!!!
__________________ Dünyayı Güzellik Kurtaracak. Bir İnsanı sevmekle başlayacak herşey... | |
![]() |
![]() | Mesaj No:4 |
![]()
birisi gelmiş efendim,ze ya rasulallah seni çok seviyorum demişki fahri kainat sav -"beni seven fakirliğe hazır olsun" -- aynı şekilde hz Allah ta "beni seven musibetlere hazırlıklı olsun" buyurmuş.. hazırsak ne mutlu..HAZIRMIYIZ yoklayalımmı bi nefslerimizi ? | |
![]() |
![]() | Mesaj No:5 |
![]()
Ben kendi nefsime bu konuda güvenemiyorum.o yüzden de 'YA RABB ADALETİNE DEĞİL MERHAMETİNE SIĞINIYORUM' diye niyazda bulunuyorum.
![]() |
![]() | Mesaj No:6 |
![]()
güvenen ayvayı yer zaten !! efendimiz sav bile bir an olsun bırakma demiş o nunla başıboş.. KAHHAR olan hz ALLAH ..dikkat edin iddialı kelamdan kaçının..o nun kahrettiği mahluk iflah olurmu ? lütfet ya RABBİ..demek lazım.. (sıfatı itibari ile en mutlu olduğum ve en korktuğum olanıdır kahhar..) | |
![]() |
![]() | Mesaj No:7 |
![]()
Bizler eğer hazır olduğumuzu iddia ediyorsak, Daha emeklemiyoruzdur bile...... Ben kim hazır olmak kim ? Ancak bir umud ediciyim...... O şöyle buyurur; '' Ve emmes saile fela tenher''mealen;_______________''Ve ihtiyaç sahibi olan saili asla asla azarlama''.. Kendisi bizlere hüsnü kabulu emrederken, Nasıl olur Biz dualarımızla O'nun kapısını çaldığımızda Bizlere hüsnü kabul dışı bir kapı açar ? Ne demişler ? Dervişin zikri ne ise fikri de odur... İnşa Allah Bizde o nasibdarlar zümresine dahil oluruz......... Amin..... | |
![]() |
![]() | Mesaj No:8 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: ![]() Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | ![]()
Bazen zorlanıyoruz şikayet sayma Rabbim!
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ ![]() |
![]() |