|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Belgin,Açılış Tarihi: 20 Mayıs 2008 (21:12), Konuya Son Cevap : 17 Mart 2023 (09:32). Konuya 15 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
20 Mayıs 2008, 21:35 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: Efendimiz a.s.m 'den tavsiye dualar.. Gök gürlemesi duyulduğunda [SIZE=3][FONT=Verdana][B] Allahım, bizi gazabınla öldürme, azabınla helak etme ve bundan önce bize afiyet ihsan eyle. Gök gürültüsünün kendisine has hamd ile, meleklerime kendisinden korkarak teşbih ettiği Allah her türlü eksiklikten münezzehtir.
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
20 Mayıs 2008, 21:37 | Mesaj No:12 |
14Haziran 2007 | Cvp: Efendimiz a.s.m 'den tavsiye dualar.. Aksırınca [LEFT][SIZE=3] Her hâl-ü kârda Allah'a hamd olsun. "Hamd olsun Alemlerin Rabbi Allah'a." [LEFT][SIZE=3]Rabbimizin hoşlanıp razı olacağı biçimde çokça, tertemiz, mübarek hamdler, bereketlendirilmiş ve aynı zamanda Rabbimizin sevdiği ve razı olduğu hamdler Ona mahsustur.
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
20 Mayıs 2008, 21:38 | Mesaj No:13 |
14Haziran 2007 | Cvp: Efendimiz a.s.m 'den tavsiye dualar.. Aksıranı Gören Allah sana merhamet etsin.
20 Mayıs 2008, 21:40 | Mesaj No:14 |
14Haziran 2007 | Cvp: Efendimiz a.s.m 'den tavsiye dualar.. Aksıran da Cevaben Allah beni ve sizi bağışlasın, sizi hidayette sâbit-kadem eylesin ve halinizi salâha erdirsin. (Veya) Allah bize ve size merhamet etsin, bizi ve sizi bağışlasın.
20 Mayıs 2008, 21:42 | Mesaj No:15 |
14Haziran 2007 | Cvp: Efendimiz a.s.m 'den tavsiye dualar.. Birşeyde zorlandığında [SIZE=3][FONT=Verdana] Allahım, kolaylık ancak Senin kolay kıldığın şeydedir. Sen, istersen tepeleri düzler, zorlukları kolaylaştırırsın. Dua Mecmuası Açıklamalı Dua Hazinesi, Bilal Eren
17 Mart 2023, 09:32 | Mesaj No:16 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Peygamber Efendimiz’in (asm) uyumadan önce yaptığı dua Resulullah (asm) yatağına girince, sağ elini yanağının altına koyar sonra şu duayı okurdu: “Allah’ım! Kullarını yeniden dirilttiğin veya topladığın gün beni azabından koru.” (Kütüb-i Sitte) Huzayfe (ra) şöyle demiştir: “Allah’ın Resulü (asm): “Yattığı zaman elini yanağının altına koyardı ve: “Allah’ım! Senin (cc) adınla ölür, Senin (cc) adınla dirilirim.” uyandığı zamanda: “Öldürdükten sonra bizi dirilten Allah’a (cc) hamd olsun. Kıyamet gününde yine onun huzurunda haşr olunacağız.” derdi. (Buhari) Hz. Peygamber (asm) şu duaları çokça okurdu “Ey kalpleri istediği anda istediği yöne çeviren Allah’ım! Kalbimi aydınlık hak yolundan ayırma.” Orada bulunan Ümmü Seleme (ra): “Ey Allah’ın elçisi! Bu duayı ne kadar da çok okuyorsunuz?” diye sorduğunda Hz. Peygamber (asm) şöyle cevap verir: “Ey sevgili eşim Ümmü Seleme! Bütün insanların kalpleri Allah’ın iki kudret parmağı arasındadır. Dilediğini (dileyeni) doğru yolda tutar, dilediğini(dileyeni)de saptırır.” “Ey Rabbimiz; bize bu dünyada da, öbür dünyada da iyilik ver. Bizi Cehennem azabından koru.” “Cebrail (as) her geldiğinde bana şu cümlemle dua etmemi tavsiye ederdi: “Allah’ım! Bana helal yemek nasip et, beni iyi amellere hadim eyle.” (Cami’üs Sağir)
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |