|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 14 Şubat 2021 (23:34), Konuya Son Cevap : 24 Mart 2024 (14:54). Konuya 122 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
08 Mart 2021, 16:12 | Mesaj No:41 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | 24 .gün.. Ey Kadir-i Mutlak, ey kemiyet ve keyfiyetten münezzeh olan Rabbim! Sen zahire de, batına da vâkıfsın. İçimizi de bilirsin, dışımızı da. Kapılarını ,kapımız olarak bize aç Allah’ım . . . Yollarımızı aç Allah’ım, Kapılarımızı aç Allah’ım . . . Bizi çaresiz, Bizi sahipsiz, Ve bizi kimsesiz Bırakma ey Allah’ım . . . Kuvvet ve kudret ancak sendendir..! Amin BİR AYET "Şüphesiz o zikri (Kur'an'ı) Biz indirdik, Biz! Onun koruyucusu da elbette Biziz." (Hicr: 9) BİR HADİS "Kul namazı terk etti mi, işte o zaman küfürle arasında hiçbir perde kalmamış demektir." (Müslim) BİR VECİZE Ya Rabbi! Biz dünyada güneşin sıcağına dayanamazken cehennemin hararetine nasıl dayanalım? (Ömer Bin Abdülaziz
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
09 Mart 2021, 15:30 | Mesaj No:42 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | 25.GÜN ÂYET Müslüman erkekler, müslüman kadınlar; mümin erkekler, mümin kadınlar; ibadet ve itaat eden erkekler, ibadet ve itaat eden kadınlar; özü sözü doğru erkekler, özü sözü doğru kadınlar; sabreden erkekler, sabreden kadınlar; gönlünü ibadete vermiş erkekler, gönlünü ibadete vermiş kadınlar; (Allah için) yardım yapan erkekler, yardım yapan kadınlar; oruç tutan erkekler, oruç tutan kadınlar; iffetlerini koruyan erkekler, iffetlerini koruyan kadınlar; Allah’ı çokça anan erkekler, çokça anan kadınlar; işte bunlar için Allah büyük bir ödül hazırlamıştır. Ahzap Suresi 35 HADİS “Sizin en hayırlınız kadınlarına karşı iyi davrananlarınızdır.” “Gece birlikte olduğunuz kadınları nasıl döversiniz?” “Kadınlarla iyi geçinin, eğer onlardan hoşlanmadıysanız, sizin hoşlanmadığınız şeyde Allah birçok hayır var etmiş olabilir.” HİKMET Sakin tabiatlı müşfik biri olarak bilinen sahabelerden Hz. Ömer’in oğlu Abdullah: “Biz Hz. Peygamber zamanında hakkımızda vahiy indirilir korkusuyla hanımlarımıza karşı söz söylemekten, rahat davranmaktan çekinirdik. Ancak Hz. Peygamber vefat edince istediğimizi söylemeye ve rahat davranmaya başladık.”
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
10 Mart 2021, 07:53 | Mesaj No:43 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
26.gün Yakınlık ne mekânda, ne zamanda, ne de kan bağındadır, * Sadece eller yukarı kalktığında aklına gelenler yakın olduklarındır… * Bizi de yakınınız bilip dua ederseniz seviniriz * Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun.
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
10 Mart 2021, 15:08 | Mesaj No:44 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | 26 Recep 1442/ 10 Mart 2021 Çarşamba/Miraç Kandili "Rabb’imiz! Unutur ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Rabb’imiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Rabb’imiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım eyle!” Duânız ve ameliniz makbûl, hizmetiniz dâim, huzurunuz kâim ve MİRAÇ GECENİZ mübârek olsun. Selâm ve duâ ile...
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
11 Mart 2021, 08:09 | Mesaj No:45 |
19 Ekim 2008 |
27 recep Allah’ım! Bana verdiğin rızık konusunda beni kanaat sahibi yap ve o rızkımı bereketli kıl. Zayi olan her nimetin daha hayırlısını bana ihsan eyle." (Hakim, "De’avat,"No:1878) أَعُوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ بِسْــــــــــــــــــــــمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ Göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelip gidişinde selim akıl sahipleri için elbette ibretler vardır. Âl-i İmrân suresi 190
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
12 Mart 2021, 08:54 | Mesaj No:46 |
19 Ekim 2008 |
28 recep Hadis Muhakkak ki Allah güzeldir; güzelliği sever!" (Hakim, Müstedrek, I/26.) İslam, özü bakımından ilahî güzelliğin bir yansımasıdır. Güzellik mefhumu da, Müslüman birey ve toplumu kuşatan bir manto, namütenahi yücelikte bir sema, mutlak güzelliğe atıfta bulunan sonsuz hareli bir gök kuşağıdır. Bundan olsa gerek, Hz. Peygamber, en erdemli iman hangisidir diye sorulduğunda, "Güzel ahlak." diye cevap vermiş (İbn Hanbel, IV/388.); kendisi, tekbirlerden sonra daima, "(Ey Allah’ım!) Beni güzel ahlaka eriştir, senden başka güzel ahlaka yöneltecek yoktur!" (Tirmizi, De’avat, 32.) şeklinde niyazda bulunmuştur.
13 Mart 2021, 11:12 | Mesaj No:47 |
18 Aralık 2010 | 29.gün Ne güzel duadır; "Ey benim herşeye gücü yetenim. Ey benim darda kaldığımda, kulunun sıkıntılarını giderenim. Ey benim kudretine hayran olduğum Rab'bim. Daima zorumu kolay eyle, sağlığımı daim eyle. Uzaklarımı yakın, sevgimi, rızkımı helalinden eyle "Rabbim; Dilime; kırmamanın, Gönlüme; kırılmamanın ilmini lûtfeyle.. " (Amin) BİR AYET "Onlar dünya hayatının ancak dış yönünü bilirler. Ahiret konusunda ise tamamen gaflettedirler." (Rum: 7) BİR HADİS "Hilekâr, yaptığı iyiliği başa kakan ve cimri cennete giremez." (Tirmizi) BİR VECİZE Arı bal yapar, fakat balı izah edemez. Ağaçtan düşen elma da arz cazibesi kanunundan habersizdir. (N.Fazıl Kısakürek)
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
14 Mart 2021, 19:44 | Mesaj No:48 |
18 Aralık 2010 | 30.gün...1 ŞABAN 1442 Yâ Rabbî! Rûhumda bir ilim katresi var. İlâhî onu hevâ rüzgarıyla ten toprağından muhâfaza eyle. Ey ihsânı çok olan Rabbim! Cefâ içinde geçip giden ömre merhamet et. Ey affetmeyi seven Rabbim! Bizi affeyle. İsyân derdimize çâre eyle. Ey yardım isteyenlerin yardımcısı! Bizi hidâyete çıkar. Âmin.. Resulullah (sav) dediler ki: "Allah Teala hazretleri şöyle buyurdular: "Ey ademoğlu! Kendini ibadetine ver, gönlünü zenginlikle doldurayım, fakrını kapayayım. Böyle yapmazsan ellerini meşguliyetle doldururum, fakrını da kapamam." [ Tirmizi, Kıyamet 31, (2467); İbnu Mace, Zühd 2, (4107) ]
15 Mart 2021, 09:28 | Mesaj No:49 |
19 Ekim 2008 |
31.gün Tavsiye Doktorlar seni tedavi edebilir, ama şifa veren Allahtır.. * Öğretmenler sana eğitim verebilir, ama ilmi veren Allahtır.. * Patron sana maaş verebilir, ama Rızkı veren Allahtır.. Dua Allahım bana verdiğin rızık konusunda beni kanaat sahibi yap ve o rızkımı bereketli kıl. Zayi olan her nimetin daha hayırlısını bana ihsan eyle." (Hakim, "De’avat,"No:1878)
16 Mart 2021, 06:51 | Mesaj No:50 |
18 Aralık 2010 | 32.gün Allah'ım.. Zenginlik verirsen mutluluğumu alma.. Güç verirsen muhakeme yeteneğimi zayıflatma.. Başarı verirsen alçak gönüllülüğümü, alçak gönüllülük verirsen saygınlığımı kaybettirme.. Görünenin diğer yüzünü tanımama yardım et. Bana; kendimi sever gibi diğerlerini sevmeyi, diğerlerini yargılıyormuş gibi kendimi yargılamayı nasip eyle.. Kazandığım zaman, sarhoşluğuna izin verme. Başarısız olduğum zaman beni umutsuzluğa düşürme. Hoşgörü güçlerin en büyüğüdür. İntikam arzusu zayıflığın görünümüdür. Başarıdan yoksun bırakırsan irade gücü ver.. Amin.. Bismillahirrahmanirrahim Ebü’d–Derdâ radıyallahu anh Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’i şöyle buyururken dinlediğini söylemiştir: “Bir müslüman, yanında bulunmayan bir din kardeşi için dua ederse, mutlaka melek ona, aynı şeyler sana da verilsin, diye dua eder.” Müslim, Zikir 86.
Konuyu Toplam 4 Kişi okuyor. (0 Üye ve 4 Misafir) | |