|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi: 21 Ekim 2011 (20:20), Konuya Son Cevap : 21 Eylül 2021 (12:15). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
21 Ekim 2011, 20:20 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Duasız Kul neye Yarar?/medineweb Duasız Kul neye Yarar?/medineweb Es-selamu Aleykum dostlarım, Huzurlu, bereketli, bol şükürlü, bol salavatlı, bol dualı bir geceniz olsun inşaallah… Henüz 15 yaşındaydım. Annemler evde yokken İnşirah suresini açıp mealden okumuş ve çok etkilenmiştim. Sureyi ezberlemeye karar verdim. O anda başladım ve 15 dakikada sureyi ezberledim… Yıllar geçtikçe ezber yeteneği zayıflıyor insanın. Tıpkı diğer azalar gibi, beyinde eskiyor, yaşlanıyor. Geçen bahar Adiyat suresi, yazın Şems suresi ve Eylül ayında Ala suresini ezberledim. Zamanla zorlanıyorsunuz ezber yaparken… Bu yıl çok ölüm haberi aldım. Tanıdığım insanlar bir bir dünyadan göçüp gidiyorlar. Sanki kendisine hiç sıra gelmeyecekmiş gibi… Ne kadar rahat davranıyor insan. Nasıl sorumsuz, gafil ve cahil oluyor… Nefsimizin istediği, herşeye zaman ayırıyoruz. Yeyip içmeler, gezip tozmalar, diziler programlar… Peki en son hangi sureyi ezberlediniz? Eve yeni bir bebeğin gelmesi, yeni bir eşyanın alınması gibi heyecan vericidir yeni bir sure ezberlemek. Namazı yenilemek, zenginleştirmek, muhabbeti artırmaktır. Her namazda okurken heyecanlanırsınız, başka bir şey düşünmeniz neredeyse imkansızdır… Bu kez Burûc suresini koydum gündemime. Mealini okurken ve dinlerken çok etkilendim. “O çok bağışlayan ve çok sevendir”(14.ayet) kısmı yüreğime çok dokunuyor, çok ağlatıyor… O çok seven Rabbin rızası için neler yapmaz ki insan… Bir sure ezberleyemez misiniz? Namazlarınıza sabırla devam etmek, çok seven bir Rab için değmez mi yani?… Uykuyu bölerek sabah namazına kalkmak bu kadar mı zor?
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Üfleyin dağıtın | Videolar/Slaytlar | Esma_Nur | 0 | 42 | 12 Aralık 2024 19:26 |
Fetolar bitmez ama! | Taziye-İlan-Selamlaşma | Kara Kartal | 5 | 119 | 21 Ekim 2024 10:49 |
Bulaşık makinasında turşu yapıyoruz | Turşular | Esma_Nur | 0 | 70 | 18 Ekim 2024 23:05 |
Tarifsiz Acımız | Taziye-İlan-Selamlaşma | Vasat | 11 | 382 | 05 Eylül 2024 09:33 |
Yasdayız😭 | Taziye-İlan-Selamlaşma | Vasat | 9 | 257 | 31 Temmuz 2024 13:05 |
21 Eylül 2021, 12:15 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Dua'sız üşürmüş yürekler 😔
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |